Όλα τα σενάρια για την 2η Κρητική ομάδα στη Γ΄Εθνική.


Μετά την οριστική απόφαση της Ακαδημίας Ρεθύμνου, να μην κατεβεί στην Γ΄Εθνική κατηγορία, το τοπίο παραμένει θολό στο ποια ομάδα, θα στελεχώσει την κατηγορία (όσον αφορά την Κρητική παρουσία) μαζί με τον ΟΦΗ.

Οι άνθρωποι της Ακαδημίας έκαναν αρκετές επαφές με χορηγούς προκειμένου να καταφέρουν να συμμετάσχουν στη Γ' Εθνική, όμως δεν τα κατάφεραν. 

Έτσι αποφασίστηκε να αποσύρουν τη συμμετοχή τους δίνοντας τη δυνατότητα στη δευτεραθλήτρια Μεσαρά να πάρει τη θέση της.

-Για την Μεσαρά αναφέρουμε σε προηγούμενο άρθρο (πατήστε εδώ).

-Να σημειώσουμε αν  αποσυρθεί και η Μεσαρά σειρά παίρνει το Δειλινό σαν τρίτο.

-Ωστόσο οι άνθρωπο της ομάδας του Ηρακλείου, έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν ενδιαφέρονται για την Γ΄Εθνική, καθώς φιλοσοφία τους είναι η παραγωγική διαδικασία, η οποία ξεκινά από τις υποδομές και φτάνει μέχρι την Ανδρική ομάδα.

-Τελευταία περίπτωση είναι της Πεδιάδας που τερμάτισε πέρυσι τετάρτη. Η ομάδα της Χερσονήσου, (όσο κι αν ακούγεται ...κάπως) είναι η πιο θερμή να αναζητήσει τρόπους ώστε να ανεβεί στην Γ΄Εθνική (για πολλούς λόγους), ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κάτι ουσιαστικό.

Το kritikobasket,gr, σε έρευνα που έκανε από άλλους παράγοντες ομάδων που έχουν εμπειρίες από κατηγορία, διαπιστώνει ότι η συμμετοχή Κρητικής ομάδας στην Γ΄Εθνική μόνο εύκολη δεν είναι.

-Αν σκεφτεί κανείς ότι οι μετακινήσεις είναι χορηγία της ΕΚΑΣΚ (που έχει εξασφαλίσει τα δωρεάν δρομολόγια της ΑΝΕΚ-SUPERFAST), τότε τα υπόλοιπα έξοδα είναι πολύ σημαντικά !!

-Όπως μας ανέφεραν τα εκτός έδρας παιχνίδια με Πανναξιακό, Ιπποκράτη και Σαντορίνη, που δεν καλύπτονται από την  ΑΝΕΚ-SUPERFAST, συν τα υπόλοιπα γενικά έξοδα εκτός έδρας στοιχίζουν από 13.000 ευρώ και πάνω, ποσό "δυσβάσταχτο" για όλες τις ομάδες της Κρήτης !!

-Φανταστείτε επίσης ότι οι παράγοντες μας ανέφεραν ότι θα "αφήσουν" (δεν θα πάνε) στο ένα από τα τρία ταξίδια, καθώς βάσει κανονισμού ΕΟΚ, έχει το δικαίωμα ενός μηδενισμού, (χωρίς βέβαια να λογαριάζεται το βαθμολογικό κίνητρο).

-Επί πλέον αν υπολογιστούν και τα έξοδά διαιτησίας-γραμματείας , μεταγραφές κλπ , ανεβαίνουν τα ποσά, οπότε όπως καταλαβαίνει κανείς,το όνειρο της συμμετοχής στην συγκεκριμένη κατηγορία αποτελεί υπέρβαση για οποιαδήποτε Κρητική ομάδα..

-Από εβδομάδα πάντως θα υπάρχουν εξελίξεις .

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.