Ανδρών ΕΚΑΣΚ | Άλωσε το Λίντο για 2η φορά και στον τελικό η Μεσαρά.


Στην πιο συγκλονιστική σειρά των ημιτελικών των Ανδρών της ΕΚΑΣΚ, των τελευταίων χρόνων, η Μεσαρά, σ ένα παιχνίδι για γερά νεύρα  που τα είχε όλα, έδειξε πως το ήθελε πιο πολύ και κατάφερε να επιβληθεί στο Λίντο του Δειλινού με 57-71, και με 3-2 στις νίκες, να περάσει για πρώτη φορά στην ιστορία της στον μεγάλο τελικό  της ΕΚΑΣΚ, εκεί που την περιμένει ο  Κύδων.

Οι δύο ομάδες απέδειξαν ότι οι έδρες δεν παίζουν ρόλο και το κατάμεστο κλειστό του Λίντο που είχε και πολλούς φιλάθλους του κάμπου, γνώρισε μεγάλες πιένες, το Σάββατο και όχι Κυριακή λόγω της συναυλίας του Σταν.

Οι οικοδεσπότες είχαν πλεονέκτημα με 21-10 στο πρώτο δεκάλεπτο, δείχνοντας οτι η αλλαγή προπονητή και ψυχολογίας μετά το μπρέικ στις Μοίρες, θα είχαν τον πρώτο λόγο. Με οδηγούς τους Φασουλάκη και Μουδάτσο φάνηκε πως είχαν  προβάδισμα.

Ωστόσο  ο επίλογος ανήκει στους Μεσσαρίτες οι οποίοι γύρισαν το παιχνίδι στο δεύτερο δεκάλεπτο και χάρη στους Δαγαλάκη, Γιώργο και Γρηγόρη Κατσαμπρακάκη αλλά και την ευχάριστη (γι αυτούς) έκπληξη του Κτιστάκη, κατάφεραν την ανατροπή στο ημίχρονο (32-34).

Ήταν προφανές από την δεύτερη περίοδο και κατόπιν  στην τρίτη κρίθηκε οριστικά το ματς. Η Μεσαρά, πήρε διψήφιο προβάδισμα μέχρι το 30' και δεν το έχασε ποτέ μέχρι το τέλος. 

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τη δυνατότητα να τρέξουν και να σκοράρουν στο ρυθμό της ομάδας των Νοτιοανατολικών προαστίων του Ηρακλείου, καταφέρνοντας παράλληλα και να τους σταματήσουν στην άμυνα ώστε να μην να ξαναμπούν στο ματς. 

Τελικά παρά τις όποιες εντάσεις δημιουργήθηκαν στην τέταρτη περίοδο, η ομάδα της μεγαλύτερης πεδιάδας της Κρήτης,πήρε μια εύκολη νίκη με 57-71 , αποδεικνύοντας πως ο Δημήτρης Νασούφης, εχει κάνει εξαιρετική δουλειά την τελευταία διετία και οι Μεσσαρίτες να καμαρώνουν πως η ομάδα τους είναι στον τελικό των Ανδρών της ΕΚΑΣΚ, άξια, περιμένοντας τον Κύδωνα, την ομάδα του Κώστα Σδράκα, που μαζί με τον βοηθό του Ηλία Κατσιάνο, έδωσε το παρών στον 5ο τελικό.

Από την άλλη το Δειλινό έδειξε πως παρά την παρουσία του Μάνου Καρλάφτη, να αντιστρέψει τα δεδομένα μόνο εύκολο δεν είναι , και παρά την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε ο ικανότατος τεχνικός στους δυο αυτούς αγώνες, μόνο με θαύμα θα κατάφερνε την ολική ανατροπή, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα

Όλοι οι παίκτες της Μεσσαράς υπερέβαλαν εαυτόν, με τους Δαγαλάκη, Κτιστάκη, Γρηγόρη Κατσαμπρακάκη και Στεφανουδάκη να λογίζονται ως οι κορυφαίοι.

Το Δειλινό απο την άλλη, είχε μεγάλο αντίπαλο, όχι την Μεσαρά, αλλά την αρνητική ψυχολογία , κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες, με τους Φασουλάκη, Μουδάτσο να είναι οι κορυφαίοι.

Σύντομα, πλούσιο φωτορεπορταζ. Βίντεο με τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα, σε επιμέλεια του Βαγγέλη Σταυρακάκη. Η παρακάμερα του αγώνα, πως έζησαν το ματς οι δυο προπονητές (βίντεο). Δηλώσεις του κορυφαίου των ημιτελικών Γιώργου Δαγαλάκη (Μεσσαράς), ενώ στις δηλώσεις του ο Γιώργος Φασουλάκης του Δειλινού, μας έβγαλε είδηση.

Τέλος όταν ζητήσαμε δηλώσεις (σε βίντεο) του αρχηγού της Μεσαράς Στεφανουδάκη, αρνήθηκε ευγενικά, καθώς μόλις είχε τελειώσει ο αγώνας, αλλά δεν παρέλειψε να μας τονίσει, οτι : "

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόουτς Δημήτρη Νασούφη, ενώ ευχαριστούμε και την διοίκηση που ήταν κοντά μας.

Πιο πολύ όμως ευχαριστούμε τον υπέροχο κόσμο που στάθηκε συνέχεια δίπλα μας και ιδιαίτερα σήμερα που μας ακολούθησε, (πράγματι στο Λίντο βρέθηκαν περίπου 150 Μεσσαρίτες που στο τέλος αποθέωσαν την ομάδα τους) και τους υποσχόμαστε πως θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στους τελικούς".


Δειλινό - Μεσαρά  57-71
Δεκάλεπτα: 21-10, 32-34 (ημίχ.), 44-54, 57-71.

Δειλινό (Καρλάφτης Ε.) : Χριστοδουλάκης 9, Κωτούλας 3, Χιωτάκης, Φασουλάκης 13 (1), Παπαδογιαννάκης 4, Συντιχάκης, Μπουντούρογλου 9 (1), Σταθάκης 2, Πετράκης, Μπόχτης 2, Παπαμαστοράκης, Μουδάτσος 15 (2)

Γ.Α.Σ Μεσσαράς (Νασούφης Δ.) : Κατσαπρακάκης 12 (2), Χαλκιαδάκης, Κολουντζάκης, Κατσαπρακάκης Γρ. 18 (4), Δαγαλάκης 14 (1), Δαριβιανάκης Εμ. 2, Κτιστάκης 16 (2), Στεφανουδάκης 9.


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.