ΟΦΗ | Φ. Τακιανός:"Είναι μια μεγάλη νίκη και θα τη διαχειριστούμε όπως και την ήττα στο πρώτο παιχνίδι".


Απόλυτα ευχαριστημένος από το πώς διαχειρίστηκαν το παιχνίδι οι παίκτες του δήλωσε ο Φώτης Τακιανός στη συνέντευξη τύπου έπειτα από την επικράτηση του ΟΦΗ επί της Καβάλας στο ΒΑΚ, με τον Έλληνα προπονητή να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον κόσμο της ομάδας.

Ο έμπειρος τεχνικός τόνισε πως η φιλοσοφία της ομάδας από την αρχή του παιχνιδιού ήταν να προσέξουν την άμυνα και να μπορέσουν να δημιουργήσουν στην επίθεση. Κάτι το οποίο κατάφεραν στο πρώτο ημίχρονο χτίζοντας μια διαφορά ασφαλείας, την οποία όμως έχασαν στο τέλος, με τον ίδιο να αναφέρει πως πρέπει να προσέξουν να διαχειρίζονται τέτοιες καταστάσεις για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φώτη Τακιανού:

«Θα ξεκινήσω λέγοντας συγχαρητήρια στους παίκτες της ομάδας μας. Να ευχαριστήσω τον κόουτς Τζήμα και να ανταποδώσω και να του ευχηθώ καλή συνέχεια στο δύσκολο πρωτάθλημα της Α2. Θα μείνω σε κάτι πολύ βασικό εξωαγωνιστικό που είναι ο κόσμος της ομάδας και η ατμόσφαιρα του γηπέδου. Τα δύο χρόνια που είμαι εδώ είχα πει ότι δεν είχαμε τη συμπαράσταση του κόσμου, αλλά αυτό καταρρίπτεται φέτος και ανατράπικε το κλίμα. Ας ελπίσουμε αυτό να συνεχιστεί και να τον έχουμε κοντά μας πρώτα στα δύσκολα και έπειτα στις επιτυχίες γιατί είναι απαραίτητος για το χτίσιμο της ομάδας μας.

Για το αγωνιστικό κομμάτι, ακολουθήσαμε ένα πλάνο αμυντικό κυρίως και αν προσθέσουμε ότι η ομάδα έδειχνε ενθουσιασμό, ενέργεια και πάθος, συν τη συγκέντρωση, μποσέσαμε και ελέγχαμε το παιχνίδι κατά μεγάλη διάρκεια και αν δεν είχαμε το τραγικό ποσοστό στις βολές του ημιχρόνου, χάνοντας 9, ίσως θα μπορούσαμε να το διαχειριστούμε πιο καλά. Ξέραμε ότι θα υπάρχει αντίδραση στο τέλος από την Καβάλα και δεν υπήρχε ουδεμία σκέψη στο μυαλό μου πως θα πάει μέχρι το τέλος το παιχνίδι με αυτόν τον τρόπο. Πληρώνουμε ότι δε διαχειριστήκαμε τη διαφορά που φτιάξαμε στο πρώτο ημίχρονο και πρέπει να δείξουμε μεγαλύτερο πάθος στο αμυντικό κομμάτι και να φτιάξουμε το πρόβλημα των βολών.



Είναι μια μεγάλη νίκη και θα τη διαχειριστούμε όπως και την ήττα στο πρώτο παιχνίδι. Η φιλοσοφία μας είναι η ίδια, είναι αρχή ακόμα. Εύχομαι καλή συνέχεια στην ομάδα της Καβάλας όπως και στη δική μας».

Γ. Τζήμας: «Κέρδισε δίκαια ο ΟΦΗ»



Δίκαια χαρακτήρισε την επικράτηση του ΟΦΗ επί της ομάδας του ο τεχνικός της Καβάλας Γιάννης Τζήμας, ο οποίος μάλιστα τόνισε πως αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία μια ομάδα Α2 εθνικής να παίζει τρεις αγώνες σε διάστημα 6 ημερών.

Ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε στα λάθη που έκριναν το παιχνίδι, ενώ πρόσθεσε πως η ομάδα του χρειάζεται πολύ δουλειά προκειμένου να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο στη συνέχεια.

«Συγχαρητήρια στον ΟΦΗ. Ένα μεγάλο σωματείο, στον κόσμο του στη διοίκηση και στον Φώτη Τακιανό. Κέρδισαν δίκαια, είχαν πάθος και ενέργεια και εκμεταλλεύτηκαν την κακή αρχή τη δικιά μας, ενώ είχαν καταπληκτικό ποσοστό στα τρίποντα. Ο ΟΦΗ είχε μια εβδομάδα να προετοιμαστεί για αυτό το ματς, δυστυχώς εμείς είχαμε μια μέρα. Χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω τη νίκη του ΟΦΗ που είναι καθαρή, είναι παγκόσμια πρωτοτυπία ομάδα Α2 με 5-6 μήνες χωρίς αγώνες, να παίζει μέσα σε 6 ημέρες τρεις αγώνες. Εμείς το πληρώσαμε εν μέρει αυτό, απλά δύσκολα αυτή την εποχή μπορεί η ομάδα να παίζει καλά και να μείνει συγκεντρωμένη.

Κάναμε μια πολύ κακή αρχή, καθώς βρισκόμασταν πίσω 21-4. Εκεί που μειώσαμε στην τελευταία περίοδο δεν είχαμε το καθαρό μυαλό, δε βάλαμε το μεγάλο σουτ. Κουραστική εβδομάδα για εμάς, πρέπει να βελτιώσουμε πολλά και έχουμε επίσης κάποιους παίκτες που είναι ντεφορμέ. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ για να κάνουμε μια ομάδα ανταγωνιστική. Μας πλήγωσε πολύ η ιστορία του καλοκαιριού σε ποια κατηγορία θα παίζουμε και πρέπει να καταλάβουν οι παίκτες μου πως χρειαζόμαστε πολύ δουλειά», ανέφερε ο ίδιος στη συνέντευξη τύπου.

Πηγη:"sporfm.gr".
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.