Ρέθυμνο | Η συνέντευξη Τύπου, εν όψει του 3ου BASKETBALL CAMP.


Με αφορμή την διοργάνωση του 3ου Basketball Camp που θα πραγματοποιήσει το Ρέθυμνο Aegean και το Ρέθυμνο BC, ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη (Ρέθυμνο BC), Γιάννης Καλαϊτζάκης, ο συνεργάτης του Θανάση Σκουρτόπουλου και μέλος των επικεφαλών του καμπ, Χάρης Κουλουριώτης και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΕ Ρέθυμνο Aegean, Ηρακλής Μανουκαράκης έδωσαν συνέντευξη Τύπου και μίλησαν για την προσφορά αυτής της προσπάθειας στον κρητικό αθλητισμό, στα ίδια τα παιδιά και τους στόχους αυτής της προσπάθειας.


Γιάννης Καλαϊτζάκης (Πρόεδρος Ερασιτέχνη Ρέθυμνο BC): 

«Το 3ο BasketballCamp που διοργανώνει η ομάδα μας, το Ρέθυμνο BC, είναι προ των πυλών και φέτος. Μία προσπάθεια όπου όλα δείχνουν ότι καθιερώνεται στην συνείδηση του μπασκετικού κοινού και κυρίως των νέων παιδιών του Ρεθύμνου. Ένα κομμάτι που μας ενδιαφέρει σαν ομάδα πάρα πολύ, όπως έχουμε αποδείξει τα τελευταία χρόνια με ένα ολοκληρωμένο πλάνο που επεκτείνεται σε όλους τους τομείς και μέσα από το «RETHYMNOASSIST», από το «Σουτ… από την περιφέρεια», από την Σχολική κερκίδα και από την λειτουργία των τμημάτων υποδομών της ομάδας μας. Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που έχει επίκεντρο τα παιδιά και την λειτουργία μπασκετικής και αθλητικής συνείδησης στους νέους αυτής της πόλης. Φέτος το καμπ θα διεξαχθεί στο «Μελίνα Μερκούρη» και πάλι, δυστυχώς το μοναδικό γήπεδο που έχουμε στο Ρέθυμνο, σε δύο περιόδους, 22 έως 26 Ιουνίου για παιδιά 6 έως 12 ετών και 29 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου για παιδιά ηλικίας 13 έως 18 ετών. Η φιλοδοξία μας είναι αυτό το καμπ να είναι μία μπασκετική πανδαισία για τα παιδιά όλης της Κρήτης. Ο στόχος μας είναι να έρθουν παιδιά από όλη την Κρήτη και να μάθουν μπάσκετ μέσα από αυτό το πρόγραμμα, μέσα σε αυτή τη βδομάδα. Την ευθύνη της οργάνωσης του καμπ την έχει το προπονητικό επιτελείο του Ρέθυμνο Aegean, με επικεφαλείς τον Θανάση Σκουρτόπουλο και τους συνεργάτες του. Είναι μεγάλη τιμή για μας που είναι φέτος στο καμπ ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, γιατί μην ξεχνάμε είναι και προπονητής της Εθνική ομάδας. Θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας, την Cosmote , το Portobello, την Κάβα του Βαγγέλη του Χατζηκωνσταντίνου και το Γευσήνους που έχει αναλάβει να δώσει την ιδιαίτερη νότα της υγιεινής αθλητικής διατροφής στα παιδιά που θα μετέχουν στο καμπ. Επίσης να τονίσουμε ότι για μας ο στόχος είναι τα παιδιά να ευχαριστηθούν το μπάσκετ. Το κόστος είναι χαμηλό έτσι ώστε να επιτρέψει σε όλα τα παιδιά της πόλης να γευθούν και να απολαύσουν αυτή την εμπειρία και φυσικά όλα τα παιδιά της Κρήτης είναι ευπρόσδεκτα σε αυτό το καμπ».



Χάρης Κουλουριώτης (μέλος του τεχνικού επιτελειού του Ρέθυμνο Aegean): 

«Εκπροσωπώντας το προπονητικό επιτελείο της πρώτης ομάδας αλλά και του καμπ που θα διοργανωθεί θα ήθελα να εκφράσω πρώτα από όλα την χαρά που έχουμε να ασχοληθούμε με τα παιδιά της πόλης, της ομάδας και γενικότερα όλης της Κρήτης. Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, επικεφαλείς της προπονητικής ομάδας θα είναι ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μαζί με τον Σταύρο Μυκονιάτη και μένα. Θα έχουμε συνεργασία με τους προπονητές των ακαδημιών και όλοι μαζί θέλουμε να προσφέρουμε τα μέγιστα στα παιδιά που ασχολούνται με το άθλημα μας. Για μας είναι σημαντικό να βλέπουμε την συμμετοχή των παιδιών, κάτι το οποίο δίνει δύναμη και παραπάνω όρεξη ακόμα και σε επαγγελματίες του αθλήματος. Από εκεί και πέρα σε σχέση με το αγωνιστικό κομμάτι την πρώτη εβδομάδα που θα συμμετέχουν παιδιά της μικρότερης ηλικίας, θέλουμε να συνδυάσουμε την διασκέδαση και το παιχνίδι με την μάθηση και κάποια καινούρια ερεθίσματα που θα πάρουν τα παιδιά. Την δεύτερη εβδομάδα που θα είναι τα μεγαλύτερα, ηλικιακά, παιδιά θα είναι πιο έντονο το προπονητικό κομμάτι, πιο εξειδικευμένο για να πάρουν κάποιες παραπάνω αρχές σε σχέση με το άθλημα και τα βασικά αγωνιστικά κομμάτια αλλά και με τις συμπεριφορές, τον χαρακτήρα και πως πρέπει να λειτουργούν μέσα στο μπάσκετ. Από εκεί και πέρα ετοιμάζουμε κάποιες εκπλήξεις, οι οποίες στο πρώτο κομμάτι θα είναι η επίσκεψη κάποιων αθλητών από άλλες ομάδες, οι οποίοι καλώς εχόντων των πραγμάτων θα είναι κάποιοι καταξιωμένοι αθλητές από τον χώρο. Αυτοί θα επισκεφθούν, θα μιλήσουν και θα συμβουλεύσουν τα παιδιά».


Ηρακλής Μανουκαράκης (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΕ Ρέθυμνο Aegean): 

«Σαν διοίκηση της ομάδας του Ρέθυμνο Aegean είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που υπάρχει αυτή η σωστή δουλειά από τον Ερασιτέχνη μας, με τον οποίο έχουμε εξαιρετική συνεργασία, διότι η δουλειά τους θα δείξει το μέλλον της μεγάλης ομάδας. Όσο πιο καλή δουλειά γίνεται τόσο θα υπάρχει και μέλλον στο Ρεθυμνιώτικο μπάσκετ και στην ομάδα μας. Βλέποντας όλη αυτή τη δουλειά και εμείς στηρίζουμε ως διοίκηση το προπονητικό τιμ και είμαστε δίπλα σε αυτήν την εξαιρετική προσπάθεια, όπου είδαμε και πέρσι τα αποτελέσματα της, γιατί όπως ξαναείπα το μέλλον του Ρεθυμνιώτικου και γενικά του Κρητικού μπάσκετ εξαρτάται από τα παιδιά, να τους δώσουμε τις σωστές βάσεις, τις σωστές προπονητικές οδηγίες. Γιατί μία ομάδα χωρίς ντόπιους αθλητές δεν έχει μέλλον.

 Βέβαια μην ξεχνάμε ότι έχουμε αυτό το Σάββατο το ALLSTARGAME του σχολικού πρωταθλήματος που διοργανώνουμε από το κοινωνικό μας πρόγραμμα «RETHYMNOASSIST». Ένα πρόγραμμα που παρόλο που είναι μικρό σε διάρκεια έχει πολύ μεγάλη επιτυχία. Θα βραβευτούν τα παιδιά, θα αγωνιστούν οι επίλεκτοι από κάθε σχολείο, ενώ ετοιμάζουμε διάφορες εκπλήξεις».

Μια προσφορά του Γυμναστηρίου :

FLEX Health&Fitness
Λ. Ιωνίας 110
Ηράκλειο Κρήτης
2810322944


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.