Εθνική υπερηφάνεια !! (Video+pcs).


Στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της πρώτης φάσης, η Εθνική μας ομάδα των U19 προχωρά αήττητη, καθώς σ ένα συγκλονιστικό ματς, επικράτησε  της Σερβίας με 69-60, εχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του κόσμου, που γέμισε τα "Δυο Αοράκια" και τερμάτισε 1η στον όμιλό της αντιμετωπίζοντας  στον επόμενο γύρο με την Τυνησία.
Μια προσφορά του Γυμναστηρίου :

FLEX Health&Fitness
Λ. Ιωνίας 110
Ηράκλειο Κρήτης
2810322944

Στο δυνατότερο τεστ , οι "πιτσιρικάδες" του Η.Παπαθεοδώρου, έδειξαν χαρακτήρα, έβγαλαν πάθος ιδιαίτερα στην άμυνα, διάβασαν σωστά στο παιχνίδι, ενώ τα όποια λάθη η βιαστικες επιλογές, και οι χαμένες βολές, οφείλονταν στο νεαρό της ηλικίας τους.

Οι "πλάβι", μια εξαιρετικά ποιοτική ομάδα, μπήκε δυνατά και κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα για τριάντα λεπτά.

Όμως αυτή η ομάδα που θαρρώ, πως είναι από τις πιο ταλαντούχες που έχουμε δει στα παρκέ, κατάφερε στην τελευταία περίοδο, να ανατρέψει τα δεδομένα και με την βοήθεια του κόσμου, τους Κρητικούς, που κόντρα σε αυτό το βομβαρδισμό τρομοκρατίας από τα ΜΜΕ και τα προβλήματα στην καθημερινότητα του κόσμου, γέμισαν το γήπεδο, εδειξαν σε όλους οτι αυτή η χώρα δεν ..λυγά και χάρισε υπέροχες στιγμές υπερηφάνεια στην  νίκη επι της Σερβίας.

Ο Μήτογλου (που δεν βγήκε σχεδόν καθόλου απο το ματς), ο Τολιόπουλος ο Σκουλίδας και ο Ελληνοαμερικανός  Ντόρσεϊ, που έκανε πράματα και θάματα στην τέταρτη περίοδο και με την ενέργεια τους, τα κρίσιμα καλάθια τους ήταν οι παίκτες που έκανε τη διαφορά, οδηγώντας την Ελλάδα στη μεγάλη νίκη.

Την αποθέωση γνώρισαν όλοι οι παίκτες της Εθνικής Εφήβων μετά το τέλος του αγώνα, με το κοινό να φωνάζει υπερ της Ελληνικής ομάδας,.

Το παρκέ γέμισε παιδιά μετά το τέλος του αγώνα, που αποθέωσαν και φωτογραφήθηκαν τόσο με τους παίκτες της Εθνικής, όσο και με τον Παναγιώτη Γιαννάκη, ο οποίος έγινε αντικείμενο λατρείας από το κοινό της Κρήτης. 

ΕΛΛΑΔΑ -ΣΕΡΒΙΑ 69-60
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-20, 33-37, 46-47, 69-60
Διαιτητές: Βάσκες (Πουέρτο Ρίκο), Πασκουάλ (Φιλιππίνες), Σορτ (ΗΠΑ)

ΕΛΛΑΔΑ (Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος 11 (2), Λούντζης 7 (5κλ.), Κώττας 3, Ντόρσεϊ 10 (1τρ., 6ρ., 5κλ.), Μήτογλου 9 (8ρ., 3κλ.), Μουράτος 1, Σκουλίδας 9 (1), Τσαλμπούρης, Μπιλλής, Σταμάτης 9, Παπαγιάννης 10 (6ρ., 5κ.).
ΣΕΡΒΙΑ (Μπούτσαν): Πένο 3 (1), Αρανίτοβιτς 3, Μαρίνκοβιτς 9 (2), Οστόγιτς 6, Τζόκοβιτς 14, Στογιάνοβιτς 5 (1), Ντόκοβιτς 2, Λαζάρεβιτς 2, Σίμανιτς 5, Γκλίσιτς, Βούσετιτς 9 (7ρ.), Μιλαντίνοβιτς 2.


Σημαντική για βαθμολογικούς, αλλά και ψυχολογικούς λόγους χαρακτήρισε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου τη νίκη της Εθνικής Εφήβων επί της Σερβίας.    

«Κάναμε τρεις νίκες. Η σημερινή νίκη ήταν πάρα πολύ σημαντική για να ανέβει η ψυχολογία των παιδιών, αλλά και βαθμολογικά γιατί βρίσκουμε έναν θεωρητικά πιο εύκολο αντίπαλο στο παιχνίδι της Τετάρτης. Το πιο σημαντικό όμως είναι η προσπάθεια των παιδιών, που ήταν συγκινητική. 

Είχαμε απέναντί μας τη δευτεραθλήτρια ομάδα, με πάρα πολύ καλούς παίκτες, με μεγάλα κορμιά, αλλά σήμερα εμείς δείχναμε μεγάλοι κι αυτοί μικροί. Κι αυτό οφείλεται στα παιδιά».    

Για την παρουσία του κόσμου: «Μας είχε προϊδεάσει ο κόσμος, αλλά η σημερινή του ανταπόκριση μας γεμίζει με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό. Τα παιδιά είναι 

τρελαμένα με την παρουσία του κόσμου και με τον τρόπο που παίζουμε δίνουμε στους φιλάθλους ευχαρίστησε. Βλέπουν μια ομάδα που παλεύει, που έχει πνεύμα και πρέπει να κρατήσουμε αυτή την ομαδικότητα. Το σημαντικό είναι να κρατήσουμε αυτή την ομαδικότητα».   

Για την Τυνησία στους «16»: «Είναι μια ομάδα που είναι στα μέτρα μας. 

Είμαστε καλύτερη ομάδα από την Τυνησία. Πρέπει να ξεκουραστούμε, να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι και να παίξουμε με την ίδια σοβαρότητα και το ίδιο πάθος. Πρέπει να προετοιμάσουμε τα παιδιά, γιατί αν θέλουν να παίξουν μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο, πρέπει να προετοιμάζουν κι αυτοί τον εαυτό τους κατάλληλα. Πρέπει τα παιδιά να είναι έτοιμοι».   

Για την κατάσταση του Χαραλαμπόπουλου: «Δεν θέλω να γίνομαι κουραστικός για τον Βασίλη. Καταλαβαίνω το ενδιαφέρον όλων. Θα παίξει όταν είναι 100% καλά. Μέρα με τη μέρα ή μάλλον ώρα με την ώρα παρουσιάζει βελτίωση. Όμως είναι ο κορυφαίος παίκτης της Ευρώπης και είναι Έλληνας. Όταν έχεις έναν τέτοιο παίκτη δεν το ρισκάρεις για τίποτα. Όταν είναι 100% θα παίξει. 

Αυτός θέλει πιο πολύ από όλους. Χρειάζεται σύνεση, υπομονή κι όταν είναι έτοιμος θα μπει. Πιστεύω πως θα παίξει στο τουρνουά, κάνει μεγάλη προσπάθεια με τους γιατρούς. Θα το δούμε, μέρα με τη μέρα». 

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, περνά αήττητη στην επόμενη φάση και βρίσκει απέναντί της την Τυνησία στην φάση των «16».

FIBA U19: Το πρόγραμμα της δεύτερης φάσης!

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 20:30, με το ελληνικό κοινό να έχει προϊδεάσει στον αγώνα με τους «Πλάβι» για δυναμικό «παρών» στο αυριανό (1/7) παιχνίδι. 

Από τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου μας, η Δομινκανή Δημοκρατία θα βρει απέναντί της την Ιταλία, η Κορέα θα αντιμετωπίσει τον Καναδά, ενώ η Σερβία θα διασταυρώσει τα «ξίφη» της με την Αυστραλία.

Ανά δύο ζευγάρια της φάσης των «16», σχηματίζονται αυτά των προημιτελικών. 

Η Εθνική μας, δηλαδή, και το ζευγάρι της με την Τυνησία «διασταυρώνεται» με το Αίγυπτος-Ισπανία.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της δεύτερης φάσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων:

ΗΠΑ – Αργεντινή (18:15, Κλειστό Πανεπιστημίου Ηρακλείου)
Ιταλία – Δομινικανή Δημοκρατία (15:30, Κλειστό «Δύο Αοράκια»)
Αίγυπτος – Ισπανία (13:15, Κλειστό Πανεπιστημίου Ηρακλείου)
Τυνησία – Ελλάδα (20:30, Κλειστό «Δύο Αοράκια»)
Κροατία – Κίνα (16:00, Κλειστό Πανεπιστημίου Ηρακλείου)
Καναδάς – Κορέα (17:45, Κλειστό «Δύο Αοράκια»)
Ιράν – Τουρκία  (13:45, Κλειστό Πανεπιστημίου Ηρακλείου)
Αυστραλία – Σερβία (20:00, Κλειστό «Δύο Αοράκια»)


 






Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.