Διατροφογενετικά τεστ στους αθλητές του ο Ανδρογέας από κορυφαία εταιρία.


Ο Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Ανδρογέας (Γ.Α.Σ. Ανδρογέας) , στα πλαίσια του εορτασμού των 29 χρόνων από την ίδρυση του, ανακοίνωσε την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016, κατά την διάρκεια των εργασιών του Διοικητικού του Συμβουλίου, την έναρξη της συνεργασίας του συλλόγου με την εταιρεία ABS Ltd, αποκλειστικού αντιπροσώπου στην  Ελλάδα της Βρετανικής Εταιρείας DNAFit.


Η DNAFit είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο στην ανάπτυξη και διάθεση διατροφογενετικών τεστ τα οποία προσφέρουν στον Αθλητή, μέσω της ανάλυσης του DNA του, την δυνατότητα να σχεδιάσει σε συνεργασία με τον προπονητή του και τον γιατρό του, εξατομικευμένο πρόγραμμα άσκησης και διατροφής έτσι ώστε:

  •  Να βελτιώσει τις επιδόσεις την φυσική του κατάσταση

  •  Να προστατευτεί από τραυματισμούς

  •  Να ακολουθήσει την ιδανική διατροφή πριν, μετά & κατά την διάρκεια της άσκησης με στόχο την διατήρηση αναπλήρωση της ενέργειας και την διατήρηση του ιδανικού για την άσκηση ή το άθλημα του βάρος


Το πρωτοποριακό τεστ DNAFit Fitness Diet Pro ελέγχει πολυμορφισμούς σε περίπου 45 γονίδια και παρέχει στον Αθλητή μία πολυσέλιδη προσωπική αναφορά στα Ελληνικά με συγκεκριμένες οδηγίες όπου μέσω της ανάλυσης του DNA, του δίνει την δυνατότητα να εκμεταλλευτεί τα γενετικά του πλεονεκτήματα και να προστατευτεί από τα γενετικά του μειονεκτήματα. 

Το δείγμα συλλεγεται με μια απλή λήψη σάλιου και αποστέλεται στο  εξειδικευμένο πιστοποιημένο εργαστήριο της Αγγλίας προκειμένου να αναλυθεί.

(Η διαδικασία λήψης του δείγματος είναι απλή, γρήγορη και αναίμακτη με την χρήση  βαμβακοφόρου στηλεού).

Πολλοί Έλληνες και ξένοι επαγγελματίες αθλητές υψηλού επιπέδου έχουν κάνει μέχρι σήμερα το τεστ της DNAFit® και το εφάρμοσαν στο προπονητικό τους πρόγραμμα όπως για παράδειγμα, ο Γιώργος Καραγκούνης τ. Αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, ο Κώστας Καϊμακόγλου διεθνής καλαθοσφαιριστής πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και σήμερα της Ρωσικής Unics Kazan, η Εθνική Ομάδα Beach Volley Γυναικών της Ελλάδος, η Jeannie Meadows πρωταθλήτρια στιβου στα 800μ με την Εθνική Ομάδα της Μ. Βρετανίας και κάτοχος μεταλλίων σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, ο Greg Rutherford Βρετανός πρωταθλητής στο άλμα σε μήκος, χρυσός Ολυμπιονίκης το 2012 στο Λονδίνο, πρωταθλητής Ευρώπης το 2014 και παγκόσμιος πρωταθλητής το 2015 ο οποίος προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με βάση την γονιδιακή του ανάλυση από την DNAFit.

Ο Γ.Α.Σ. Ανδρογέας θα προτείνει το διατροφογενετικό τεστ στους Αθλητές - μέλη του προκειμένου να αξιοποιήσουν τα αποτελέσματα της προσωπικής γενετικής τους αναφοράς και να διαμορφώσουν μαζί με τους Επαγγελματίες Συνεργάτες Άθλησης και Υγείας του Συλλόγου εξατομικευμένα προγράμματα προπόνησης και διατροφής με στόχο την βελτίωση των επιδόσεων τους και της φυσικής τους κατάστασης. 

Το πρόγραμμα αυτό θα έχει την διαρκή επιστημονική στήριξη της DNAFit.

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.