Αφεντικό της πόλης το Εφηβικό του Εργοτέλη.


Το Εφηβικό του Εργοτέλη,  πήρε μεγάλη νίκη, όσον αφορά  στο κυνήγι της πρωτιάς, αφού στο (κατ ευφημισμό) ντέρμπι στο κατάμεστο  κλειστό της Αλικαρνασσού, επιβλήθηκε με 45-83 του Ηράκλειο για την τρίτη αγωνιστική  της τελικής φάσης των Εφήβων, βάζοντας παρακαταθήκη για το πρωτάθλημα.Αναφορά, αγώνα, κριτική του παιχνιδιού.

Η ομάδα του Γιώργου Μακράκη,ειχε τον έλεγχο και τον ρυθμό σε όλο το ματς, ενώ   με ξέσπασμα στην δεύτερο μισό και ιδιαίτερα μετά το 25',  ξεμάκρυνε στο σκορ και κράτησαν το προβάδισμα έως το τέλος φτάνοντας σε ένα πολύ σημαντικό ροζ φύλλο αγώνα.

Η αναφορά του αγώνα:

Με το διακύβευμα του αγώνα να είναι μεγάλο, οι κιτρινόμαυροι ξεκίνησαν δυνατα,  πήραν προβάδισμα  στο σκορ (0-6). Οι παίκτες του Ηρακλείου ήταν νευρικοί και πολύ άστοχοι,όμως  ο Μανιαδής , έδινε δεύτερες επιθέσεις στην ομάδα του που μείωσε  με 4-6 στο 6’. 

Κάπου εκεί μπήκε στο ματς ο “σεληνιασμένος” φόργουορντ του Εργοτέλη ο Μαχαιριανάκης,  που με 6 συνεχόμενους πόντους (με 1 τρίποντο) κι εχοντας συμπαραστάτη τον Νησωτάκη, έδωσε προβάδισμα ένδεκα  πόντων στους φιλοξενούμενους (11-22),στο α΄ δεκάλεπτο.

Στην δεύτερη περίοδο το Ηράκλειο εμφανίστηκε αρκετά βελτιωμένο. Η άμυνά του έσφιξε με συνέπεια οι διάδρομοι των φιλοξενούμενων προς το καλάθι εκλεισε, ενώ ανέβασαν απόδοση οι Κίτσος , Καλομοίρης,  και τα σουτ των φιλοξενούμενων, έμπαιναν με αρκετή δυσκολία. 
Ωστόσο σ αυτο το δεκάλεπτο είχαμε τα "χαϊ λάιτ" της συνάντησης.

Αρχικά ο Μαχαιριανάκης, σε στημένη άμυνα του Ηράκλειο, πέρασε τρεις παίκτες εντυπωσιακά, προσπάθησε να καρφώσει, χωρίς αποτέλεσμα όμως, κερδίζοντας όμως το χειροκρότημα  απ όλον τον κόσμο που βρέθηκε στην Αλικαρνασσό.

Λίγο αργότερα, ο Κίτσος, επαιξε αρχικά πολύ ωραία "πλάτη" τους αντιπάλους του γύρισε όμορφα και κάρφωσε εντυπωσιακά, κερδίζοντας με την σειρά του το χειροκρότημα.

Το δεύτερο ημίχρονο, ξεκίνησε δυνατα για τους γηπεδούχους,  που είχαν προσήλωση στην άμυνα και για 5' περίπου, άφησε άκαπνο τον Εργοτέλη, τρέχοντας ενα 6-0 (32-42), πλησιάζοντας την μικρότερη διαφορα.

Η αντίδραση όμως του Εργοτέλης απο το 25΄και μετά,  ήταν άμεση. Με καλές άμυνες που οδήγησαν σε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, οι παίκτες του Γιώργου Μακράκη,  ξεμάκρυναν εκ νέου (31-52 στο 26’ 39"-φώτο.). 

Ο  Χασάπης  πήρε μπρος στο σκοράρισμα σημειώνοντας δυο τρίποντα, ενώ οι Καβαλαράκης και Μαχαιριανάκης,  διεύρυναν  την διαφορά για τους φιλοξενούμενους,  με αποτέλεσμα το τρίτο δεκάλεπτο να λήξει 33-55.

Οι παίκτες του Εργοτέλη μπήκαν αποφασισμένοι στην τελευταία περίοδο και με γρήγορο σερί και με συνοπτικές διαδικασίες διεύρυναν κι άλλο την διαφορά, πανηγυρίζοντας μια νίκη, που τους δίνει σημαντικό προβάδισμα τίτλου.

Κριτική:

Με βάση τις αντιδράσεις που επέδειξαν τα προηγούμενα χρόνια οι δυο ομάδες ,εχοντας  το… DNΑ και τα ίδια αγωνιστικά συστατικά που τους οδήγησαν ψηλά στα πρωταθλήματα υποδομών,  τα προηγούμενα χρόνια,  αυτο διατηρεί και φέτος  ο Εργοτέλης.

Η συμμετοχή των Εφήβων στο Εφηβικό πρωτάθλημα, στο πρωτάθλημα Ανδρών ΕΚΑΣΚ ως Νέοι Εργοτέλη και κάποιων στην αντρική ομάδα, ώθησε την ομάδα στο σημερινό ματς, αποδίδοντας, καρπούς,  δείγμα της φετινής παραγωγικής διαδικασίας των "Κιτρινόμαυρων".

Ο Εργοτέλης έδειξε  στην επίθεση οτι παίζει με μεγαλύτερη ταχύτητα, τα κάνει όλα πιο γρήγορα και αναπτύσσεται και με περισσότερη ελευθερία και ατομική πρωτοβουλία.

Το Ηράκλειο προσέγγισε το ματς, στο  να παίξει πιο σκληρά,  πήγαινε σε επαφές που  θα είχε ως στόχο να κατεβάσει το μέσο όρο του Εργοτέλη, σε δημιουργία, παραγωγικότητα και ποσοστά εκτέλεσης. Όλα αυτά είναι αλληλένδετα.

Αυτή όμως είναι η μισή... δουλειά.
Ακόμα κι αν οι αμυντικοί στόχοι επιτευχθούν σε ικανοποιητικό βαθμό, η  υπόλοιπη δουλειά έπρεπε να γίνει από την επίθεση.

Με αυτές τις συνθήκες και με τους ρόλους και την ψυχολογία που είχαν  διαμορφωθεί,  ο Εργοτέλης πήρε δικαιότατα, τα κλειδιά της πόλης και πιθανόν και της Κρήτης.

Κριτική παικτών.

Για ένα ρόστερ με τόσους ταλαντούχους παίκτες, είναι αναμενόμενο, κάποια παιδιά να ξεχώρισαν με την παρουσία τους σε αυτην την φάση.

Οι Κίτσος (Ηράκλειο), Μαχαιριανάκης), Καβαλλαράκης, ήταν αυτοί που δείχνουν έτοιμοι , για το επόμενο βήμα.

Ο συνδυασμός ατομικής βελτίωσης  στις αδυναμίες τους εξιδεικευμενα , παραλληλα με  τις δυνατότητες που διαθέτουν,  εφ όσον πάρουν "χώρο"  στο αντρικό,  τότε το μέλλον τους είναι ευοίωνο.

Συντομα φωτορεπορταζ, βίντεο, δηλώσεις...

Ηράκλειο1 - Εργοτέλης  45-83.
Δεκάλεπτα: 11-22, 26-42(ημίχ.), 33-55, 45-83.
Διαιτητές : Μακρής-Μπανασάκης.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ1 (Σηφομιχελάκης-Ράλλης) :Παπαμαστοράκης  3 ,Γουμενάκης 1,Καθαράκης , Γεωργόπουλος ,Σηφάκης  , Πετράκης  2,Καλομοίρης 8(1), Κίτσος 13, Αλεξάκης  ,Μαρνελάκης 2, Μανιαδης Ε. 12 ,Κυπριωτακης 4.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ(Μακράκης-Πινακουλάκης) : Μαρής 2, Βασιλείου ,Μαχαιριανάκης 24(2), Νησωτάκης 12,Κόκκας ,Τερζάκης , Χασάπης 13(3), Μανιαδής  Α. ,Σκανδαλάκης 5(1), Καβαλλάράκης 24 (2) ,Μανουσάκης ,  Μαρκογιαννάκης 3.




Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία:





Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.