Απέφυγε το έμφραγμα ο Κύδων.


Ο Κύδων χάρη στον εξαιρετικό Π.Τσαμπά,(που κατάφερε με δυο εύστοχες βολές στην λήξη να χαρίσει την νίκη), επικράτησε του μαχητικού Χάνδακα στον Κλαδισσό με 61-56, στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, καταφέρνοντας να πάρει την πρωτιά και το πλεονέκτημα έδρας στην επόμενη φάση.

Η ομάδα του Γ. Κόκκινου αν και είδε τους γηπεδούχους να επιβάλουν το ρυθμό τους και να καταφέρνουν να προηγηθούν με 11 πόντους διαφορά, δεν παρέδωσαν τα όπλα και κατάφεραν να μειώσουν, φτάνοντας στις τελευταίες στιγμές του αγώνα στο - 3   59-56.

Εκεί κι ενώ υπολείπονταν 14" ακόμα, ο Μεταξωτός, εκανε διπλή ντρίπλα με αποτέλεσμα να στερήσει την δυνατότητα επίθεσης στην ομάδα του που θα μπορούσε να μειώσει η να ισοφαρίσει ακόμα.

Στην τελευταία επίθεση ο κορυφαίος Τσαμπάς (που χωρίς να έχει αντίπαλο τον Γ. Βισκαδουράκη που απουσίαζε) που εκανε οτι ήθελε κάτω απο τις δυο ρακέτες, κέρδισε φάουλ και με δυο εύστοχες βολές, χάρισε την νίκη στην ομάδα του, που εκανε πολλές αλλαγες σε πρόσωπα.
.

Κύδων - Χάνδακας  61-56
Δεκάλεπτα: 14-08, 31-25 (ημίχ.), 48-40, 61-56

Κύδων (Σδράκας): Βλαχάκης 5(1), Σταμούλος 5, Θεργιάκης, Παπαμαστοράκης 7, Κατσούλης, Κατσαμάνης, Αλεξίεβ, Πρωτοπαπαδάκης, Κολαρετάκης 6, Αδοντάκης 8, Λιονάκης 15, Τσαμπάς 15.
Χάνδακας (Γ.Κόκκινος): Μυλωνάς 3(1), Καραγιαννάκης, Παπαδάκης 8, Βαλαμούστουνος 16 (1), Μεταξωτός 7, Παντερής 1, Αλετράς 9, Σηφάκης 3, Πηρουνάκης, Καλής 5, Νίκας 4.


.


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.