Χαμός με αποχωρήσεις ομάδων. Στάση αναμονής το Ηράκλειο για την Α2. Μείωση εσόδων στην Α1.


Ο σχεδιασμός του Ηράκλειο έχει "παγώσει" κι αυτό οφείλεται στο γεγονός σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται του χρόνου. Αποχωρεί από την Α1 η Κηφισιά ;Μείωση κάνει ο ΟΠΑΠ.


Στους κόλπους της ομάδας, του Ηράκλειο υπάρχει αισιοδοξία για την Α2 και όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στις 8 Αυγούστου, που λήγουν οι προθεσμίες συμμετοχής.


Ο Αρκαδικός αντιμετωπίζει πρόβλημα , το ίδιο και η Καβάλα που σκέφτονται το ενδεχόμενο αποχώρησης από την Α2.

Ο ΓΣ Λάρισας, παρά του ότι στις κατακτήτριες κέρδισε την άνοδο, εν τούτοις "τελεί υπό διάλυση" και το ενδεχόμενο αποχώρησης φαντάζει πολύ πιθανό.

Στις ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής, βρίσκεται κανονικά η Λιβαδειά, καθώς εκκρεμεί η συμφωνία με τον Χολαργό.

Αποχωρεί από την Α1 η Κηφισιά.
Παράλληλα σημερινά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Κηφισιά λέει αντίο στην Α1 καθώς σε λίγη ώρα θα παραθέσει δείπνο ο Βαγενάς προς τα μέλη του τεχνικού τιμ της Κηφισιάς και εκεί θα αναφέρει την (βέβαιη) απόφασή του που είναι η αποχώρηση από την Α1  .

Σε μια τέτοια περίπτωση θα ρωτηθεί ο Εθνικός και αν πει "όχι", τότε ο ΕΣΑΚΕ θα εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Αν πάντως, δεν θέλει ο Εθνικός τότε "παίζουν" δυνατά ο Δούκας και η Δόξα Λευκάδας οι οποίοι έχουν ξεκινήσει πιο δειλά τις μεταγραφές... Μην ξεχνάτε και τον Ηρακλή, που ήθελε κι αυτός την άνοδο...

Είναι και ο Πανιώνιος, που θα επιδιώξει την άνοδο.


Στις 8 Αυγούστου τα σπουδαία λοιπόν.

Μείωση εσόδων στον ΕΣΑΚΕ.
Όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους οι "Γκρίζοι Λύκοι" http://grizoilikoi.blogspot.nl

"Μαγκωμένοι" παρουσιάστηκαν στον ΟΠΑΠ ο Μελής, ο Ζομπανάκης και ο Γαλατσόπουλος, ώστε να μιλήσουν για την ανανέωση της χορηγίας.

Η δυσαρέσκεια από πλευράς του ΟΠΑΠ (βασικού χορηγού του ΕΣΑΚΕ και της basket league), καθώς ανέφεραν ότι: "δεν κάνατε τίποτα για τον Οργανισμό και την προβολή του, καθώς τέσσερα χρόνια τώρα και δεν υπάρχουν αντισταθμιστικά οφέλη για τον ΟΠΑΠ", οδήγησαν σε δραματική  μείωση.

Λοιπόν, στον Χαλβατζάκη είχαν πει για μείωση της τάξεως των 40-50% αλλά ο Μελής αισιοδοξεί για 30%! Δηλαδή, από 110-120 χιλιάρικα στα 70... Και καλά θα είναι, μεταξύ μας... 

-Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός (άφησε το stoiximan.gr) και ΑΕΚ έχουν συνάψει ξεχωριστές συμφωνίες με τον Οργανισμό, άρα δεν υπάρχει κεντρική διαπραγμάτευση. Αντίθετα, τα διαπραγματευτικά χαρτιά των υπολοίπων είναι… καμένα και οι προβλέψεις δυσοίωνες.

Για να αντιληφθείτε πλήρως το πρόβλημα, σημειώστε ότι πέρυσι τα εγγυημένα έσοδα μικρομεσαίων ομάδων, έφταναν τις 230-250.000 ευρώ (υπήρχε κλίμακα). Φέτος εγγυημένες είναι οι 100.000 ευρώ από το τηλεοπτικό συμβόλαιο (NOVA) κι από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κάτι.

Αν αληθεύουν οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, ο ΟΠΑΠ δεν προτίθεται να δώσει πάνω από 300.000 ευρώ, που σημαίνει ότι θα φτάσουν κάτι λιγότερο από 30.000 ευρώ σε κάθε ομάδα. Τι σημαίνει αυτό; Πως αν δεν αλλάξουν δραματικά τα νούμερα, δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Καταστροφολόγοι δεν είμαστε, ούτε θα γίνουμε τώρα. Σαφέστατα δεν είναι θετικό ότι οι τρεις “μεγάλοι” διαπραγματεύτηκαν από μόνοι τους. Το πρωτάθλημα έχει 14 ομάδες κι αν δεν βρεθεί τρόπος να ανεβεί το ποσό, είναι ζήτημα πόσες θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της Α1.

ΕΣΑΚΕ: Θετικό κλίμα
Όπως αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ στην επίσημη ενημέρωσή του, η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα και το “παρών” από πλευράς ΟΠΑΠ έδωσαν διευθυντικά στελέχη.

Αναλυτικά:
“Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη (26/7) συνάντηση του προεδρείου του ΕΣΑΚΕ με διευθυντικά στελέχη της ΟΠΑΠ Α.Ε., με θέμα την ανανέωση της πολύχρονης και εποικοδομητικής συνεργασίας των δύο πλευρών”





Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.