Με "ηχηρές απουσίες", η ετήσια Γ.Σ. της ΕΚΑΣΚ.


Μόνο 11 σωματεία έδωσαν το παρών στην επαναληπτική ετήσια Γ.Σ. της ΕΚΑΣΚ που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Ιουνίου  στα γραφεία της Ένωσης στο κλ. Γυμναστήριο στο Λίντο, τα οποία ψήφισαν ομόφωνα τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της ΕΚΑΣΚ και παρά τις ενστάσεις η διαφωνίες δέχτηκαν όλους τους όρους της Γενικής προκήρυξης των πρωταθλημάτων.
Με "ηχηρές" απουσίες το Ηράκλειο ΟΑΑ και τον ΟΦΗ (ο οποίος είχε στείλει εγγράφως θέματα προς συζήτηση, αλλά χωρίς  εκπρόσωπο της ομάδας δεν κατέστη δυνατό), πραγματοποιήθηκε την  Κυριακή 22 Ιουνίου στα γραφεία της Ένωσης στο κλ. Γυμναστήριο στο Λίντο, η ετήσια επαναληπτική  Γ.Σ. της ΕΚΑΣΚ με την παρουσία ένδεκα σωματείων.

Πρόεδρος της Γ.Σ.  ορίστηκε ο  Απ.Ανυφαντάκης  του Ανδρογέα.

Από το Ηράκλειο παρευρέθηκαν τα σωματεία: Ανδρογέας, Χάνδακας, Φιλαθλητικός, Μεσαρά,  Εργοτέλης, Ηρόδοτος, Δειλινό.
Από το Ρέθυμνο τα σωματεία Ακαδημία και ΑΓΟΡ.
Από το Λασίθι η Ιεράπετρα.
Από τα Χανιά ο Κύδων.

Τα σωματεία ψήφισαν ομόφωνα, τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της ΕΚΑΣΚ και "αναλώθηκαν" κυρίως στην Γενική προκήρυξη των πρωταθλημάτων, εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλήματος, που είχε ψηφίσει ομόφωνα το Δ.Σ. που την έφερε στην Γενική συνέλευση.

Παρά τις όποιες διαφορές και εντάσεις, οι παρευρισκόμενοι, δέχτηκαν ομόφωνα, όλους τους όρους της Γενικής  προκήρυξης των πρωταθλημάτων.

Ανάμεσα στις σοβαρές αποφάσεις που δέχτηκαν τα σωματεία για την Γενική προκήρυξη των πρωταθλημάτων της ΕΚΑΣΚ,  είναι:

**Στο πρωτάθλημα Ανδρών της ΕΚΑΣΚ, θα πρέπει να υπάρχουν δηλωμένοι στο φ.α δυο αθλητές κάτω των 20 και δυο κάτω των 22 (όπως πέρυσι), με την διαφορά να είναι σε όλο το παιχνίδι, συνέχεια, ένας εκ των τεσσάρων.

**Το πρωτάθλημα Ανδρών θα γίνεται Κυριακή, των Εφήβων και των Νεανίδων την Δευτέρα.Αυτό έγινε προς διευκόλυνση των σωματείων που συμμετάσχουν σε Εθνικές κατηγορίες, καθώς (το σπουδαιότερο), οτι το κλ. Γυμναστήριο Λίντο που έχει  "υπερφορτωθεί" τις περισσότερες ομάδες), το Σάββατο είναι πιο δύσκολο να βρεθεί ώρα αγώνα.

**Αντίθετα οι αγώνες παίδων-κορασίδων, θα γίνονται κατά βάση Σάββατο, ανάλογα με την διαθεσιμότητα των κλειστών.

** Στο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών οι ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή, πρέπει να έχουν αντίστοιχα και ομάδες  παίδων-Κορασίδων (και όχι Παμπαίδων η Παγκορασίδων), εναρμονισμένη με την Γενική προκήρυξη της ΕΟΚ.

**Τέλος συμφωνήθηκαν (με θυελλώδεις αντιδράσεις), τα σωματεία πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων να πληρώσουν τα οφειλόμενα στους διαιτητές (που είναι γύρω στις 3000 ευρώ) και να αποζημιώνουν τους διαιτητές στο νιο πρωτάθλημα  πριν την έναρξη των αγώνων τους.


Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε ευρέως ήταν οι "τελευταίες πινελιές" , που αφορά το Ευρωμπάσκετ Νέον που θα γίνει στην  Κρήτη απο 8-20 Ιουλίου), με κύριο πρόβλημα την εξεύρεση εθελοντών, αφού δεν χουν πληρωθεί ακόμα οι κατάλληλες θέσεις.

Η κλήρωση των πρωταθλημάτων θα γίνουν στις 25 Αυγούστου, καταληκτική ημερομηνία, για εξόφληση παλιών δόσεων προς διαιτητές κριτές.

Στην ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΚΑΣΚ, εκτός απο τα μέλη του ΔΣ και τους εκπρόσωπους των Σωματείων, το παρόν έδωσαν:

-Ο ταμίας της ΟΔΚΕ και πρώην πρόεδρος του ΣΥΔΚΑΚ κ. Μ.Μαχαιριανάκης, που άκουγε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις απόψεις  των εκπροσώπων για τις οφειλές προς τους διαιτητές-κριτές αλλά και την πληρωμή  "επι την παλάμη" στους διαιτητές την νέα σαιζόν, όπως αναφέρει ο νέος όρος της Γενικής προκήρυξης.

- Ο διευθυντής της σχολής προπονητών στο Ηράκλειο και πρώην πρόεδρος του ΣΕΠΚ Κρήτης κ.Μ.Κανάκης  που τόνισε την ανάγκη να να αναλαμβάνουν τις ομάδες (όλων των κατηγοριών), διπλωματούχοι, προπονητές, αφού με την πρόσφατη σχολή Γ΄κατηγορίας, "βγήκαν" πάνω απο 50 προπονητές.

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.