4ο Basketball Camp | Σήμερα "κλείνει " η πρώτη εβδομάδα (photos).


Η πρώτη εβδομάδα των προπονήσεων ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», στο πλαίσιο του 4ου Basketball Camp που διοργανώνεται για ακόμη μία φορά από τον Ερασιτέχνη Ρέθυμνο BC, υπό την αιγίδα της Αντιπεριφέρειας, του Δήμου και του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου και την στήριξη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.


Οι μικροί αθλητές δούλεψαν όλη την εβδομάδα πάνω στις βασικές αρχές του μπάσκετ, συνδυάζοντας την αγάπη τους για το άθλημα της καλαθοσφαίρισης με την διασκέδαση και την συνεργασία. Από την άλλη μεριά, στις απογευματινές προπονήσεις λαμβάνουν μέρος οι μεγαλύτεροι σε ηλικία αθλητές, οι οποίοι δουλεύουν πάνω σε διαφορετική φιλοσοφία με πιο συγκεκριμένα και εξειδικευμένα κομμάτια, αφού βρίσκονται σε προχωρημένο επίπεδο.

Φυσικά, οι αθλητές και οι προπονητές θα ανανεώσουν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς το καμπ θα συνεχιστεί  με το φινάλε του να γράφεται το Σάββατο 30 Αυγούστου.

Το Ρέθυμνο BC ευχαριστεί θερμά την COSMOTE, το ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ, το Portobello και την Μανουκαράκης Α.Ε. για την στήριξη αυτής της σημαντικής προσπάθειας.

Μυκονιάτης: «Να βελτιωνόμαστε κάθε χρόνο»

Ο βοηθός προπονητή του Ρέθυμνο Cretan Kings και προπονητής στο 4ο Basketball Camp, Σταύρος Μυκονιάτης, σε δηλώσεις του τόνισε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την ανταπόκριση, βάζοντας ως στόχος την συνεχή βελτίωση της διοργάνωσης. 
«Είναι η 4η χρονιά του καμπ και είμαστε πολύ ευτυχισμένοι γιατί πλέον έχει γίνει θεσμός. Μέσα από αυτή την διαδικασία μας δίνεται η δυνατότητα να γεμίζουμε μπασκετικά τα καλοκαίρια των παιδιών. Η συμμετοχή είναι πολύ μεγάλη και αυτό μας δίνει επιπλέον χαρά.

 Θεωρώ ότι θα έχει συνέχεια. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε χρόνο με το χρόνο γιατί μέσα από αυτή την διαδικασία τα παιδιά εκτός το ότι ασχολούνται με αυτό που αγαπούν, βγαίνουν μόνο κερδισμένα μέσα από σχέσεις και συνεργασίας.

 Μαθαίνουν πώς να συμπεριφέρονται και να συνεργάζονται για ένα σκοπό. Ευχόμαστε κάθε χρόνο να το κάνουμε καλύτερο για τα παιδιά».

Παράλληλα, ο κόουτς Μυκονιάτης τόνισε την «δίψα» των παιδιών στις προπονήσεις την πρώτη εβδομάδα, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Σήμερα ολοκληρώνεται η πρώτη εβδομάδα και είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι. Το βλέπουμε μέσα από την όρεξη που έχουν δείξει τα παιδιά. Χαρακτηριστικό του πόσο καλά περνούν είναι ότι έρχονται πολύ νωρίτερα από την έναρξη των προπονήσεων και φεύγουν με δυσκολία όταν τελειώνει. Αυτό δείχνει το πόσο καλά περνάνε και πόσο ευτυχισμένα είναι. 

Το καμπ λειτουργεί σε δύο περιόδους μέσα στην ημέρα. Το πρωί είναι τα πιο μικρά σε ηλικία και το απόγευμα τα πιο μεγάλα και προχωρημένα παιδιά. Εκεί έχουμε μία διαφορετική φιλοσοφία και είμαστε πιο συγκεκριμένοι μπασκετικά και εξειδικευμένοι στα κομμάτια αυτά. Θα συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση και την επόμενη εβδομάδα όσο και τα παιδιά μας παρακινούν σε αυτό το κομμάτι».

Φωτογραφίες απο http://rethymnobc.gr





Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.