ΔΟΠΑΦΜΑΗ και ΠΣΑΚ, τίμησαν τον Ν. Τούλη.


Στη διάρκεια του τουρνουά 3Χ3 που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα με επιτυχία στο στο Παγκρήτιο,  ΔΟΠΑΦΜΑΗ και ΠΣΑΚ, τίμησαν τον προπονητή Νίκο Τούλη, που έχει τιμήσει το Κρητικό μπάσκετ με την προσφορά του τα τελευταία 45 χρόνια αποτελώντας μαζί με άλλους, απο τους "κολοφώνες" της ανάπτυξης του μπάσκετ.
Ο Νίκος Τούλης (για να μαθαίνουν οι νεότεροι) έχει συνδέσει το όνομά του με τις επιτυχίες των περισσοτέρων ομάδων του Ηρακλείου, ξεχωρίζοντας οι επιτυχίες με την ΓΕΗ (αρχικά) αλλά  κυρίως του Ηρακλείου που είχε την ευτυχία να είναι ο κόουτς  που ανέβασε για πρώτη φορά το Ηράκλειο ΟΑΑ στην Α1 Ανδρών την περίοδο το 1994-95. 

Ξεκίνησε την καριέρα του σαν παίκτης το 1968-1982 αρχικά στον ΟΦΗ και την συνέχεια σε Ηράκλειο, ΓΕΗ που ολοκλήρωσε την καριέρα του και αποτελεί ξεχωριστό κομμάτι μέσα στην καρδιά του.

Ξεκίνησε σαν προπονητής απο εκεί που ολοκλήρωσε την καριέρα του στην ΓΕΗ  το διάστημα  1980-88 και στην συνέχεια εργάστηκε σε  Εργοτέλη (1982-83 και  1997-98),Ηράκλειο (1988-95), Ηρόδοτο (1988) και ΟΦΗ (1996-97).

Ολοκλήρωσε την καριέρα του στο Ηράκλειο ΟΑΑ σαν σκάουτερ αρχικά και μάνατζερ στην συνέχεια  τα τελευταία χρόνια, όταν αποχώρησε το 2001-2012.

Παράλληλα μέσα απο την δουλειά του στον ΔΟΑΦΜΑΗ, βοηθούσε παράλληλα και συνεχίζει αδιαλείπτως να βοηθά στην ανάπτυξη του μπάσκετ.

Αποτελουσε χρόνια τώρα τον βασικό ομιλητή σε σεμινάρια, ημερίδες για το μπάσκετ, ενώ συνεργάστηκε άψογα δίνοντας κατευθύνσεις με όλους τους φορείς του μπάσκετ, (ΕΚΑΣΚ, ΣΕΠΚ) και ΣΥΔΚΑΚ που αποτελεί  και εκ των ιδρυτών του συνδέσμου.

Νίκος Τούλης και Μ.Δασκαλάκης, αποτελούν την ζωντανή εγκυκλοπαίδεια του Κρητικού μπάσκετ.

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.