Δραματικό παιχνιδι και ήττα στην Βέροια για τον ΟΦΗ στο φινάλε.


Σ ένα αγώνα αγώνας που ήταν πραγματικό ντέρμπι από την αρχή ως το τέλος, ο ΟΦΗ, διεκδικούσε την νίκη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, ωστόσο οι γηπεδούχοι πιο τυχεροί στο τέλος, να πάρουν την νίκη με 65-63 στο ΔΑΚ "Δ. Βικέλας" για την 14η αγωνιστική, έπειτα από ένα δραματικό παιχνίδι που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα!

Η ομάδα του Δημήτρη Γκίμα, έχοντας σε μεγάλη μέρα τον (πρώην παίκτη του ΟΦΗ)  Πλιούκα, μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο δεκάλεπτο δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους φιλοξενούμενους, προηγούμενη με 21-14 με την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.

Από εκεί και πέρα το ματς έγινε ντέρμπι, με τους Κρητικούς να βελτιώνουν αισθητά το αγωνιστικό τους πρόσωπο και να όχι μόνο να πλησιάζουν στο σκορ, αλλά να παίρνουν και το προβάδισμα (34-35) με την λήξη του ημιχρόνου!

Στο δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε ο ίδιος ρυθμός, με το προβάδισμα στο σκορ να αλλάζει συνεχώς χέρια και με την ομάδα του Τακιανού, να προηγείται με τέσσερις πόντους στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου (50-54).

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος ήταν… ακατάλληλη για καρδιακούς! Ο Φίλλιπος βελτίωσε την άμυνά του και με τον Πλιούκα να συνεχίζει να σκοράρει στην επίθεση, πέρασε μπροστά στο σκορ με 57-54.

Οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω και ισοφάρισαν σε 59-59, με το ματς να πηγαίνει από εκεί και πέρα  "πόντο – πόντο" και στο τέλος να κρίνεται στις ελεύθερες βολές!

Ο Γκιουλέκας 10 δευτερόλεπτα πριν το τέλος ευστόχησε σε δύο βολές κάνοντας το σκορ 64-61 για τον Φίλλιπο, ενώ στα 7,5 δευτερόλεπτα ο Μποχωρίδης με τον ίδιο τρόπο μείωσε στον πόντο (64-63).

Το τελικό 65-63 διαμόρφωσε και πάλι ο Γκιουλέκας με μία στις δύο εύστοχες βολές, ενώ στην τελευταία επίθεση του Ο.Φ.Η. ο Σταμπουλής αστόχησε σε τρίποντο, με τους Βεροιώτες να πανηγυρίζουν την σημαντική νίκη μαζί με τους 200 και πλέον φιλάθλους τους.

Φίλιππος Βέροιας - ΟΦΗ  65-63
Δεκάλεπτα: 21-14, 34-35, 50-54, 65-63
Διαιτητές: Γεωργιάδης, Παγώνης, Τζιοπάνος Ν. (Τανατζής).

Φίλιππος Βέροιας (Γκίμας): Πεταλωτής 3, Αμπέλε 4, Σιδηρόπουλος, Τραϊανός 5, Δεληγεώργης, Πλιούκας 26, Γκιουλέκας 8, Κασαμπαλής 12, Τριχόπουλος 3, Πεχλιβάνος, Λευκαδίτης 4.
ΟΦΗ (Τακιανός): Μποχωρίδης 12, Σταμπουλής, Μαυρογιάννης 5, Στυλιανού 16, Λιανός 11, Κυρίτσης, Χάλαρης 19, Τρεπάλοβατς, Σκλήβας.

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.