Ιστορία του μπάσκετ της Κρήτης | 1955-60. Η πρώτη ανδρική ομάδα μπάσκετ στην Κρήτη.


Το kritikobasket.gr, σε συνεργασία με ανθρώπους που τίμησαν επί χρόνια το μπάσκετ στο νησί  με αρκετό αρχειακό υλικό, με ιδιαίτερη τιμή και περηφάνια, σας παρουσιάζει την Ιστορία του μπάσκετ της Κρήτης, που ξεκινά από το μακρινό 1955, μέχρι τις μέρες μας, για να θυμούνται οι παλιοί, και να μαθαίνουν οι νεώτεροι. 

Αυτό το άρθρο εχει την πρώτη ανδρική  ομάδα που ξεκίνησε στην Κρήτη η οποία είναι ο ΟΦΗ και η φωτογραφία είναι από το πολύτιμο αρχείο του Ντέμη Ευαγγελινού.

1955-60 | Η πρώτη ανδρική ομάδα (ΟΦΗ).


Αυτή η πολύτιμη φωτογραφία απο το  αρχείο του Ν.Ευαγγελινού, έχει βγει στο γήπεδο του ΟΑΑΗ ( Τέννις) που ήταν χωμάτινο και χρονολογείται την πενταετία 1955-1960.


O ΟΦΗ της πενταετίας 1955-60 είχε πρόεδρο τον  Εμμανουήλ Παπακαλιάτη με προπονητή τον πατέρα του Ντέμη Χάρη Ευαγγελινό (καθηγητή Αγγλικών), που είχε δημιουργήσει και την γυναικεία ομάδα του ΟΦΗ.

Τότε το μπάσκετ βρισκόταν υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και γίνονταν καποιοι αγώνες, χωρίς όμως να έχουμε αποτελέσματα. 

Σύμφωνα με το αρχείο του Ντέμη Ευαγγελινού στην φωτογραφία αυτή, ο δεύτερος απο αριστερά είναι ο Κωσταντής ο Καλλέργης, ενώ τέταρτος απο το τέλος (η ο όγδοος παίκτης απο αριστερά)  είναι ο Ηλίας ο Μαθιουδάκης γνωστός επιχειρηματίας.

Άλλος ένας πρέπει ο Γιάννης ο Σαχλαμπάνης και Προπονητής: Χαρρυ Ευαγγελινός.



Προς τους αναγνώστες.

Το kritikobasket.gr, με ατέλειωτες ώρες δουλειάς τους τελευταίους μήνες,σε συνεργασία με παλαίμαχους αθλητές,παράγοντες, προπονητές , με συλλογή αρχείων, έχει συγκεντρώσει πλούσιο ιστορικό υλικό με την ιστορία του μπάσκετ στο νησί μας και συνεχίζει να συλλέγει πληροφορίες.

Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει στην μεγάλη αυτή προσπάθεια,  να επικοινωνήσει με

- στο email :  heraklionbasket.kreta@gmail.com , ή
- στο  facebook στην σελίδα Kritikobasket, σε προσωπικό μήνυμα.

Προσοχή:

Το συγκεκριμένο  περιεχόμενο του Δικτυακού μας τόπου, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά, των κειμένων, ειδήσεων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδιαγραμμάτων, απεικονίσεων, παρεχόμενων υπηρεσιών και γενικά κάθε είδους αρχείων, αποτελεί αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας  (copyright) και διέπεται από τις εθνικές και διεθνείς διατάξεις περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας, με εξαίρεση τα ρητώς αναγνωρισμένα δικαιώματα τρίτων. 

Συνεπώς, απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, «φόρτωση» (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά η περιληπτικά χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη-προφορική συναίνεση του συγγραφέα του άρθρου.

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.