Κίνδυνος απεργίας, απο τους Κριτές, στη Basket League.


Κίνδυνος απεργίας ελλοχεύει στη Basket League, των κριτών της γραμματείας εξαιτίας του εργόσημου,με συνέπεια να τιναχθεί στον "αέρα" το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής που περιλαμβάνει το μεγάλο ντέρμπι του ΟΑΚΑ μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.

Η απειλή προέρχεται από τον σύνδεσμο κριτών, οι οποίοι ζητούν να επιλυθεί το ζήτημα που προέκυψε από έγγραφα των Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών.

Οι επιστολές που έχουν καταφθάσει και στις 14 ομάδες της κατηγορίας τις υποχρεώνουν να αποδίδουν εργόσημο στην αμοιβή που δίνουν σε κάθε αγώνα στα πέντε μέλη της γραμματείας.

Σε διαφορετική περίπτωση, τα αρμόδια υπουργεία απειλούν με πρόστιμο 10.000 ευρώ ανά κριτή, ήτοι με 50.000 ευρώ ανά αγώνα.

Ο διοργανωτής του πρωταθλήματος, ΕΣΑΚΕ, παρέπεμψε τον σύνδεσμο κριτών στο υφυπουργείο αθλητισμού και στα δύο υπουργεία που ζητούν τη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Η στάση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης είναι τελείως διαφορετική. Η ΕΟΚ χορήγησε στους συλλόγους έγγραφο, βάσει του οποίου ερμηνεύεται κανονισμός της FIBA που αναφέρει ότι οι κριτές και οι κομισάριοι των αγώνων λογίζονται "βοηθοί διαιτητών" και ως εκ τούτου (όπως συμβαίνει με τους διαιτητές) δεν υπάγονται σε κρατήσεις ή ασφαλιστικές εισφορές.

Κανονικά εγινε η πρεμιέρα, παραμένει η απειλή

Το πρόβλημα υπήρχε από τις προηγούμενες ημέρες, όπως και η απειλή των κριτών. Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Τάκης Τσαγκρώνης, έπεισε τους κριτές να εργαστούν κανονικά στην πρεμιέρα της σεζόν και να μην κάνουν πράξη την απειλή τους.

Όπερ και εγένετο, αφού και οι σύλλογοι κατέβαλαν την αμοιβή των κριτών μαζί με εργόσημο, πλην μιας γηπεδούχου.

Ο λόγος για την ΚΑΕ ΑΕΚ, η οποία κατόπιν ενεργειών του πρώην γενικού γραμματέα αθλητισμού, πρώην διαιτητή και νυν γενικού διευθυντή των "κιτρίνων", Σταύρο Δουβή, πλήρωσε την αμοιβή των κριτών δίχως εργόσημο.

Παρά την ομαλή διεξαγωγή της 1ης αγωνιστικής, οι κριτές δεν το βάζουν κάτω και εμμένουν στην απειλή τους για απεργία σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το πρόγραμμα της Basket League.

Πηγή: contra.gr

Μια προσφορά του Γυμναστηρίου :


FLEX Health&Fitness
Λ. Ιωνίας 110
Ηράκλειο Κρήτης
2810322944

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.