ΕΟΚ | Νεανίδων: Ελλάδα - Βέλγιο 43-61.


Με ήττα (61-43) από το Βέλγιο ξεκίνησε η Εθνική Ομάδα των Νεανίδων την προσπάθεια της στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Οπόρτο της Πορτογαλίας.Δηλώσεις Ε. Μελετιάδη.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έδειξε πολύ καλά στοιχεία στα 31 πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Στο υπόλοιπο διάστημα έδειξε ένα κακό αγωνιστικό πρόσωπο τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Οι Βελγίδες που διαθέτουν ένα ιδιαίτερα ομοιογενές σύνολο βρέθηκαν σε πολύ καλή μέρα στα μακρινά σουτ (11/22 τρίποντα). Παράλληλα κυριαρχήσαν στα ριμπάουντ (43-29) και κυρίως στα επιθετικά αφού μάζεψαν 16.

Στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης η ομάδα του Ευριπίδη Μελετιάδη επέβαλε το ρυθμό της και προηγήθηκε με 7-12 (10-14 στο 10΄). Στο δεύτερο δεκάλεπτο το Βέλγιο με όπλο τα τρίποντα ανέτρεψε την εικόνα και έφυγε για τα αποδυτήρια με +7 (27-20).

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης οι Βελγίδες συνέχισαν στο ίδιο ρυθμό και διεύρυναν την διαφορά (37-24). Η Εθνική Ομάδα έκανε την ύστατη προσπάθεια επιστροφής στο ματς και τα κατάφερε ως ένα βαθμό (38-32). 

Η προσπάθεια είχε συνέχεια μέχρι το πρώτο λεπτό του τελευταίου δεκαλέπτου (40-36). Από κει και πέρα η εικόνα  ήταν καταστροφική αφού το Βέλγιο με σερί 21-7 έφτασε άνετα στη νίκη.

Από τη Εθνική ξεχώρισε η Παυλοπούλου ενώ από το Βέλγιο κορυφαίες ήταν οι Βερέλστ (15π. με 4/5 τρ.) Ντεβλέγκερ.
Δεκάλεπτα: 10-14, 27-20, 40-34, 61-43.

Ελλάδα (Μελετιάδης): Κυλαζίδου 3(1), Πολύζου 2, Γεροστεργίου 6(2), Θεοδώρου 4, Παυλοπούλου 11(1), Χριστινάκη 4, Καραμπάτσα 5, Στεφάνου, Μαντά, Φασούλα 8, Μπότση.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου μας: Λιθουανία-Σερβία 68-80

Η επόμενη αγωνιστική (18/7)
Ελλάδα - Λιθουανία (20.30)
Σερβία - Βέλγιο

Δηλώσεις Ε. Μελετιάδη

 Μετά το τέλος του αγώνα με το Βέλγιο για τη πρεμιέρα του ΄Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Πορτογαλία ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ευριπίδης Μελετιάδης, δήλωσε:

΄΄ Χάσαμε από τα κακά διαστήματα,  στις αρχές του πρώτου και του τρίτου δεκαλέπτου και στο τέλος του τέταρτου δεκαλέπτου. Το Βέλγιο διαθέτει μια πολύ καλή ομάδα. Η τελική διαφορά όμως των 18 πόντων είναι πλασματική.΄΄΄και συμπλήρωσε για τον επόμενο αγώνα με τη Λιθουανία:΄΄ 

Την είδαμε κόντρα στη Σερβία. Πρέπει να κερδίσουμε και θα κάνουμε τα πάντα. Η Λιθουανία είναι μια αντίπαλος στα μέτρα μας, Με μια προϋπόθεσης, να βελτιώσουμε την εικόνα μας και να μειώσουν στο ελάχιστο τα κακά διαστήματα.΄΄ ...
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.