Το 2ο ΓΕΛ Ηρακλείου πρωταθλητής Κρήτης (photos).


Στον τελικό αγοριών στα Λύκεια , που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό Αλικαρνασσού, το 2ο ΓΕΛ, Ηρακλείου, στέφθηκε πρωταθλητής Κρήτης, καθώς επικράτησε με 69-56, του 2ου ΓΕΛ, Ιεράπετρας , σ ένα πολύ όμορφο αγώνα, που παρακολούθησαν αρκετοί μαθητές κι όχι μόνο.Ο επόμενος αντίπαλος.

Το Λύκειο του Ηρακλείου εκανε τα εύκολα δύσκολα καθώς έδειχνε στο πρώτο μέρος, πως θα ξεπεράσει, το εμπόδιο του Λυκείου της Ιεράπετρας, καθώς προηγήθηκε στο ημίχρονο με 33-28.

Ωστόσο στην τρίτη περίοδο το πολύ ταλαντούχο και αξιόμαχο Λύκειο του Λασιθίου, αρχικά στο 24' , ισοφάρισε σε 35-35, με καλάθι του Πλακογιαννάκη, και στην συνέχεια στο 27΄ ξέφυγε με πέντε πόντους καθώς προηγήθηκε με 36-41, κλέβοντας 4 φορές την μπάλα και βγαίνοντας στον αιφνιδιασμό.

Ωστόσο οι παίκτες του Ανδριανάκη, αφυπνίστηκαν, σοβαρεύτηκαν στην άμυνα (παίζοντας ζώνη 3-2) και με βασικούς εκφραστές στην επίθεση τους Θεοδωρίδη , Σπυριδάκη, αρχικά ροκάνισαν την διαφορά και κατάφεραν στο τέλος της περιόδου, να ανακτήσουν το προβάδισμα.

Στην τελευταία περίοδο, το 2ο ΓΕΛ, εχοντας την ψυχολογία με το μέρος του και εκμεταλλευόμενο τα λάθη των αντιπάλων τους, διεύρυναν την διαφορά, και πήραν μέσα σε ξέφρενα πανηγύρια, την νίκη με 69-56, που τους φέρνει στην κορφή του Ψηλορείτη.

2ο ΓΕΛ Ηρακλείου - 2ο ΓΕΛ Ιεράπετρας   69-56
Δεκάλεπτα: 15-07, 33-28 (ημίχ.), 46-47, 69-56.
Διατητές : Φλίγκος-Μαραγκάκης.
Γραμματεία: Νεονάκη, Αποστολάκη, Γρηγορίου.
Γιατρός: Ψηλομανουσάκης.


2ο ΓΛ Ηρακλείου (Ανδριανάκης Κ) : Κουρκουλος , Παπαμαστοράκης 12, Ατσαλάκης, Θεοδωρίδης 32 (5), Σπυριδάκης 16, Τσικαλάκης, Τσαγκαράκης,2, Γιάνναρης 2, Αλεξόπουλος , Αποστολάκης 5, Μπουρναζάκης , Γκρίμμ.
2ο ΓΛ Ιεράπετρας (Λιοντάκη Χρ.): Γαϊτανάκης 11(3), Πάγκαλος, Σφυράκης 6, Πλακογιαννάκης 6, Μπαντήλας, Παναγιωτάκης, Αρώνης, Παπαδάκης 21(5),Σταματάκης 8(2), Αγγελόπουλος 4, Προϊστάκης.

Μικρά, μικρά, αλλά σημαντικά. : 

***Αρκετοί γονείς βρέθηκαν στην Αλικαρνασσό, παρά το τσουχτερό κρύο και παρακολούθησαν την προσπάθεια των παιδιών τους. Το παρόν έδωσαν παράγοντες, ομάδων και προπονητές.

*** Ο Κορυφαίος μπασκετικός παράγοντας της Κρήτης  (κι όχι μόνο),  που αναπτύσσει τις υποδομές της ομάδας,  με πλάνο και πρόγραμμα, ο πρόεδρος της Ιεράπετρας κ. Β.Πλεξουσάκης, έδειξε το μεγαλείο του και πως συμπαραστέκεται στην ομάδα του, αφού (εκτός απο πρόεδρος, έφορος...προπονητής, αλλά και..γονέας), προσπαθούσε για πολλή ώρα να παρηγορήσει ένα αθλητή του Λυκείου της Ιεράπετρας, που είχε ξεσπάσει σε λυγμούς και τα κατάφερε άψογα.

*** Επόμενος αντίπαλος της ομάδας του 2ου ΓΕΛ, θα είναι τα εκπαιδευτήρια Λαμπίρη, που θα έρθουν στο νησί να αγωνιστούν  στις  5 Μαρτίου στο κλειστό του Λίντο (πιθανότατα), όπως ενημέρωσε το γραφείο Φυσικής αγωγής.

Φωτορεπορταζ:









Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.