Αντί για φιέστα..κηδεία, εκανε η Μεσαρά στον Κύδων.


Επική εμφάνιση για την Μεσαρά, στον τρίτο τελικό των Ανδρών της ΕΚΑΣΚ, καθώς αν και "λαβωμένη" απο τις τιμωρίες αθλητών της, μετέτρεψε την γιορτή των γηπεδούχων (που είχαν πιστέψει οτι με το 2-0 νίκες, θα εκαναν πάρτι ανόδου), σε ..κηδεία και πλέον η σειρά επιστρέφει στην Μεσαρά με το σκορ στο 2-1 για τους Χανιώτες.
Το παιχνίδι κρίθηκε στους δυο προπονητές, με τον Δ. Νασούφη, να στήνει μαεστρικά την ομάδα του αμυντικά, μην επιτρέποντας στους Χανιώτες το εύκολο καλάθι, που επιχειρούσαν (χωρίς αποτέλεσμα), με τρίποντα να διασπάσουν την άμυνα των Μεσσαριτών , αντί να επιχειρήσουν διεισδύσεις στο καλάθι, οντας καλύτεροι στον τομέα αυτό.

Παράλληλα, η ομάδα των Μοιρών με τους Κατσαμπρακάκη, και Δαγαλάκη, διάβασαν σωστά το ματς στην επίθεση, με αποτέλεσμα να διαπερνούν εύκολα την Χανιώτικη άμυνα και να καταφέρουν να σημειώσουν 70 πόντους, όπως είχαν κάνει και στον ημιτελικό με το Δειλινό.


Επίσης ο κόουτς Νασούφης πήρε το καλύτερο απ ολους τους παίκτες που χρησιμοποίησε με πρώτο και καλύτερο τον Δαριβιανάκη, που σαν εθελοντής φώναξε "παρόν" κι επαιξε και για τον τιμωρημένο αδερφό του, , αλλά και απο τους Κτιστάκη και Καμπιτάκη.

Αγωνιστικά το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους Χανιώτες, καθώς κατάφεραν να προηγηθούν με 21-07 και να κλείσουν το δεκάλεπτο με 21-10.

Στην συνέχεια όμως οι Μεσσαρίτες με "επική ανατροπή", κατάφεραν με επι μέρους σκορ 19-42 !! , να προηγηθούν με 12 πόντους στο τριανταλεπτο, αφού αρχικά, είχαν ισοφαρίσει στο ημίχρονο σε 31-31.

Το τελευταίο δεκάλεπτο αποτέλεσε "σεμνή τελετή", για τους φιλοξενούμενους καθώς η ομάδα του Νασούφη, οχι μόνο διαχειρίστηκε άψογα την πρωτοπορία της, αλλά διεύρυνε κι ολας την υπερ της διαφορά, που της ανεβάζει σημαντικά την ψυχολογία εν όψει του τέταρτου τελικού.

Ο Δαγαλάκης με 24 πόντους , ο Κατσαμπρακάκης, και ο Δαριβιανάκης ..όχι ο τιμωρημένος ,αλλα ο αδερφός του που προετοιμάστηκε εξαιρετικά απο τον προπονητή του, οι κορυφαίοι, μεταξύ ίσων.

Ουδείς διακριθείς απο τους Χανιώτες, με τον προπονητή της ομάδας κ. Κ.Σδράκα, να δηλώνει στην "Νέα Τηλεόραση" , οτι: "Εγώ είμαι υπεύθυνος γι αυτην την εμφάνιση. Ζητώ συγνώμη απο τους φιλάθλους ."

Πλέον, ο Κύδωνας, (που στενοχώρησε τον κόσμο του), παραμένει σε θέση ισχύος, καθώς εχει το πλεονέκτημα με 2-1 νίκες θα επιδιώξει να κάνει το break στις 3 Μαΐου στις Μοίρες και να πάρει τον τίτλο. 

Αλλιώς, θα υπάρξει και πέμπτο ματς στα Χανιά, στις 10 Μαΐου και θα ..ξυπνήσουν περυσινές μνήμες στους τελικούς με την Ακαδημία Ρεθύμνου, που κέρδιζε 2-0 και τελικά έχασε με 2-3 στην σειρά.

Η ήττα αυτή, ήταν η πρώτη του Κύδωνα από τη Μεσσαρά στη φετινή σεζόν, αφού στον 1ο τελικό νίκησε (κάνοντας μεγάλη ανατροπή) 60-51, στις Μοίρες επικράτησε 55-39, ενώ στην κανονική περίοδο είχε κερδίσει στο κλ. Κλαδισού με 73-48 για τον α’ γύρο και στον β’ νίκησε εκτός έδρας με 68-49.

Στα αξιοσημείωτα το γεγονός, οτι ο αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΚ κ.Μιχάλης Λαμπράκης , ταξίδεψε απο το Αρκαλοχώρι στα Χανιά για να παραδώσει την κούπα και τα  βραβεία ως όφειλε (σωστά γιατί με νίκη ο Κύδων θα στεφόταν πρωταθλητής), αλλα πήρε κι αυτός τον δρόμο του γυρισμού.


Κύδων - Μεσαρά  50-73
Δεκάλεπτα: 21-10, 31-31 (ημίχ.), 40-52, 50-73.
Διαιτητές: Κατραχούρας, Κώτσου.

Κύδων (Κ. Σδράκας): Βλαχάκης 5, Σταμούλος, Αλεξίου 6 (1), Παπαμαστοράκης 5 (1), Κολαρετάκης 2, Πούρος, Μπαγάκης 4 (1), Κοντογιάννης 7, Μπερτίδης, Αδοντάκης 11, Λιονάκης 10, Κατσαμάνης.
Μεσσαρά (Δ.Νασούφης): Στεφανουδάκης 9(1), Σηφάκης 6, Πατεράκης, Χαλκιαδάκης , Καμπιτάκης 9(1), Κατσαμπρακάκης 11 (1), Δαγαλάκης 24 (3), Δαραμούσκας, Δαριβιανάκης Ε. 14.





Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.