"Φύλλο και φτερό" έκανε τον Πανελευσινιακό το Ρέθυμνο, στο κύπελλο(photos).


Το Ρέθυμνο Aegean μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο τον αγώνα Κυπέλλου με τον Πανελευσινιακό, αφού επιβλήθηκε με 87-61, μπαίνοντας με το δεξί στις επίσημες αγωνιστικές  υποχρεώσεις της καινούριας σεζόν.

Η ομάδα απέδωσε εντυπωσιακό μπάσκετ, κερδίζοντας κατά κράτος τον Πανελευσινιακό, ενθουσιάζοντας τον κόσμο του. Σε άμυνα και επίθεση οι παίκτες επέδειξαν σοβαρότητα, κλείνοντας ραντεβού για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα συναντήσει την ομάδα της ΑΕΚ.

Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Κράβιτς με 16 πόντους και πρώτος πασέρ ο Κάνσιλ με 10 ασσίστ. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι αγωνίστηκαν και οι δύο μικροί της ομάδας, Δουλγεράκης και Παναρετάκης, οι οποίοι σημείωσαν από 4 και 3 πόντους αντίστοιχα.

Το ματς:

1ο Δεκάλεπτο

Η ομάδα μας μπήκε φουριόζα στο πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς, ξεκινώντας με τους Φαγιέ, Κράβιτς, Σίμπσον, Άλεν και Κάνσιλ. Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ότι οι παίκτες είχαν όρεξη σε άμυνα και επίθεση και από το 3ο λεπτό είχαν ήδη μία διαφορά 9 πόντων (9-0). Στη συνέχεια και ενώ η άμυνα μας ήταν υποδειγματική, οι παίκτες μας κατάφεραν να πάρουν διψήφια διαφορά στο 7’ με 20-8, ενώ το δεκάλεπτο έκλεισε με την μεγαλύτερη διαφορά μέχρι εκείνο το σημείο, 26-13.

2ο Δεκάλεπτο

Η ομάδα του Πανελευσινιακού ξεκίνησε με σερί 4-0, μειώνοντας την διαφορά στους 9 πόντους (26-17) αλλά από εκείνο το σημείο η ομάδα μας πήρε μπρος με το τρίποντο του Σίμπσον (29-17) με αποτέλεσμα να υπάρξει ανάλογη συνέχεια με τους παίκτες μας να προσφέρουν πλούσιο θέαμα. Το ημίχρονο έκλεισε με την διαφορά να έχει εκτοξευτεί στους 19 πόντους (45-26).

3ο Δεκάλεπτο

Η ομάδα μας μπήκε με κεκτημένη ταχύτητα στην 3η περίοδο, καθώς η διαφορά «ανέβηκε» κατά πολύ, με τους παίκτες να είναι ιδιαίτερα εύστοχοι. Στο 2’45” η διαφορά πήρε την ψηλότερη τιμή της (61-37) με το Ρέθυμνο Aegean να έχει βάλει στέρεες βάσεις για την πρόκριση. Μάλιστα, με τον κόσμο μας να χειροκροτά ενθουσιασμένο, ο Μάρκος Δουλγεράκης πήρε χρόνο συμμετοχής, πετυχαίνοντας το πρώτο του καλάθι στον αγώνα. Η 3η περίοδος έκλεισε στην μεγαλύτερη διαφορά της, 69-40.

4ο Δεκάλεπτο

Με πολλές αλλαγές ξεκίνησε η 4η και τελευταία περίοδος του αγώνα, ο οποίος είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Πανελευσινιακός το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει την διαφορά στους 20 πόντους (75-55). Μάλιστα, για πρώτη φορά στο ματς, βρέθηκαν στο παρκέ οι δύο «μικροί» της ομάδας μας, Γιάννης Παναρετάκης και Μάρκος Δουλγεράκης, με τον πρώτο να πετυχαίνει το πρώτο του καλάθι (τρίποντο) και τελευταίο της αναμέτρησης, σημειώνοντας το τελικό 87-61, στέλνοντας το Ρέθυμνο Aegean στην επόμενη φάση με αντίπαλο την ομάδα της ΑΕΚ.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Είναι νωρίς για μας. Μπορεί να ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι ααλλά για μας δεν είναι ούτε το πέμπτο. Τα παιδιά έχουν δουλέψει πολύ καλά και είναι πολύ κουρασμένα. Τα παιχνίδια αυτά θέλουμε να τα κερδίζουμε αλλά και για να φέρουμε τον κόσμο μας στο γήπεδο μας. Είχαμε μέσα σε τρεις μέρες, τρία παιχνίδια στην Αθήνα και μοιράσαμε τις δυνάμεις μας. Το φιλικό που παίξαμε με την Ελευσίνα δεν ήταν αντοπροσωπευτικό. Σήμερα ήταν τελείως διαφορετικά. Μπήκαμε οργανωμένοι, είχαμε όλες τις πληροφορίες.

Οι Κρητικοί δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους “σταχυοφόρους” από το τζάμπολ της αναμέτρησης και χωρίς να αγχωθούν σε καμία περίοδο έφθασαν άνετα στη νίκη.



Ρέθυμνο-Πανελευσινιακός  87-61
Διαιτητές: Μπήτης-Γκούμας-Γεωργιάδης.
Δεκάλεπτα: 26-13, 45-26, 69-42, 87-61

Ρέθυμνο (Σκουρτόπουλος): Σίμπσον 9 (3), Παναρετάκης 3 (1), Κουμπούρας 9 (1), Φιτζπάτρικ 6, Κάουνσιλ 7 (10 ασ., 5 κλ.), Αλεν 12 (1), Καλαμπόκης 7 (1), Φαγιέ 12 (2), Σίνης 2, Δουλγεράκης 4, Χείλαρης, Κράβιτς 16.
Πανελευσινιακός (Σκαραφίγκας): Κοξ 7 (1), Τσακαλέρης 9, Βασιλόπουλος 4 (1), Ιωάννου 14 (1), Αθανασούλας 3 (1), Ρόμπινσον 14 (1), Δορκοφίκης, Μάρκοβιτς, Μάρεϊ 10 (2).

Πηγή:"rethymnobc.gr".





Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.