Stop στο σερί του Ρεθύμνου η ΑΕΚ (photos).


Με ονειρικό ντεμπούτο με τη φανέλα της ΑΕΚ, του Ποπς Μενσά-Μπονσού, το Ρέθυμνο ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ με 85-77, απο τους "κιτρινόμαυρους", στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την 11η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, με τον Βρετανό σέντερ να κάνει όργια στο παρκέ και να κυριαρχεί στη ρακέτα και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Ο Ποπς Μενσά-Μπονσού κατάφερε την ύστατη ώρα να βγάλει δελτίο για να αγωνιστεί κόντρα στο Ρέθυμνο, και έχοντας κάνει μόλις μία προπόνηση με την ΑΕΚ, κατάφερε να είναι από τους βασικούς πρωταγωνιστές στη νίκη με 85-77 επί του Ρεθύμνου.

Ο νεοαποκτηθείς άσος έκανε double – double, μετρώντας 23 πόντους και 15 ριμπάουντ και παρέα με τους Καρλ Ίνγκλις (24π.) και τον Τόμας Ντελινκάιτις (19π.), οδήγησαν την Ένωση στην πέμπτη της νίκης της στο πρωτάθλημα.

Το σύνολο του Β.Σκουρτόπουλου μπόρεσε να φανεί ανταγωνιστικό μόνο στο πρώτο οκτάλεπτο, όταν και βρέθηκε πίσω στο σκορ μόνο με τρεις πόντους (20-17). 

Η συνέχεια άνηκε αποκλειστικά στους γηπεδούχους, οι οποίοι με ένα σερί αρχικά, έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο  μπροστά στο σκορ με διψήφια διαφορά (27-17) ενώ στο ημίχρονο κέρδιζε 50-36.

Στην 3η περίοδο το Ρέθυμνο βελτίωσε αρκετά την άμυνά του και κράτησε χαμηλά στο σκορ την ΑΕΚ για να μειώσει έως και τους οκτώ πόντους (66-58), ωστόσο σε εκείνο το σημείο ήρθαν μεγάλα καλάθια από τους Ντελινινκάιτις και Σάκοτα για να πάρει ξανά διαφορά η ΑΕΚ και να καθαρίσει το παιχνίδι, όταν δύο λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα ήταν μπροστά στο σκορ με 75-61.

Στη συνέχεια το Ρέθυμνο κατάφερε να μειώσει τη διαφορά και να κλείσει το παιχνίδι στους οκτώ πόντους πίσω, που κανείς δεν γνωρίζει αν θα παίξει ρόλο στην τελική κατάταξη.


Αναμφισβήτητα η ομάδα του Σκουρτόπουλου, εκανε τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση,  με μόνη δικαιολογία οτι ηττήθηκε ουσιαστικά απο τρεις παίκτες με τον ένα (Μπονσού), να μην είχε καμια συμμετοχή στα πλάνα αντιμετώπισης του κόουτς Σκουρτόπουλου, πριν το παιχνίδι, καθώς ήταν νεοφερμένος στην ΑΕΚ.

Το τελικό σκορ ίσως τιμά το Ρέθυμνο, που έστω και σε κακή μέρα, όταν βελτιώνει την άμυνα του, μπορεί και αντιδρά, ενώ στα αξιοσημείωτα του σημερινού παιχνιδιού είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων..


ΑΕΚ- Ρέθυμνο   85-77
Διαιτητές: Σώμος – Σταματόπουλος – Σκούτας.
Τα δεκάλεπτα: 27-17, 50-36 (ημίχ.), 66-55, 85-77.

ΑΕΚ (Σάκοτα): Παπαντωνίου, Ντελινινκάιτις 19 (4), Σάκοτα 11 (2), Πολυτάρχου, Ουίλιαμσον, Αθηναίου 2, Μιλόσεβιτς 6, Μενσά Μπονσού 23 (15 ριμπ.), Ίνγκλις 24 (4).
ΡΕΘΥΜΝΟ (Σκουρτόπουλος): Σίμπσον 12, Σχίζας, Κουμπούρας, Κάουνσιλ 14, Άλεν 15 (1), Καλάμποκης, Φαγιέ 9, Σίνης, Χείλαρης, Κράβιτς 11, Αλίχοτζιτς 16.






Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.