Με 16 ομάδες η Α2, ανέβηκαν ΑΕΛ και ΓΣΛ., αναμονή για το Ηράκλειο, η προκήρυξη.


Την αύξηση των ομάδων στην Α2 από την ερχόμενη σεζόν, όπως σας έχουμε αναφέρει, αποφάσισε η ΕΟΚ, με τις δύο ομάδες της Λάρισας να είναι οι κερδισμένες και το Ηράκλειο στην αναμονή.


Συγκεκριμένα, η ΑΕΛ κι ο ΓΣ Λάρισας κέρδισαν την άνοδο τους μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας να αυξήσει από 14 σε 16 τις ομάδες της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας.

Βέβαια, η συγκεκριμένη απόφαση φέρνει και την αντίδραση του Πανερυθραϊκού και του Περιστερίου, οι οποίοι θα προσφύγουν στο ΑΣΕΑΔ για να κερδίσουν την παραμονή τους.

Να θυμίσουμε ότι οι δύο συγκεκριμένες ομάδες υποβιβάστηκαν μέσα από τη διαδικασία των πλέι άουτ. 

Από εκεί και πέρα, κανονικά βρίσκεται στη λίστα η Λιβαδειά μετά το «κόκκινο» της ΕΟΚ στην απορρόφηση από τον Χολαργό.

Όσον αφορά την ομάδα της Κρήτης, το Ηρακλειο ειναι στην αναμονή, περιμένοντας αν ο ΓΣΛ δηλώσει την παρουσία του στην Α2, η κάποια άλλη ομάδα (Αρκαδικός ;) να αποσυρθεί.

Η νέα Α2 θα περιλαμβάνει κανονικά πλέι οφ και πλέι άουτ. Την άνοδο παίρνει απευθείας ο πρώτος, ενώ ο δεύτερος θα προκύψει μέσω των πλέι οφ, ενώ υποβιβάζονται συνολικά τέσσερις ομάδες, οι δύο απευθείας κι οι άλλοι δύο μέσω των πλέι άουτ.

Οι 16 ομάδες που θα λάβουν μέρος στην Α2 της ερχόμενης σεζόν: Φάρος, Εθνικός, Παγκράτι, Λευκάδα, Δούκας, Ψυχικό. Λιβαδειά, Ηρακλής, Μαχητές Δόξας Πεύκων, Πανιώνιος, Αμυντας, Αστακός, ΑΕΛ, ΓΣΛ, Αρκαδικός, Καβάλα

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.