Πρωταθλήτριες Κρήτης οι Κορασίδες του Ηροδότου.


Ο Ηρόδοτος στον τέταρτο αγώνα της σειράς του τελικού των Κορασίδων, εκανε το "μπρέικ", στο Λίντο, κερδίζοντας με 53-68, την ομάδα του Εργοτέλη, κατακτώντας τον Παγκρήτιο τίτλο, που αποτελεί την μοναδική επιτυχία για φέτος, στην ιστορική ομάδα της Αλικαρνασσού.

Ο Ηρόδοτος στο γεμάτο Λίντο,   δεν ήταν τέλειος έκανε όμως αυτό ακριβώς που έπρεπε  για να βγάλει εκτός ρυθμού τον Εργοτέλη και την..Κριμιλή και το σχέδιό του πέτυχε  . 

Είχε ποιοτικότερες αθλήτριες και βάθος πάγκου που ήξεραν πως να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες του αγώνα,  ενώ την ταφόπλακα στα όποια όνειρα του Εργοτέλη έβαλε η Γιαλαμά, ενώ εξαιρετική παρουσία, είχαν η Νίχλου, που όταν είχε ρυθμό, με συνεχόμενα  τρίποντα φαρμάκι, έβαλε ταφόπλακα στα όποια όνειρα του αντιπάλου), η Π.Μαυράκη, τόσο στην άμυνα αλλά και στην επίθεση και οι Γαλανάκη, Σαμπροβαλάκη, Λογοθέτη.

Απ τη άλλη όμως, ο Εργοτέλης, εχει κάθε δικαίωμα να αισθάνεται..ηθικός νικητής.

Και αυτό γιατί παρά την μεγάλη απουσία της τραυματισμένης (θα λείψει για έξι εβδομάδες), απο τον προηγούμενο αγώνα Σεμερτζάκη, με πολλές νεαρές και άπειρες αθλήτριες που μόνο σε..βίντεο έβλεπαν τόσο κόσμο, πραγματοποίησε συγκλονιστική και σχεδόν άψογη παρουσία, σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

Οι "κιτρινόμαυρες", ήταν κατά βάση  πίσω στο σκορ και βρέθηκαν σε κακή μέρα επιθετικά, ενώ  τα περίμενε όλα από την κορυφαία του αγώνα Κριμιλή, που στο τέλος  λύγισε από την κούραση, ενώ είχε την ατυχία να τραυματιστεί και αυτή στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά ο Ηρόδοτος στο 33' κατάφερε με σημειώσει 10 αναπάντητους πόντους και να προηγηθεί απο το 46-48 σε 58-58 και ουσιαστικά να κριθεί εκεί το παιχνίδι.

Μέχρι να τραυματιστεί η κορυφαία Κριμιλή, ο Εργοτέλης προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς καθώς έκανε το 52-58, όμως σ εκείνο το σημείο ο τραυματισμός της αθλήτριας του Εργοτέλη, άλλαξε άρδην τα όποια σχέδια των ηττημένων.

Η ουσία είναι οτι σε ολους τους τελικούς, έγιναν πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια, που είχε την τύχη να τα παρακολουθήσει πάρα πολύς κόσμος.


Σύντομα φωτορεπορταζ, και στιγμιότυπα βίντεο, όπως τα κατέγραψε η κάμερα του Βαγγέλη Σταυρακάκη.

Εργοτέλης - Ηρόδοτος 53-68
Δεκάλεπτα: 12-17,25-27 (ημίχ.), 46-48, 53-68.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ(Χατζηδάκης Π.): Ρωμανού, Παπαδοπούλου, Βαβαλή Σ.1, Γαρεφαλάκη, Χριστοφοράκη  8, Γαννουλάκη Σοφία, Κριμιλή 27 , Βαβαλή  Κ. 2 ,Γιαννουλάκη  Σαββίνα .4, Μαρτιμιανάκη 6 ,Θωμά , Μυρωνάκη 5
ΗΡΟΔΟΤΟΣ(Καρλάφτης Σ.): Μαλλιαράκη-Μπαλαμούτσου ,Γιαλαμά 12, Μαυράκη Π 9 ,Βασίλογλου ,Γαλανάκη 10,Δανδουλάκη  12, Εχτζαζι, Τζανετή, Νίχλου 16, Σαμπροβαλάκη, Λογοθέτη 9.



Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.