Mεγάλη διοργάνωση στο Ηράκλειο προανήγγειλε ο Βασιλακόπουλος, στην ημερίδα του ΠΣΑΤ (φώτο).


Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσίασε η Ημερίδα, που διοργάνωσε η Περιφερειακή Επιτροπή Κρήτης, του ΠΣΑΤ, σε συνεργασία με την ΕΚΑΣΚ και τον πρόεδρό της Μ.Μαρκάκη, και με θέμα "Η ανάπτυξη του μπάσκετ στην Περιφέρεια".

Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο "ΑΤΛΑΝΤΙΣ", παραβρέθηκαν παράγοντες ομάδων, προπονητές, διαιτητές,  δημοσιογράφοι, καθώς επίσης και ο Πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Την σημαντική αυτή εκδήλωση, χαιρέτισαν ο αντιδήμαρχος αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου, Κώστας Βαρδαβάς και ο εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού της Περιφέρειας Κρήτης, Νίκος Συριγωνάκης. 

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχαν εκ μέρους του Δ.Σ. του ΠΣΑΤ το μέλος του Αντώνης Παπουτσάκης  και η Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Κρήτης -Αιγαίου του ΠΣΑΤ Όλγα Σουτζή.

Η είδηση που βγήκε στην ημερίδα, ήταν  δια στόματος του προέδρου της ΕΟΚ κ. Γιώργου Βασιλακόπουλου ο οποίος προανήγγειλε την διεξαγωγή μεγάλης διοργάνωσης την επόμενη χρονιά στην Κρήτη.

Η αλήθεια είναι ότι τόσο η ΕΟΚ όσο και η FIBA είναι απόλυτα ικανοποιημένες από τις μεγάλες διοργανώσεις που έχει φιλοξενήσει κατά το παρελθόν το Ηράκλειο και μία τέτοια απόφαση δεν αποτελεί έκπληξη. Τώρα, ποια διοργάνωση θα είναι αυτή δεν θέλησε να αποκαλύψει.

-Ο κ. Βασιλακόπουλος, στην ομιλία του, μεταξύ των άλλων, τάχθηκε για ακόμη μια φορά κατά της εμπορευματοποίησης του αθλήματος και δήλωσε αισιόδοξος για την πρόκριση της Εθνικής μας Ομάδας, στους Ολυμπιακούς Αγώνες. 
"Αν δεν έχουμε άλλες απώλειες παικτών, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε στο προολυμπιακό και θα πάμε στο Ρίο. Έχουμε πολύ καλή ομάδα και πάμε ως φαβορί στο Τορίνο".


Eπίσης μεταξύ άλλων τόνισε:
"Είμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι. Δεν είμαστε σε κατάσταση προβληματισμού για να οδηγήσουμε τα πράγματα εκει που πρέπει να πάνε. Γίνεται εκμετάλλευση η κηδεία ενός μεγάλου αθλητή και ο αθλητισμός ειναι κοινωνικό αγαθό.
Έβλεπα την κηδεία του Μοχάμεντ Άλι και είχαν βάλει εισιτήριο για να την δουν. Ζούμε περίοδο αθλητικού εκφυλισμού". 


-Ο Ομοσπονδιακός προπονητής και τεχνικός σύμβουλος Εθνικών ομάδων της ΕΟΚ Κώστας Μίσσας αναφέρθηκε στους παράγοντες, που καθορίζουν τον βαθμό ανάπτυξης του μπάσκετ στην περιφέρεια, επισημαίνοντας: 

"Οι παραστάσεις από μεγάλα τουρνουά φέρνουν παιδιά στα γήπεδα και σε αυτόν τον τομέα η Κρήτη πρωταγωνιστεί. Το ίδιο ισχύει και με τις επιτυχίες των Εθνικών ομάδων. 
Είμαστε χαρούμενοι που το μοντέλο ανάπτυξης που εφαρμόσαμε για πρώτη φορά στην Κρήτη πριν από 4 χρόνια πέτυχε απόλυτα και εξαπλώθηκε στις περισσότερες Ενώσεις".

-Για τον  ΠΣΑΤ μίλησε ο έφορος του Δ.Σ. Δήμος Μπουλούκος, ο οποίος συνεχάρη τους φορείς τους αθλήματος στην Κρήτη για τις προσπάθειές τους: 

"H Κρήτη βαδίζει στον σωστό δρόμο και είναι παράδειγμα για τις υπόλοιπες περιοχές. Είναι σημαντικό να δίνονται κίνητρα στα παιδιά και να γίνεται επένδυση σε ανθρώπους που ξέρουν το μπάσκετ".

-Ο υπεύθυνος του Αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΚΑΣΚ και μέλος του Δ.Σ. Γιάννης Καλαϊτζάκης ευχαρίστησε τους Κρητικούς προπονητές για την εθελοντική τους προσφορά: 

"Η ανάπτυξη έρχεται μέσα από τις συνεργασίες και είμαστε ευτυχείς στην Κρήτη που τις επιτυγχάνουμε".

-Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με ομιλία παρέμβαση από τον Νίκο Τούλη.

 

Ενδιαφέρουν

Από το Blogger.