Στο Ηράκλειο το Ευρωπαϊκό Νέων το 2017 ;


Η Εθνική Νέων πέτυχε το στόχο της επιστροφής στην Α’ κατηγορία και είναι πολύ πιθανό να διεκδικήσει ένα μετάλλιο το επόμενο καλοκαίρι στην Κρήτη και στο Ηράκλειο.

Το "διάλειμμα" ενός έτους, με την παρουσία της Εθνικής Νέων στο πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας της Χαλκίδας, ανήκει στο παρελθόν και το βλέμμα των διεθνών είναι πια στραμμένο στο τουρνουά του επόμενου καλοκαιριού.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, είχε εκφράσει την πίστη του -πριν από το φετινό τουρνουά της Χαλκίδας- πως η Eλληνική ομάδα θα πάρει την άνοδο και το επόμενο καλοκαίρι θα κατακτήσει ένα μετάλλιο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, η εν λόγω προσπάθεια για μία θέση στο βάθρο δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί εντός των τειχών, αφού το Ηράκλειο «παίζει» δυνατά για την ανάληψη του Ευρωπαϊκού Νέων του 2017.

Η ιστορία έχει δείξει άλλωστε πως στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν μία ελληνική πόλη βάζει υποψηφιότητα για κάποια διοργάνωση της FIBA, βγαίνει τελικά κερδισμένη.

Αυτή την τάση έχει ενισχύσει το γεγονός πως όλες οι διοργανώσεις έχουν διεξαχθεί άριστα, επί ελληνικού εδάφους, ενώ η Ελλάδα είναι ένας προορισμός που αρέσει σε όλους τους Ευρωπαίους για μία καλοκαιρινή διοργάνωση.

Ιδιαίτερα το φετινό τουρνουά της Χαλκίδας, προκάλεσε ενθουσιασμό στους ανθρώπους της FIBA. Εξάλλου το γεγονός πως το γήπεδο γέμισε ασφυκτικά και στα επτά ματς της Εθνικής, ενώ στα δύο τελευταία υπήρχαν και 500 όρθιοι, είναι κάτι που δεν συμβαίνει συχνά σε τουρνουά μικρών Εθνικών ομάδων και δεν περνά απαρατήρητο.

Ένα ακόμη «+» για την υποψηφιότητα του Ηρακλείου αποτελεί η προϊστορία: η κρητική πόλη φιλοξένησε άψογα δύο σερί διοργανώσεις της FIBA τα καλοκαίρια του 2014 (Ευρωπαϊκό Νέων Ανδρών) και του 2015 (Παγκόσμιο Εφήβων). Έτσι, μοιάζει πολύ πιθανό το σενάριο η γενιά των «97άρηδων» να διεκδικήσει το τελευταίο της μετάλλιο εντός συνόρων και επί κρητικού εδάφους.

Πηγή: sdna.gr
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.