ΠΑΟΚ - Ρέθυμνο| Οταν μιλάνε οι αριθμοί.


Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ζευγάρια της πρώτης φάσης των πλέι οφ που αρχίζουν την Τετάρτη (13/5) είναι αυτό του ΠΑΟΚ με το Ρέθυμνο Aegean. Αφενός λόγω των θέσεων που κατέλαβαν στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου (3οι οι γηπεδούχοι, 6οι οι φιλοξενούμενοι) αφετέρου γιατί είναι αρκετά πρόσφατη η συνάντηση τους στην ίδια φάση των πλέι οφ, πριν δύο μόλις χρόνια. 

-Για την περίοδο 2012-2013 οι συνθήκες ήταν σχεδόν οι ίδιες με αυτές με τις οποίες θα αρχίσουν οι αγώνες τους την Τετάρτη. Ο ΠΑΟΚ προερχόταν από ένα εξαιρετικό φίνις στην κανονική περίοδο και είχε το πλεονέκτημα της έδρας έναντι του Ρεθύμνου Aegean που όμως νίκησε στο πρώτο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη και “σφράγισε” την πρόκριση του στην Κρήτη.

-Ήταν 21 Μαίου 2013 όταν ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε το Ρέθυμνο Aegean στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων σε αυτή τη φάση του πρωταθλήματος και οι Κρητικοί σημείωσαν τη μοναδική ως τώρα, νίκη τους στο “παλατάκι” -σε σύνολο πέντε αγώνων- επικρατώντας με 75-71. 

Οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί με 32-20 και 38-26 όμως ο ΠΑΟΚ βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει στο παιχνίδι (66-69 στο 38΄). Την πλάστιγγα όμως έγειρε υπέρ του Ρεθύμνου Aegean ο νυν γκαρντ του “Δικέφαλου” Απόλλωνας Τσόχλας με ένα δίποντο και δύο βολές στο τελευταίο λεπτό, με τον Τσαϊρέλη να αστοχεί σε λέι απ με το σκορ στο 71-73. 

Σε εκίνο το παιχνίδι για το Ρέθυμνο Aegean 23 πόντους με 4/7 τρίποντα και επτά ριμπάουντ είχε ο Μπρεντ Πέτγουεϊ, ενώ 10 είχε ο Προύιτ και οχτώ ο Ντούβνιακ. Για τον ΠΑΟΚ 18 είχε ο Χάτσερ, 15 ο Μαργαρίτης, 10 ο Δέδας και οχτώ με 14 ριμπάουντ ο Λάζαρος Παπαδόπουλος.

-Το δεύτερο παιχνίδι δεν είχε το ίδιο σασπένς καθώς οι Κρητικοί κυριάρχησαν μετά τη δεύτερη περίοδο και νικώντας με 88-65 έκαναν το 2-0 για  να περάσουν στα ημιτελικά. 

Ο Μαρκ Κάρτερ που φέτος παίζει στον ΠΑΟΚ, ήταν σε εξαιρετική κατάσταση σε εκείνο το παιχνίδι της 23ης Μαίου 2013 με 25 πόντους, 6/8 τρίποντα και επτά ριμπάουντ ενώ για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ξανά ο Ουίλ Χάτσερ με 20 πόντους.


ΜΙΚΡΑ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

ΠΑΟΚ

*Αρνητικό είναι το πρόσημο των αποτελεσμάτων του “Δικεφάλου” στα πλέι οφ και στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος αφού από το 1992 μετράει 60 νίκες και 69 ήττες.

*Ξεχωριστό θα είναι αυτό το παιχνίδι για τον Βαγγέλη Μαργαρίτη αφού θα είναι το 100ό του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

*Ενα ριμπάουντ θα είναι αρκετό για τον Τζούλιαν Βον ώστε να φτάσει τα 300 στην κατηγορία.

ΡΕΘΥΜΝΟ AEGEAN 

*Τρεις νίκες σε 11 παιχνίδια πλέι οφ μετρούν οι Κρητικοί.

*Με δύο ασίστ ο Μοχάμαντ Φαγιέ θα συμπληρώσει τις 100 στην κατηγορία.

*Με τρεις τάπες ο Ντέγιαν Κράβιτς θα γίνει ο 3ος μπλοκέρ στην ιστορία της ομάδας αφού θα φτάσει τις 24 και θα προσπεράσει τους Ιαν Βουγιούκα (22) και Κένι Γκάμπριελ (23).

Πηγή: esake.gr

Μια προσφορά του Γυμναστηρίου :

FLEX Health&Fitness
Λ. Ιωνίας 110
Ηράκλειο Κρήτης
2810322944
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.