Τεράστια νίκη της Μεσσαράς επι του Χάνδακα.


Πολύ μεγάλη νίκη από αυτές που δίνουν ή κόβουν ανόδους (στην προκειμένη περίπτωση, που σε βάζουν στην επόμενη φάση), πήρε η Μεσαρά που επικράτησε στο μεγάλο ντέρμπι του Ν.Ηρακλείου του Χάνδακα με 59-57, με μεγάλο της όπλο το πάθος της και αγωνιζόμενη χωρίς τους δυο "πρωτοκλασάτους" παίκτες του.

Το αήττητο του σερί διεύρυνε η ομάδα της Μεσσαράς(τρίτη σερί νίκη), την οποία  παίζοντας καταπληκτική άμυνα στο και βγάζοντας πάθος και αυταπάρνηση σε όλο τον αγώνα, ενώ παράλληλα έδειξε πιο ψύχραιμη στα κρίσιμα  σημεία πήρε μια πολυ σπουδαία νίκη με 59-57, στην 6η στροφή του πρωταθλήματος των Ανδρών ΕΚΑΣΚ.

Μάλιστα η νίκη της αποκτά μεγαλύτερη σημασία αν σκεφτεί κανείς οτι αγωνίστηκε χωρίς τους καλύτερους παίκτες της δηλαδή τον Δαγαλάκη και τον Κατσαπρακάκη (που διαπληκτίστηκαν μεταξύ τους στο 3ο λεπτό, με αποτέλεσμα ο προπονητής τους Δ.Νασούφης να τους αποσύρει και δεν αγωνίστηκαν μέχρι τέλους), φτάνοντας στις τέσσερις νίκες.

Αγωνιστικά το παιχνίδι είχε συναρπαστική εξέλιξη και εναλλαγές στο σκορ, καθώς αρχικά η Μεσαρά προηγήθηκε με 7-0 στο τρίτο λεπτό.

Εκεί συνέβη ο διαπληκτισμός και η αποχώρηση των Δαγαλάκη-Κατσαμπαρκάκη και το παιχνίδι πήρε άγρια ομορφιά.

Αυτοί που είχαν, όμως, τα ψυχικά αποθέματα στο φινάλε ήταν οι γηπεδούχοι, καθώς, ορμώμενοι από την έδρα τους πήραν το αποτέλεσμα που τους δίνει την τέταρτη νίκη σε έξι αγώνες.

Στο τέλος της τελευταίας περιόδου, η ομάδα του Νασούφη  έφερε τη διαφορά στους πέντε πόντους (59-54), κι έδειχνε να ξεκαθαρίζει την κατάσταση.

Όμως οι χαμένες βολές απο τα φάουλ  των φιλοξενουμένων και το τρίποντο του Βαλαμούτσουνου, έφερε το παιχνίδι την... κόψη του ξυραφιού (59-57). 

Στα 2, 7 δευτερόλεπτα το υπό πίεση νέο τρίποντο του Βαλαμούτσουνου απο την γωνία δεν είχε ευτυχή κατάληξη για τους φιλοξενούμενους και η Μεσαρά πανηγύρισε την νίκη.

Ο Στεφανουδάκης που αγωνίστηκε και ..πλέι μέικερ οδηγός της νίκης για τους γηπεδούχους, ενώ ο σοβαρός Σηφάκης, κορυφαίος του χάνδακα.


Μεσαρά- Χάνδακας 59-57
Δεκάλεπτα: 12-17, 29-26 (ημίχ.),43-46, 59-57.

Μεσαρά (Δ.Νασούφης): Χαλκιαδάκης 8, Στεφανουδάκης 15 (2), Κτιστάκης 8, Δαριβιανάκης Μαν. , Δαριβιανάκης Διογ. 5, Καμπιτάκης 5, Κολουτζάκης 11, Κατσαμπρακάκης, Δαγαλάκης 7 (1).
Χάνδακας (Γ.Κόκκινος): Τζούμας, Σπανός, Παπαδάκης 10(2), Βαλαμούτσουνος 3 (1), Μεταξωτός 5(1), Μυλωνάς 6, Σηφάκης 16 (1), Αλετράς 11, Κάλης 4, Νίκας 2.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.