Συνέντευξη Τύπου 3X3 Ηράκλειο.


Το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ Μανώλης Παπαμακάριος, η αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ Μαρίζα Τζιράκη, το στέλεχος του οργανισμού και προπονητής μπάσκετ Νίκος Τούλης, ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ Μπάμπης Μαρκάκης, ο εκπρόσωπος της ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα «Αίτημα» και ο ιδιοκτήτης των καταστημάτων Cosmos Sport, βασικού χορηγού της διοργάνωσης, Μιχάλης Τσικνάκης.
Παπαμακάριος Μανόλης (Πρόεδρος ΠΣΑΚ): «Πλέον το 3on3 είναι θεσμός και με μεγάλη χαρά είμαστε για 4η χρονιά εδώ. Ευχαριστώ το Δήμο Ηρακλείου και όλους όσους βοηθούν για την άρτια διοργάνωση, όπως και τους χορηγούς που στηρίζουν. Θα είναι εξαιρετικό το θέαμα και θέλουμε να είναι ο κόσμος κοντά μας να απολαύσει το μπάσκετ».

Μαρίζα Τζιράκη (Αντιπρόεδρος ΔΟΠΑΦΜΑΗ): «Σε συνεργασία με τον ΠΣΑΚ διοργανώνουμε στο Παγκρήτιο το 4ο τουρνουά 3on3 Street Basketball. Καλωσορίζουμε τον πρόεδρο, τα μέλη του ΠΣΑΚ και τους αθλητές που θα παρευρεθούν και τους ευχόμαστε καλή διαμονή. Ευχαριστούμε τους χορηγούς για τη στήριξή τους και την αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου για τη συνεργασία και υποσχόμαστε μια άρτια διοργάνωση».

Νίκος Τούλης (Στέλεχος ΔΟΠΑΦΜΑΗ): «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που είναι κοντά μας αγαπητοί φίλοι, σπουδαίοι αθλητές και άνθρωποι. Τους καλωσορίζω και τους εύχομαι να περάσουν ένα καλό διήμερο. Έχουμε κάνει ότι το καλύτερο για να στεφθεί η διοργάνωση με την επιτυχία που πρέπει».

Μπάμπης Μαρκάκης (Πρόεδρος ΕΚΑΣΚ): «Χαιρόμαστε που ο ΠΣΑΚ είναι και πάλι εδώ. Και φέτος η διοργάνωση θα πετύχει όπως έγινε και τα προηγούμενα χρόνια. Ευχαριστώ τον κ. Τσικνάκη και τα καταστήματα Cosmos Sport για τη χορηγία και το Δήμο για τη βοήθειά του. Μέλημά μας η αποκέντρωση του μπάσκετ και έχουμε δείξει ότι μπορούμε να διοργανώνουμε σημαντικές διοργανώσεις. Είναι τιμή μας να φιλοξενούμε αθλητές μεγάλου βεληνεκούς όπως είναι αυτοί που θα έρθουν. Θέλουμε η συμμετοχή του κόσμου να είναι μεγαλύτερη από πέρσι. Είναι ένα «ζέσταμα» για το πανευρωπαϊκό που έρχεται στην πόλη μας και θα είναι μια μικρή ολυμπιάδα. Όλη η Ευρώπη θα είναι στραμμένη πάνω μας. Ευχαριστώ το δήμο και την περιφέρεια για τη βοήθειά του και καλώ τον κόσμο να έρθει».

Μιχάλης Τσικνάκης (Καταστήματα Cosmos Sport): «Και φέτος δίνεται μεγάλη αίγλη στη διοργάνωση. Θέλουμε να συνεχιστεί ο θεσμός αυτός για πολλά ακόμα χρόνια, καθώς ήταν ένα παιδικό όνειρό μας. Για 3 συναπτά χρόνια το τουρνουά βραβεύεται, ως ένα από τα κορυφαία στο χώρο του μπάσκετ και κάθε χρόνο να είμαστε κοντά στη διοργάνωση».

Ριζάκος Σπύρος (Οργάνωση «Αίτημα»): «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για τη συνεργασία και τη φιλοξενία. Από την πλευρά μας είναι σημαντικό αρχικά το ότι στους αγώνες όλοι μπορούν να συμμετάσχουν όσοι θέλουν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, κάτι που σημαίνει ότι όλα τα παιδιά μπορούν να πάρουν μέρος χωρίς να γίνονται οικονομικές διακρίσεις.
Επίσης έχει και ένα μήνυμα αυτή η διοργάνωση, κατά της βίας και του ρατσισμού, κάτι που φανερώνει την ευαισθησία των διοργανωτών. Ο αθλητισμός ενώνει και μέσα από αυτόν μπορούμε να καταπολεμήσουμε τις διακρίσεις. Έχουμε έρθει σε επαφή με ομάδες μειονότητας οι οποίες θα πάρουν μέρος στο τουρνουά. Ελπίζουμε ότι θα υπάρχει συμμετοχή και στο μέλλον θα είναι μεγαλύτερη».

Το τουρνουά συνδιοργανώνουν, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης και τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ, ενώ γίνεται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Την Παρασκευή (27/6) θα γινει γνωστό το πρόγραμμα των αγώνων, ενώ την ίδια ημέρα στις 19:30 στη Λότζια, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο event της διοργάνωσης.

Οι αγώνες του τουρνουά θα διεξαχθούν το Σάββατο 09:00 με 14:00 και 17:00 με 20:30, ενώ στις 20:00 της ίδιας ημέρας, θα πραγματοποιηθεί αγώνας επίδειξης.

Οι αγώνες της Κυριακής, θα γίνουν 10:00 με 14:00 και 17:00 – 20:00.

Οι εγγραφές για το τουρνουά 3Χ3 στο Ηράκλειο Κρήτης συνεχίζονται και όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος στο τουρνουά, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, στο www.3on3streetball.gr...

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.