Η.Παπαθεοδώρου για Α.Κόνιαρη | «Απίστευτος κλέφτης».


Το προφίλ του Αντώνη Κόνιαρη που οδεύει να μετακομίσει από τον ΠΑΟΚ στον Παναθηναϊκό δεν αρνήθηκε να σκιαγραφήσει στο Sport24.gr και τον Πάρη Τσελεπίδη ο Ηλίας Παπαθεοδώρου παραμονή του τζάμπολ του Ευρωμπάσκετ της Εθνικής Εφήβων.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός που τον ζει περισσότερο κοντά από κάθε άλλον τις τελευταίες μέρες έπλεξε το εγκώμιό του όσον αφορά την εξέλιξη που έχει και θα μπορέσει να έχει συνεχίζοντας να δουλεύει το ίδιο σκληρά.

-"Πρόκειται για έναν παίκτη που έχω την αίσθηση πως μετά την γενιά του ΄90 και συγκεκριμένα τους Μάντζαρη, Σλούκα και Κατσίβελη θεωρώ πως με την εξέλιξη που έχει μπορεί να στηριχτεί η ομάδα πάνω του", ήταν το πρώτο σχόλιο του Παπαθεοδώρου στο Sport24.gr δίνοντας το στίγμα του για τον Κόνιαρη.

Φρόντισε ωστόσο σε εκείνο το σημείο να ξεκαθαρίσει: "Θα πρέπει βέβαια για να γίνει αυτό να συνεχίσει την σκληρή δουλειά με την ίδια όρεξη για να μπορέσει να έχει την ανάλογη εξέλιξη. Θα έλεγα πως έχει θετικό πνεύμα στο παιχνίδι του και είναι στο χέρι του να τα καταφέρει και να δικαιώσει όλους περιμένουνε ότι μπορεί να συνεχίσει να προοδεύει".

-Για την θέση που θεωρεί ότι μπορεί να παίξει ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός ήταν κατηγορηματικός χωρίς δεύτερη κουβέντα: "Είναι ένας καθαρός άσος και όχι όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να συνοδεύουνε έναν παίκτη της συγκεκριμένης θέσης στο μπάσκετ του σήμερα.

Μπορεί να παίξει άμυνα πάνω και μακριά από την μπάλα, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι έχει το ένστικτο της φάσης και ακόμη είναι ένας απίστευτος κλέφτης πάνω στην μπάλα. Ακόμη έχει στο μυαλό του να οργανώνει το παιχνίδι της ομάδας που καθοδηγεί και αν βελτιώσει μέσα από την δουλειά την εκτέλεσή του θα μπορέσει να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Όπως και το να ανεβάσει την ταχύτητα και την εκρηκτικότητά του κάτι στο οποίο θα τον βοηθήσουνε και τα φυσικά του προσόντα μεγαλώνοντας στο να γίνει καλύτερος παίκτης".

-Σε εκείνο το σημείο ο Παπαθεοδώρου στην ερώτηση με ποιον παίκτη θα μπορούσε να χαρακτηρίσει τον Κόνιαρη δεν θέλησε να τον κάνει, αν και είναι σίγουρο ότι έχει άποψη προς όφελος του ιδίου γιατί πολύ απλά ο καθένας έχει την δική του προσωπικότητα. Και πολύ καλά έκανε καθώς οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές στις συγκεκριμένες ηλικίες.

-Για το κατά πόσο θα αποτελέσει από αύριο τον ηγέτη της Εθνικής Εφήβων στο Ευρωμπάσκετ της Τουρκίας δήλωσε: "Θα είναι σίγουρα ένας πολύτιμος παίκτης για την ομάδα μας που χτίστηκε πάνω σε ένα πλάνο συνόλου", ενώ κατά πόσο μπορεί να σταθεί στον Παναθηναϊκό σχολίασε: "Άποψή μου είναι ότι θα μπορούσε να έχει σίγουρα θέση στο rotation οποιασδήποτε ομάδας από την 2η θέση και κάτω. Το σίγουρο πάντως είναι ότι σε μία ομάδα πάντως υψηλού επιπέδου όπως είναι ο Παναθηναϊκός μόνο οφέλη μπορεί να έχει".
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.