Αγγιξε το θαύμα η Εθνική μας.(Photos).


Η εθνική ομάδα εφήβων πάλεψε κόντρα στην κορυφαία ομάδα του κόσμου, αλλά έχασε στις λεπτομέρειες και απο την προλκλητική διαιτησία, με 82-76 απο τις ΗΠΑ και την Κυριακή (5/7, 18:15) κόντρα στην Τουρκία θα παίξει για το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Απέναντι στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των ΗΠΑ, που ήρθε στο Ηράκλειο με τον τίτλο του μεγάλου φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και της κορυφαίας ομάδας του πλανήτη, η εθνική ομάδα πάλεψε στα ίσα.

Στο κατάμεστο από 5.500 και πλέον φιλάθλους στο ΚΓ Ηρακλείου, από τα πρώτα λεπτά η εθνική ομάδα έδειξε πως θα αποτελέσει σκληρό αντίπαλο για τις ΗΠΑ, καθώς παρα το προβαδισμα του σκορ που είχαν ενιωθαν "την καυτη ανάσα " των νεαρών διεθνών μας.

Οι Αμερικάνοι καταφεραν  να προηγηθούν 37-32 στο πρώτο ημίχρονο.

Στο 3ο δεκάλεπτο την ώθηση έδωσε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, με τρία τρίποντα έφερε την εθνική ομάδα σε απόσταση τριών πόντων και διαμόρφωσε το 49-46 (27'). 

Ο αγώνας είχε ξαναρχίσει από την αρχή.

Οι ΗΠΑ με τη βοήθεια δύο τεχνικών ποινών που δέχθηκε η Ελλάδα, αλλά και με μία φάση που προκάλεσε ερωτηματικά, όταν ένα φάουλ που έδειχνε επιθετικό υπέρ της ελληνικής ομάδας, χρεώθηκε αμυντικό σε βάρος του Τολιόπουλου, έφτασε και πάλι στο +8 (55-47, 28'20''), για να κλείσει η ψαλίδα και πάλι με τρίποντο του Σταμάτη με την εκπνοή του τρίτου δεκαλέπτου (57-53).

Η προσπάθεια δεν σταμάτησε σε έναν αγώνα πολύ δυνατό, έως και σκληρό, και την ελληνική ομάδα να βρίσκεται πίσω στο σκορ, αλλά να μην σταματά να παλεύει.

Οι νεαροί διεθνείς σε σημαντικά σημεία  δεν είχαν το "καθαρό" μυαλό, έχασαν πολλές ελεύθερες βολές (14/33 συνολικα, στο πρώτο μέρος είχαν 8/11!!!) κι έχασαν την ευκαιρία να κάνουν την υπέρβαση.

Όμως στα κρίσιμα σημεία, κι ενω οι νεαροί διεθνείς πλησίαζαν σε επαφή με το σκορ (δυο η τρεις πόντοι), απέμενε ενα σημαντικό ριμπάουντ, η κόψιμο στην άμυνα και μια καλή επίθεση μ ενα μεγάλο καλάθι η βολές που θα αλαζε το "μομεντουμ" του αγώνα εκει έπαιρναν το λόγο οι διαιτητές (ιδιάιτερα ο Ισπανός Κόντε και ο Σλοβένος Γιαβόρ) , που σφύριζαν υπερ της Αμερικάνικης ομάδας, η τι,ωρούσαν με τεχνική ποινη την Εθνική μας.

Πράλληλα, ήταν συνέχεια κοντα στον πάγκο της Εθνικής μας και τους ελεγαν να καθίσουν, την ίδια ώρα που οι Αμερικάνοι στον πάγκο τους εκανν "παρτι".

Επιπλέον σε κάθε ταιμ αόυτ φώναζαν στους προπονητές της ομάδας μας να προσέλθουν γρήγορα, οι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, ενω οι Αμερικάνοι εξαντλούσαν πλήρως τον χρόνο του ταιμ αουτ απερίσπαστοι.

Τέλος σφύριζαν οποιαδήποτε επαφή στην άμυνα των γηπεδούχων με φαουλ, ενω αντίθετα οι διεθνείς μας, για να κερδίσουν το φαουλ "εφτυναν αίμα".

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ήταν υπερηχητικός, σημειώνοντας 23 πόντους και μαζεύοντας 6 ριμπάουντ με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο να κάνει, επίσης, μεγαλειώδη εμφάνιση σταματώντας στους 21, με 5/8 τρίποντα (!) ενώ κατέβασε και 7 ριμπάουντ.

Ο Τζάλεν Μπράνσον αποτέλεσε το "Α" και το "Ω" των ΗΠΑ, σκοράροντας 30 πόντους.

ΗΠΑ - Ελλάδα  82-76
Διαιτητές: Γιαβόρ (Σλοβενία), Κόντε (Ισπανία), Φέρντιναντ (Φιλιππίνες)
Τα δεκάλεπτα: 17-12, 37-32, 57-53, 82-76

ΗΠΑ (Μίλερ): Έβανς 1, Μπιμπς, Φέργκιουσον 11, Μπράνσον 30, Τρίερ, Τζάκσον 7, Τέιτουμ 11, Πικ, Τζάιλς 13, Σουάνιγκαν 3, Ονουάκου 4, Βελς 2

Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος 6, Λούντζης 1, Κώττας 2, Ντόρσεϊ 23, Μήτογλου 6, Μουράτος 2, Σκουλίδας, Σταμάτης 5, Παπαγιάννης 10, Χαραλαμπόπουλος 21


























Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.