Live Εργοτέλης - Ηράκλειο, "Αφεντικό" της πόλης το Ηρακλειο.


Παρακολουθείστε από το kritikobasket.gr, την εξέλιξη του σκορ, του αγώνα ντέρμπι της Κρήτης,της 11ης αγωνιστικής της Β΄Εθνικής, στο Λίντο, ανάμεσα στις δυο ομάδες του Ηρακλείου, τον Εργοτέλη και το Ηράκλειο. Αφεντικό της πόλης το Ηρακλειο..

-Αφεντικό της πόλης έγινε το Ηράκλειο, που σε ένα παιχνίδι,διαφήμιση του Κρητικού μπάσκετ, μέσα κι έξω από το παρκέ, επικράτησε με 74-78, σ ένα ματς αντάξιο της ιστορίας των δυο ομάδων.

Ο Εργοτέλης για 34΄ ήταν κυρίαρχος του παιχνιδιού, είχε διαβάσει πολύ καλά το ματς"εγκλωβίζοντας"  τον Λιανό, έβγαλε ψυχή πάθος απόλυτη συγκέντρωση, ηρεμία και..πολλά τρίποντα (στο πρώτο μέρος είχε 7) και με κορυφαίο τον Γιάννη Καραλή , αλλα και τον Πρόδρομο Τσερκιτζόγλου, έδειχνε πως αν δεν λύγιζε από κόπωση η έλλειψη συγκέντρωσης θα είχε τον πρώτο λόγο.

-Ωστόσο το Ηράκλειο , στο δεύτερο μέρος μπήκε πιο "ψυλλιασμένο" και αποφασισμένο να πάρει το ντέρμπι.
Εκμεταλλευόμενο, για ένα ακόμα παιχνίδι την παρουσία του Κώστα Πάλλη κάτω απο την ρακέτα και αξιοποιώντας τα ντράϊβ, στο  δεύτερο μέρος(μόνο ο Αυγενικός έκανε 4), συν την πολύ καλή παρουσία των Κουπίδη (που εκτός από επιθετικά, βοήθησε και πολυ στον οργανωτικό τομέα) , τον Καραδολάμη αλλά και τον Αγαπιάδη στο β μέρος, είχε τα κατάλληλα ψυχικά αποθέματα να γυρίσει το ματς και να πανηγυρίσει μια μεγάλη νίκη, με το σκορ (κατά την γνώμη μας) να αντικατοπτρίζει την ακριβή διαφορά δυναμικότητας, των δυο ομάδων.

Στα αξιοσημείωτα και ο τραυματισμός του Μ.Σακελαράκη που αποχώρησε απο το ματς με φορείο.

Άξιο αναφοράς κατά την γνώμη μας από εμάς, η μη χρησιμοποίηση μικρών και απο τις δυο πλευρές (το Ηράκλειο χρησιμοποίησε για λίγο τα 19-20χρονα παιδιά του, ενώ ο Εργοτέλης, καθόλου τα 17χρονα.

-Επίσης μελανό σημείο το λεκτικό επεισόδιο μεταξύ του Πρόδρομου Τσερκιτζόγλου, με γονέα συμπαίκτη  του στον Εργοτελη, με τον Γιώργο Μακρακη, στην συνέντευξη τύπου να ζητά συγνώμη για αυτές τις συμπεριφορές.

Σύντομα βίντεο, δηλώσεις, φωτορεποερταζ απο τον αγώνα αυτό.



Εργοτέλης -Ηράκλειο    74-78
Δεκάλεπτα: 17-14, 45-36 (ημιχ.), 63-57, 74-78

Εργοτέλης (Γ.Μακράκης) : Δόσπρας, Κριθινάκης , Μαχαιριαννάκης , Τσερκιτζόγλου 17(2),  Πετράκης 8(2), Σακελαράκης 12(2) , Καρακωσταντάκης  6, Βασιλειάδης  2, Μαρής  ,Αρναουτάκης 4 , Σκλήβας 4, Καραλής  19(4) .
Ηράκλειο (Βασ.Ράλλης): Μεταξωτός ,Αγαπιάδης  Αυγενικός  19(1), Σπυριδάκης  , Καραδολάμης 13(1) , Κουπίδης  19(3),Πρωτογεράκης, Μαραγκάκης , Λιανός  15, Φραγκιαδάκης Κυρίτσης , Πάλλης 10. .




H εξέλιξη του σκορ 
______________________________________________________________________________
Το παιχνίδι ξεκίνησε 2-2 το σκορ απο τους Καραδολάμη και Πετράκη.
Στο πεντάλεπτο  12-6
Ο Εργοτέλης με κρεσέντο τριπόντων απο Σακελαράκη -Καραλή προηγειται με 5 πόντους, ενω με διπλή άμυνα, εχει"μπλοκάρει" τον Λιανό 
Σε ενα λεπτό το Ηράκλειο εξανεμίζει την διαφορά   12-11'
Πολυ δυνατό ματς
Ενα λεπτό πριν το τέλος 17-13 ο Εργοτελης.
Τέλος δεκαλέπτου   17-14  το σκορ.
Συμπερασματικά ενα ματς όπως το περιμέναμε. Δυνατό, ο Εργοτελης εχει πάθος, ψυχή, με κορυφαίους τους Σακελαράκη-Καραλή, ενω απο την  άλλη το Ηρακλειο ακολουθεί στην άμυνα την γνωστή συνταγή που εκανε στο ματς με τον Φιλαθλητικο.Ο Λιανός εχει "μπλοκαριστεί" προς το παρόν.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξεκίνησε το 2ο δεκάλεπτο ίδια εικόνα στα 2' πρώτα λεπτά.Πρωταγωνιστής ο Τσερκιτζόγλου 21-16.
Ο Τσερκιτζόγλου, παίρνει το αντιαθλητικό απο τον Κουπίδη και με βολές κάνει το 23-16.
Ο Λιανός εχει βγει εξω, τάιμ άουτ το Ηράκλειο.
Στο 15΄27-22. Ο Ράλλης με το ιδιο πετυχημένο "τρικ", όπως στο Φιλαθλητικο, δηλαδή τον Κουπίδη να "φτιάχνει" παιχνίδι, ειναι κοντά στο σκορ.
Στο 15' 24' ο Αυγενικός το 27-26.
Στο 16΄ο Καραδολάμης δίνει προβαδισμα 29-28 και ο Καραλής επαναφέρει 31-29.
στο 17΄30" με τρίποντο του Τσερκιτζόγλου 37-31.
Τέλος ημιχρόνου
Ο Εργοτέλης, με περισσια ψυχή και άθος και καθοδηγούμενος απο τον κορυφαίο Καραλή, προηγείται με 45-36.
Το Ηρακλειο απο την άλλη, αντιμετωπίζει προβλήματα στην αξιοποίηση του Λιανου και δειχνει σημάδια νευρικότητας στο παιχνίδι. Κορυφαίος ο Κουπίδης.
Ημίχρονο 45-36
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πόντοι Εργοτέλη : Τσερκιτζόγλου 10(1), Πετράκης 3(1), Σακελαράκης 9(2), Καρακωσταντακης 2, Αρναουτάκης 4, Σκλήβας 3, Καραλής 12(3).
Πόντοι Ηρακλειο: Λιανός 9, Καραδολάμης 7(1), Κουπίδης 14(2), Αυγενικός 6,.----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο 24'  52-44. Το Ηρακλειο με ντραιβ, μπαίνει μέσα στην ρακέτα.
Στο 25' 54-50.Το Ηράκλειο με την παρουσία του Αγαπιάδη στο β μέρος, οργανώνεται καλύτερα και εχει φέρει την διαφορά σε... απόσταση βολής.
Τέλος τρίτου δεκαλέπτου  63-57.
Ο Εργοτέλης διατηρεί το προβάδισμα εχοντας στην κορυφή των διακριθέντων τους Καραλή-Τσερκιτζόγλου, παρά την άνοδο του Αυγενικου, που με διαδοχικά ντραιβ είχε μειώσει στον πόντο (56-55 στο 27'),
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο 31' 52" το Ηρακλειο μειώνει στον πόντο, (63-62), με συνεχόμενους πόντους του Κώστα Πάλλη, που οδηγεί το Ηρακλειο, στην ανατροπή.
Στο 34' 13" ο Καραδολάμης με καλάθι φάουλ, δίνει προβαδισμα στο Ηρακλειο 63-65.
Στο 35΄ο Τσερκιτζόγλου, φερνει το ματς στα ισα 65-65.
Ο Κουπίδης με "βόμβα" απο τα 8 μέτρα το 65-68.
Απαντα ο Πετρακης 68-68.
Στο 32' 30" 68-70.
68-72 με το Παλλη με απίστευτη κίνηση κάτω απο την ρακέτα.
Στο 39΄70-72
Τελικό  74-78.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μια φανέλα και μια πλακεττα θα δώσει ο Εργοτέλης στον Βασίλη Ευαγγελινό, παλιό αθλητή της ομάδας και γνωστό μάνατζερ, πριν απο την έναρξη του ματς, τιμώντας τον για την προσφορά του..
Η σχετική φώτο:



Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.