"Κοπέλι", μέχρι το 2016 ο Μουχάμαντ Φαγιέ.


Ο 29χρονος φόργουορντ και MVP της 8ης αγωνιστικής της Α1 αποδεικνύεται… λίρα εκατό για το Ρέθυμνο και αποτελεί ένα υπερπολύτιμο «όπλο» στα χέρια του Θανάση Σκουρτόπουλου.

Η παρουσία του στο Ρέθυμνο μόνο απαρατήρητη δεν περνάει από την ομάδα του, η οποία φρόντισε να επεκτείνει την συνεργασία της μαζί του και για την σεζόν 2015-16.

Η ανακοίνωση:

Η ΚΑΕ Ρέθυμνο Aegean είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επέκταση της συνεργασίας της με τον αθλητή Μουχάμαντ Φαγιέ, για ένα ακόμη χρόνο.

Ο 29χρονος αθλητής μας ήρθε το καλοκαίρι και κατάφερε μέσα από τις εξαιρετικές του εμφανίσεις να κερδίσει επάξια μία βασική θέση στην ομάδα μας. Μέσα σε αυτό το πολύ μικρό χρονικό διάστημα απέδειξε το πλούσιο ταλέντο του, προσφέροντας τα μέγιστα στην πολύ καλή πορεία του Ρέθυμνο Aegean.

MVP της 8ης αγωνιστικής της Α1ο Μουχάμεντ Φαγιέ.

Η εξαιρετική εμφάνιση του Μουχάμεντ Φαγιέ στη νίκη του Ρεθύμνου επί του Απόλλωνα, χάρισε στον 29χρονο φόργουορντ το βραβείο του MVP της 8ης αγωνιστικής της Α1, με τον ίδιο ωστόσο να στέκεται στις ιδανικές συνθήκες που έχει συναντήσει στην κρητική ομάδα.



Ο Σενεγαλέζος άσος του Ρεθύμνου, είχε 20 πόντους με 3/5 βολές, 7/10 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 13 ριμπάουντ, μια ασίστ, τέσσερα κοψίματα και μόλις ένα λάθος σε 38 λεπτά συμμετοχής, συγκεντρώνοντας 38 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης του ΕΣΑΚΕ και μετά τον Βίνσεντ Κάουνσιλ έγινε ο δεύτερος παίκτης των κρητικών που κερδίζει το βραβείο του MVP.

«Νιώθω υπέροχα που αναδείχθηκα σε MVP αλλά πιο σημαντική είναι η νίκη που πήρε η ομάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι η ομάδα μου είχε ξανά MVP. Εμείς απλά παίζουμε ο ένας για τον άλλο και αυτό είναι ένα από τα μυστικά της επιτυχίας του Ρεθύμνου», είπε αρχικά ο Μο Φαγιέ στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ.

Το «μυστικό» των δικών του εξαιρετικών εμφανίσεων του ποιο είναι;

«Αισθάνθηκα σαν στο σπίτι μου από την πρώτη στιγμή που ήρθα εδώ. Ίσως αυτό με έχει κάνει να προσαρμοστώ γρήγορα και να παίζω καλά. Η συνεργασία με τους συμπαίκτες και τους προπονητές είναι άψογη και αυτό με κάνει να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό σε κάθε ματς».

- Τι σημαίνει για σένα η ανάδειξη σου σε Πολυτιμότερο Παίκτη της 8ης αγωνιστικής της Α1;

«Νιώθω υπέροχα που αναδείχθηκα MVP αλλά θεωρώ πιο σημαντική τη νίκη που πήρε η ομάδα μου. Για αυτήν δουλεύουμε όλη την εβδομάδα και κάθε φορά που τα καταφέρνουμε η ικανοποίηση είναι μεγάλη».

- Ποια είναι τα βασικά συστατικά της μέχρι τώρα πολύ καλής πορείας του Ρεθύμνου;

«Ήταν το 2ο συνεχόμενο παιχνίδι που κερδίζουμε, παίζοντας αρκετά καλά. Δεν είναι τυχαίο ότι η ομάδα μου είχε ξανά MVP. Εμείς απλά παίζουμε ο ένας για τον άλλο και αυτό είναι ένα από τα μυστικά της επιτυχίας του Ρεθύμνου».

- Κάνεις με το Ρέθυμνο τις καλύτερες εμφανίσεις στο ελληνικό Πρωτάθλημα και εάν ναι που οφείλεται αυτό;

«Αισθάνθηκα σαν στο σπίτι μου από την πρώτη στιγμή που ήρθα εδώ. Ίσως αυτό με έχει κάνει να προσαρμοστώ γρήγορα και να παίζω καλά. Υπάρχουν πολλοί καλοί άνθρωποι που φροντίζουν για εμάς. Η συνεργασία με τους συμπαίκτες και τους προπονητές είναι άψογη και αυτό με κάνει να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό σε κάθε ματς».

- Έχεις αρκετή εμπειρία από το ελληνικό Πρωτάθλημα. Που μπορεί να φτάσει το Ρέθυμνο την φετινή σεζόν;

«Εμείς το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να κερδίζουμε και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν. Προφανώς θέλουμε να μπούμε στα πλέϊ οφ και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε αλλά όπως λέμε πάντα, πρέπει να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να προσπαθούμε να κατακτήσουμε τη νίκη. Εάν το πράξουμε, σίγουρα θα καταφέρουμε μεγάλα πράγματα φέτος».
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΥΡΙΣΤΗΚΕ ΠΑΡΑΔΕΣ Ο ΤΖΟΜΠΑΝΑΚΗΣ-ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΘΑ ΤΟ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟ ΜΕΛΑΝΟΥΡΙ