"Κιτρινόμαυρη", αυτοδυναμία στη μάχη της Κρήτης.


Την τέταρτη νίκη του σε ισάριθμα ματς σημείωσε ο Εργοτέλης, καθώς σ ένα παιχνίδι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, επικράτησε στις λεπτομέρειες με 75-68 του Ηροδότου στο ντέρμπι του Ηρακλείου, στο κλειστό του σχεδόν γεμάτου Λίντο για τη 14η αγωνιστική της Γ' Εθνικής.

Το παιχνίδι κρίθηκε αρχικά στην περιφέρεια, που ο Εργοτέλης με την παρουσία του Καρακωσταντάκη και του (αγωνιζόμενου με πυρετό), Μάριου Αρναουτάκη, έλεγχαν το παιχνίδι στα κρίσιμα σημεία.

Καθοριστική ήταν επίσης η συμβολή των Καραλή και Σακελαράκη στην 3η και 4η περίοδο που με σημαντικά τρίποντα πήραν απο "το χέρι" , την ομάδα της και έδωσαν λύσεις, σε στιγμές στις οποίες έδειχνε οτι η ομάδα είχε έλλειψη επιθετικών επιλογών..

Από την άλλη ο Ηρόδοτος, που φάνηκε οτι ήθελε πολύ το ματς, αν και εκανε εξαιρετικό δεύτερο δεκάλεπτο δεν φρόντισε να πάρει διαφορά νίκης σε εκείνο το σημείο, ενώ "αχίλλειος πτέρνα ", για την ομάδα του Μανόλη Δημητριάδη, ήταν οι βολές καθώς είχαν 17/30.

Το συγκρότημα του Γιώργου Μακράκη, ξεκίνησε καλύτερα το οποίο έπαιξε συνολικά καλή προσωπική άμυνα και σε συνδυασμό με καλές επιλογές στην επίθεση μετέτρεψε με ένα σερί 7-0 το 12-11 σε 19-11,με τους Καρακωσταντάκη και Καραλή, στο 2' 29" πριν την λήξη του δεκαλέπτου.

Όμως η αντίδραση της ομάδας απο την Αλικαρνασσό, ήταν άμεση.Γύρισαν τον "διακόπτη" και ξεκινώντας απο την άμυνα και με σωστές επιλογές στην επίθεση  κι εχοντας πρωταγωνιστες τους Μαυρόπουλου, Μαϊστρέλη, μείωσαν αρχικά στο δεκάλεπτο σε 21-19, στην δεύτερη περίοδο βλέποντας τους γηπεδούχους, να "έχουν παραδώσει πνεύμα", κανοντας (συνολικά) επιμέρους σκορ 4-16, να πάρουν στα οκτώ λεπτά της δευτέρου περιόδου προβάδισμα 8 πόντων (29-37), που θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο, αν δεν αστοχούσαν (οι φιλοξενούμενοι), σε τέσσερις διαδοχικές επιθέσεις, που θα τους επέτρεπε να πάρουν σημαντική διαφορά.

Και αφού δεν έγινε αυτο ,  μίλησε ο νόμος Σακελαράκη που με δυο συνεχόμενα τρίποντα κι ένα δίποντο του Βασιλειάδη ενδιάμεσα, έφεραν το ματς στα ίσα, (37-37), στέλνοντας τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στην τρίτη περίοδο οι "κιτρινόμαυροι", βρήκαν λύσεις, απο τον Καραλή, που με συνεχόμενα τρίποντα εκανε το 53-46, στο 24' 30, και το 59-49 στο 27΄05".

Οι παίκτες του Μανόλη Δημητριάδη, παρά τα πολλά τρικ που δοκίμασε ο κόουτς, εξακολουθούσαν να μην μπορούν να έρθουν σε επαφή με το καλάθι κι ενώ παρά το γεγονός ότι κέρδιζαν φάουλ, σε συνδυασμό την έλλειψη καθαρού μυαλού στην επίθεση, δεν μπόρεσαν να έρθουν σε επαφή με το καλάθι, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι, που ολοκλήρωσαν την τρίτη περίοδο στο +8 (62-54).

Με διάθεση για άμυνα που “δαγκώνει” επέστρεψε στο παρκέ ο Εργοτέλης και με τον Μακράκη, να βρίσκει απόλυτη ισορροπία με τους Καρακωσταντάκη, Αρναουτάκη στην περιφέρεια, διατηρούσε σταθερά τα ηνία του αγώνα.

Οι παίκτες του Δημητριάδη με κύριο εκφραστή τους Παρδακά και Χρύση, δεν κατέθεσαν τα όπλα και ξεκίνησαν την αντεπίθεση τους, μειώνοντας σε 67-64 στο 37΄.

Σ εκείνο το σημείο όμως ο  Σακελαράκης πήρε πάνω του τον Εργοτέλη, έδειξε την ηγετική του φυσιογνωμία και με έξι σερί πόντους με  δύο τρίποντα, καθάρισε την υπόθεση νίκη, με το κάρφωμα του Καραλή να βάζει την σφραγίδα και να ολοκληρώσει το ματς στο 75-68.

Σακελαράκης, Καραλής, αλλά και οι Αρναουτάκης, Καρακωσταντάκης, κορυφαίοι για τον Εργοτέλη.Βελτιωμένος ο Βασιλειάδης, πολύτιμος ο Γεωργούτσος.

Χρύσης, Μαϊστρέλλης και Παρδάκας, "όλα τα λεφτά" για τον Ηρόδοτο, που αδικείται απο την συνολική του εμφάνιση και αν συνεχίσει έτσι η παραμονή στην κατηγορία, θα είναι "παιχνιδάκι".

Σύντομα βίντεο-φωτορεπορταζ. Δηλώσεις Μ.Δημητριάδη, Γ.Μακρακη(βίντεο),Σπύρου Γεωργούτσους  (βίντεο).



ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΗΡΟΔΟΤΟΣ 75-68
Διαιτητές: Κατραχούρας, Βαλούρδος.
Δεκάλεπτα: 21-19, 37-37 (ημίχ.), 62-54, 75-68.

Εργοτέλης (Γ. Μακράκης): Γεωργούτσος 12, Καρακωνσταντάκης 8 (2), Χαρωνίτης, Σακελλαράκης 21(6), Σκαρλάτος, Βασιλειάδης 9, Αρναουτάκης 2, Μαχαιριανάκης, Καραλής 22 (4).
Ηρόδοτος (Μ. Δημητριάδης): Τσαμπής, Μαϊστρέλης 15 (4), Χρύσης 23, Καρλάφτης, Γρύλλης 5 (1), Παρδακάς 14 (2), Μητρόπαπας, Βαρνάβας 3, Μαυρόπουλος 8 (2).

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.