Με ανατροπή στο τέλος, "έσπασε το ρόδι" για το 2015, το Ηράκλειο.


Πολύ σημαντική νίκη για το Ηράκλειο, που έσπασε το "ρόδι" στην αυλαία του 2015, καθώς μετά απο πέντε συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, κατάφερε στην τελευταία περίοδο αν και έχανε στο 30' με 48-53, να κάνει την ανατροπή )σ ένα γενικά ισορροπημένο παιχνίδι) και να πάρει την νίκη στα Δυο Αοράκια επι του (ισόβαθμου του μέχρι το ματς) Χολαργού με 64-58,για τη 12η αγωνιστική .

Το παιχνίδι ποιοτικά δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, αλλά είχε εναλλαγές στο σκορ και κράτησε το ενδιαφέρον των φιλάθλων αμείωτο.

Ο Βασίλης Ράλλης ξεκίνησε με μια έκπληξη στην πεντάδα, χρησιμοποιώντας τον νεαρό Μ.Σπυριδάκη.

Στο πρώτο δεκάλεπτο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, οι φιλοξενούμενοι, εκμεταλλευόμενοι τα λάθη της ομάδας του Ηράκλειο, στο σετ και χωρίς εμπνεύσεις παιχνίδι που έκαναν, δημιούργησαν και έκαναν τελικά το εύκολο καλάθι κλείνοντας το δεκάλεπτο στο...."Χ" ισόπαλο 19-19.

Στην δεύτερη περίοδο, όμως οι γηπεδούχοι βελτιώθηκαν ελαφρά, καθώς ανέβασε την απόδοσή του ο Μπόγδανος και αρχικά κατάφεραν να ισοφαρίσουν λίγο πριν το τέλος της ανάπαυλας σε 32-32 και στην συνέχεια , με τρίποντο του νεαρού Λιανδράκη έκαναν το 35-32, ενώ ο Μπόγδανος εκλεισε το σκορ στο ημίχρονο με 37-34.

Στην τρίτη περίοδο, οι παίκτες του Β.Ράλλη, πάλι βγήκαν εκτός ρυθμού, έκαναν λάθη και έδωσαν ξανά την δυνατότητα στον Χολαργό να τα εκμεταλλευτεί και να βάλουν πάλι εύκολα καλάθια, ξανά παίρνοντας τα ηνία στο σκορ, που εκλεισε στο 30' στο +5 για τους φιλοξενούμενους (48-53).

Όμως οι παίκτες του Β.Ράλλη, δεν εγκατέλειψαν την μάχη, πίστεψαν στα λόγια του προπονητή τους για την νίκη και με καθοριστικό παίκτη τον Μ.Σακελαρίου, που εξουδετέρωσε τον καλύτερο παίκτη του Χολαργού, τον Μουμπάρακ,  στοιχειοθέτησε μια μορφή αντίδρασης για το Ηρακλειο, που άρχισε να "ροκανίζει" τη διαφορά, παίζοντας εξαιρετική άμυνα υποχρεώνοντας  τον Χολαργό να μείνει "ασφαιρος" για οκτώ λεπτά.

Παράλληλα,   σημειώνοντας καθοριστικά καλάθια με τους Αρναουτάκη και  Μύρων Παπαδάκη, αρχικά αφού ισοφάρισε, πήρε τα ηνία στο σκορ  (58-53 δυόμιση λεπτά πριν την λήξη), πανηγυρίζοντας στο τέλος την 5η νίκη του στο πρωτάθλημα με  64-58 και βαζοντας απο κάτω τον σημερινό αντίπαλο του.

Οι προαναφερόμενοι, ήταν οι κορυφαίοι του Ηράκλειο, ενώ άξιο αναφοράς η απόδοση του νεαρού Λιανδράκη, που φαίνεται να κερδίζει την εμπιστοσύνη απο τον προπονητή του, σε σχέση με τους άλλους "μικρούς".

Ηρακλειο Χολαργός  64-58 
Δεκάλεπτα:  19-19, 37-34 (ημίχ.)μ, 48-53, 64-58.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Β. Ράλλης): Πετράκης 4, Παπαδάκης 12 (1), Σπυριδάκης, Μπόγδανος 9, Αγαπιάδης 1, Αρναουτάκης 13, Σακελλαρίου 12, Λιανδράκης 5 (1), Σαχπατζίδης 4, Πάλλης 4.

ΧΟΛΑΡΓΟΣ (Ν. Χατζηπανήγυρης): Γραμμάτικας 9 (2), Αγόρης 5 (1), Μούκας 8 (2), Ομάρ-Μουμπάρακ 11 (2), Πολιτόπουλος, Χατζόπουλος 14 (3), Κιαπέκος 4, Παπαγεωργόπουλος, Παπάς 7 (1).



Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.