Το Ηράκλειο νικητής στην παράταση,του ντέρμπι των Εφήβων, σε αγώνα διαφήμιση του μπάσκετ.


Σ ένα παιχνίδι διαφήμιση του μπάσκετ, το Ηράκλειο σ ένα ισορροπημένο, γεμάτο ένταση  παιχνίδι, στο κατάμεστο Λίντο, επικράτησε στην παράταση του (γηπεδούχου) Εργοτέλη, στο ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής της τελικής φάσης των Εφήβων με 66-72, αποκτώντας, μικρό προβάδισμα, στην μάχη της πρωτιάς.

Άλλη μια βραδιά γεμάτη θέαμα, μας χάρισε το ντέρμπι των Εφήβων Εργοτέλη -Ηρακλειο, που τα τελευταία χρόνια, αποτελεί σημείο αναφοράς, για το τοπικό μπάσκετ.

Στο κατάμεστο κλειστό του Λίντο  και σε μία ιδανική για τοπικό ντέρμπι ατμόσφαιρα, οι φίλαθλοι απόλαυσαν έναν αγώνα με πολλές διακυμάνσεις, είδαν απο τους παίκτες και των δυο ομάδων να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους, να βλέπουν δυο ομάδες με αρχές και φιλοσοφία και όσον αφορά την εξέλιξη του, απρόβλεπτη.

Τελικά νικητής αναδείχθηκε το Ηράκλειο, που φάνηκε πιο ψύχραιμο στα κρίσιμα και γεμάτα ένταση σημεία του αγώνα και σαν συμπέρασμα, αποκομίσαμε οτι η ομάδα του καταξιωμένου Μάνου Σηφομιχελάκη, έδειξε στη βάση του συγκερασμού της εμπειρίας ορισμένων αθλητών και του ταλέντου των υπολοίπων, ήταν ανώτεροι απο τους αντιπάλους τους και κατάφεραν να το αποδείξουν μέσα στο παρκέ.

Οι νικητές  είχαν ποιότητα, πλουραλισμό και βάθος πάγκου, έδειξαν προσήλωση και συγκέντρωση ακόμα κι όταν οι γηπεδούχοι , με ξεσπάσματά τους , ξέφευγαν στο σκορ, ενώ οι κάποιοι παίκτες που ξεχώρισαν παραπάνω απο τους υπόλοιπους, εδειξαν πως με τη συμμετοχή τους στην Ανδρική ομάδα, έχουν εξελιχτεί, και αγωνίζονται με την σιγουριά και την αυτοπεποίθηση που τους δίνουν αυτές οι μοναδικές παραστάσεις και εμπειρίες.

Από την άλλη ο Εργοτέλης ήταν πραγματικά ισάξιος αντίπαλος του Ηράκλειο, έδειξε πιο ομάδα, παρά το οτι στηρίζονται ουσιαστικά σε αν παίκτη, έπαιξε ιδανικά το "ένας προς ένα" στην επίθεση, με αποστάσεις, ενώ διάβαζε γρήγορα τις φάσεις και παράλληλα  ήταν καλοί στην  άμυνα (ιδιαίτερα στο "ένας προς ένα"με αλληλοκαλύψεις), κατέθεσαν ψυχή και γενικά διεκδίκησαν και πίστεψαν την νίκη μέχρι τέλους.

Ότι κι αν λέμε εμείς, σημασία έχει πως ο κόσμος απόλαυσε δυο πολύ ταλαντούχες ομάδες να ξεδιπλώνουν το αδιαμφισβήτητο ταλέντο τους και έφυγε ικανοποιημένος και "γεμάτος",πως αν συνεχιστεί η εξέλιξή τους με τον ίδιο ρυθμό (θα δανειστούμε μια ατάκα, που αναφέρεται πολύ συχνά το τελευταίο διάστημα), θα λένε πως η Ελπίδα για το Κρητικό μπάσκετ έρχεται!!

Σύντομα πλούσιο φωτορεπορταζ.

Εργοτέλης - Ηράκλειο 66-72 παράταση  (58-58 κ.α).
Δεκάλεπτα: 19-18, 33-28 (ημίχ.), 44-45, 58-58 παράταση 66-72.

Εργοτέλης (Βισκαδουράκης Γ.): Ομηρόλης 5 (1), Σαμαριτάκης 4, Αντωνογιαννάκης 8, Γουμενάκης, Κριμιλής 6, Καραβιώτης, Δαπουλάκης 20, Μπαρκάτσας, Διαλυνάς, Βαρδαβάς, Μαχαιριανάκης 22 (1), Σκανδαλάκης 1.
Ηράκλειο (Σηφομιχελάκης Μ.): Καλομοίρης, Λυρώνης 9(1), Σπυριδάκης 18, Πρωτογεράκης 20, Γεωργόπουλος 7, Ρεθεμνιωτάκης, Θεοδωρίδης 14(1), Μαρνελάκης, Αλεξόπουλος, Πεδιαδιτάκης, Καβάσαλης, Φραγκιαδάκης.

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.