Κύδων | "Χαμηλοί τόνοι", για την νέα σαιζόν.


Οπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η Εφ."Χανιώτικα Νεά" και ο πολύ καλός δημοσιογράφος Γ.Σταυριανουδάκης: "Από την περασμένη Δευτέρα ο Κύδωνας άρχισε την προετοιμασία του εν όψει της συμμετοχής στο παγκρήτιο πρωτάθλημα μπάσκετ ανδρών, με τον νέο προπονητή του τμήματος, Κώστα Σδράκα, να δηλώνει ότι είναι πολύ νωρίς για να τεθούν οι στόχοι της ομάδας. 

Οι προπονήσεις γίνονται στο κλ. Κλαδισού, όμως οι παίκτες δουλεύουν τη φυσική κατάσταση και στο ταρτάν του Εθνικού Σταδίου. Νέο πρόσωπο στο ρόστερ είναι ο έμπειρος γκαρντ Γιώργος Αλεξίου, ενώ στην προετοιμασία μετέχουν και αρκετά παιδιά από τα παιδικοεφηβικά τμήματα. 

Άλλωστε, ένας από τους στόχους της νέας σεζόν είναι ν” αξιοποιηθούν οι αξιόλογοι μικροί που διαθέτει η ομάδα, από τη στιγμή μάλιστα που είναι πλέον υποχρεωτική η παρουσία στη 12αδα τουλάχιστον δύο αθλητών κάτω των 22 ετών (γεννηθέντες το έτος 1992 και νεότεροι) και δύο κάτω των 20 ετών (γεννηθέντες το έτος 1994 και νεότεροι) και τουλάχιστον ένας από τους τέσσερις θα πρέπει να βρίσκεται υποχρεωτικά στην πεντάδα καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα. 

Πάντως δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη οριστικά ποιοι παίκτες από το περυσινό ρόστερ της ομάδας δεν θα συνεχίσουν, ενώ πρόβλημα για κάποιους από τους μικρούς αποτελούν οι σχολικές (αλλά και φοιτητικές) τους υποχρεώσεις. Αναφερόμενος στις πρώτες του εντυπώσεις, ο προπονητής του Κύδωνα, Κ. Σδράκας, μας δήλωσε: «Ήρθα πρώτη φορά στα Χανιά πριν περίπου ένα μήνα, κάναμε ορισμένες προπονήσεις με τα παιδιά, μίλησα και με τους υπεύθυνους, τα βρήκαμε σε όλα και ήρθα να συνεχίσω τη δουλειά μου στην πόλη σας. 

Έχω προσωπικούς στόχους που πιστεύω ότι συμπίπτουν με τους στόχους της ομάδας, όμως είναι πολύ νωρίς για να τους οριοθετήσω επακριβώς. Από τα λίγα που έχω δει μέχρι τώρα, μπορώ να πω ότι σε γενικές γραμμές είχε γίνει καλή δουλειά τα προηγούμενα χρόνια, υπάρχουν παιδιά με πολύ καλά σωματικά προσόντα, κάτι που είναι και το σημαντικότερο, γιατί με δουλειά στο παρκέ μπορείς να βελτιώσεις την απόδοση, όμως δεν μπορείς να δώσεις ύψος.

Το υλικό, λοιπόν, υπάρχει, αλλά το θέμα ειδικά όταν είσαι σε μικρή κατηγορία είναι το κατά πόσο τα παιδιά θα πιστέψουν σε αυτό που πάμε να κάνουμε και τι προσέλευση θα έχουμε στο γήπεδο. Αν η παρουσία στις προπονήσεις είναι καλή, αισιοδοξώ ότι θα παρουσιάσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο, ενώ αυτό που σίγουρο και πάνω απ” όλα θέλω να περάσω ως στοιχείο δικό μου στην ομάδα, είναι να ματώνει μέσα στο γήπεδο, να παλεύει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και να μην τελειώνει κανένα ματς ενωρίτερα από την τελευταία κόρνα. 

Είναι λογικό ότι πρέπει σιγά – σιγά ν” αλλάξουμε κατηγορία, να φύγουμε από το τοπικό, αλλά χρειάζεται να βελτιώσουμε και πολλά άλλα πράγματα μέσα στο γήπεδο, οπότε το που θα πάμε και τι ακριβώς στόχους θα βάλουμε, δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να το πούμε, αυτά θα γίνουν σιγά – σιγά. Με περίπου 8 προπονήσεις δεν μπορώ να έχω από τώρα μια ξεκάθαρη εικόνα για τους παίκτες μου, όμως μπορώ να σου πω ότι από την πρώτη φορά που ήρθα στα Χανιά και κάναμε κάποιες δοκιμαστικές προπονήσεις κυρίως με μικρούς, είχαμε πει με τους υπεύθυνους ότι 7-8 πιτσιρικάδες θα δουλεύουν με την ανδρική ομάδα. 

Δυστυχώς ορισμένοι από αυτούς που είχα ξεχωρίσει θα φύγουν για σπουδές, οπότε υποχρεωτικά θα πάμε σε ακόμη πιο μικρές ηλικίες. Το πρόβλημα αυτό, δηλαδή από τη Β” Λυκείου και μετά να “χάνονται” αξιόλογοι παίκτες λόγω σχολικών υποχρεώσεων, το έχω συναντήσει σε όσες πόλεις έχω δουλέψει και δυστυχώς είναι κάτι που κοστίζει στο επαρχιακό μπάσκετ». Συνεργάτης τους στην ομάδα είναι ο -πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ- Κώστας (Άκης) Παπακωνσταντίνου, με τον οποίο δούλευε μαζί και στην Καλαμπάκα. 

Ρεπορτάζ-φώτο: "haniotika-nea.gr".

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.