Ηττήθηκε στο μπαράζ το Ηράκλειο.


Η Λάρισα, σόκαρε το Ηράκλειο στο μπαράζ κατάταξης, που διεξήχθη στο κλειστό Γυμναστήριο του Παπάγου, καθώς ηττήθηκε με 70-78 και για να μπορέσει να πάρει την άνοδο πλέον θα περιμένει να αδειάσουν τρεις θέσεις από τις ανώτερες (Α1-Α2) κατηγορίες.

Η ομάδα του Βασίλη Ράλλη, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, μετά το αρχικό τρίλεπτο, ωστόσο αντέδρασε μέχρι το ημίχρονο, έκανε την ανατροπή στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου (41-39), όμως η συνέχεια ήταν απογοητευτική καθώς η Λάρισα έβαλε μεγάλα σουτ που είχε ως αποτέλεσμα να ξεφύγουν και με 15 πόντους και παρά του ότι οι Κρητικοί παλέψανε δεν κατάφεραν να φτάσουν στην νίκη.

Ο αγώνας ξεκίνησε πολύ καλά με τον Δ.Καραδολάμη, που ήταν από τους κορυφαίους με δυο τρίποντα να δίνει το προβάδισμα στο σκορ για το Ηράκλειο.

Οι "πράσινοι" της Λάρισας στην συνέχεια, εκμεταλλεύτηκαν την "παθητική" άμυνα της ομάδας του Ηράκλειο,  απέναντι στους Παπαχρήστο , Λαμπρόπουλο Τσιάβε και Βαβάτσικο  και “χτύπησαν” επιθετικά και με σουτ μέσης και έξω από 6.75  απόστασης  να προηγηθούν στο δεκάλεπτο με 20-22.

Οι Κρητικοί στην συνέχεια έδειχναν βραχυκυκλωμένοι επιθετικά όσο δεν ακουμπούσε η μπάλα στα χέρια του Καραδολάμη, ο οποίος έφθασε στα πρώτα 10′ να έχει πετύχει τους 12 από τους 20 πόντους της ομάδας του.

Παράλληλα δεν κατάφεραν να βρουν τα ελεύθερα σουτ και τους χώρους για φάσεις ένας εναντίον ενός, σε αντίθεση με την ομάδα του Ζαφειρούδη, που έβλεπε το καλάθι του Ηρακλείου σαν... βαρέλι και πήγαν στ αποδυτήρια προηγούμενοι με 36-42.

Η επιθετική δυστοκία του Ηράκλειο στη τρίτη περίοδο λύθηκε αρχικά  χάρη στον Θέμη Κουπίδη που με τρίποντο έδωσε το προβάδισμα στο Ηράκλειο με 41-39 στο 21:50".

Ωστόσο η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε από εκείνο το σημείο καθώς ο προπονητής της Λάρισας κ.Ζαφειρούδης, εμπιστεύτηκε τον έμπειρο Σπανούλη, για να καταφέρει να χτυπήσει την κακή άμυνα του Ηράκλειο,  κοντά στο καλάθι που βοήθησε τους "πράσινους" να φέρουν εις πέρας την αποστολή πιο εύκολα και να αυξήσουν τη διαφορά (47-62, στο 27:30′) χτίζοντας διαφορά νίκης στο 30" (55-68)..

Σ εκείνο το κρίσιμο σημείο το Ηράκλειο έδειχνε να αποδιοργανώνεται, καθώς δεν μπορούσε να βρει σκορ και σταθερή πηγή δημιουργίας, συνεχίζοντας και στην τέταρτη περίοδο, να μην έχουν απαντήσεις απέναντι στους Λαρισαίους.

Το "γόρδιο δεσμό" του Ηρακλείου έσπασε ο Κώστας Πάλλης που έκανε σπουδαία δουλειά (για μια ακόμα φορά) κάτω από το καλάθι των αντιπάλων τους και γύρω στο 37" κατάφερε να αλλάξει τη ροή του αγώνα, μειώνοντας στους -5 και έδωσε ελπίδες για ανατροπή.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, καθώς χαμένα επιθετικά ριμπάουντ και κακές επιθετικές επιλογές ,δεν  άλλαξαν τη ροή του αγώνα που ολοκληρώθηκε με το Ηράκλειο να ηττάται με 70-78 και να περιμένει να αδειάσουν τρεις θέσεις για να κερδίσει άνοδο.

Το kritikobasket.gr, βρέθηκε στο κλειστό Παπάγου και σύντομα θα έχει  βίντεο και δηλώσεις.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ-ΓΣ ΛΑΡΙΣΣΑΙΩΝ  70-78
Δεκάλεπτα: 20-22, 36-42 (ημίχ.), 55-68, 70-78.
Διαιτητές: Θεονάς-Κάρδαρης

Ηράκλειο (Β.Ράλλης):Πρωτογεράκης, Φραγιαδάκης, Παπαδάκης 5 (1),Αυγενικός 9 (2) (4 ριμπ),Σπυριδάκης, Καραδολάμης 15 (3) 8ρ., 1 κλεψ.,Κουπίδης 15 (3) 5 ρ. 6 ασ., , Μαραγκάκης 2, Κίτσος-Καλυβιανάκης, Λιανός 5 (6 ρ.5 ασ.), Κυρίτσης,Πάλλης 19 (7ρ)..
ΓΣΛ (Ζαφειρούδης): Δερμιτζάκης, Παπαχρήστος 9 (1),Λαμπρόπουλος 11 (2),Τσιάβες 20 (4),Ντάλος 7,Βαβάτσικος 17 (3), Κατέρης,Σπανούλης 14 (2).

-Στο κλειστό Παπάγου, βρέθηκαν πρώην αθλητές του Ηράκλειο, άλλοι αθλητές ομάδων ενώ παρακολούθησαν το ματς γύρω στους 150-200 φιλάθλους.

-Ξεχώρισε η παρουσία του Γιώργου Αρναουτάκη, που ήρθε μαζί με τον Σαχπατζίδη, που πέρυσι αγωνιζόταν στο Ηράκλειο.

-Στο κλειστό ήταν ο Σ.Γεωργούτσος που αγωνίστηκε σε Ηρόδοτο, Εργοτέλη και ο προπονητής του Πανελευσινιακού κ.Τσαουσίδης, ενώ υπεύθυνος από την ΕΟΚ ήταν ο κ.Μ.Ανδριόπουλος.

-Η ομάδα της Λάρισας αγωνίστηκε με οκτώ μόλις παίκτες (καθώς το τελευταίο δίμηνο είχαν αποχωρήσεις) ο ένας εκ των οκτώ ήταν ένας μικρός ηλικίας 12 ετών περίπου ο Κατερης, ο οποίος έχει σημειώσει στο πρωτάθλημα 5! πόντους.(Με βολές).

-Από εκεί και πέρα, την άνοδό του στην Α2 Εθνική κατηγορία του μπάσκετ πανηγύρισε ο Αμύντας καθώς επικράτησε με 87-81 της ΑΕΛ στον αγώνα μπαράζ που πραγματοποιήθηκε στην Αταλάντη.

-Στο άλλο ματς κατάταξης, ο Ιωνικός Νικαίας νίκησε με 62-60 την Καστοριά μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι.
-Η ομάδα της Νίκαιας για να πάρει την άνοδο θα πρέπει να αδειάσουν τέσσερις θέσεις από την Α2!
Μια προσφορά:




Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.