Ε. Μελετιάδης | Πολύ δουλεμένο το Αρκάδι.


Τους αγώνες της Τελικής Φάσης του 28ου πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων 2013-14 που διεξήχθησαν στην Πτολεμαΐδα παρακολούθησε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ομάδας των Νεανίδων., Ευρυπίδης Μελετιάδης. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη στο www.basket.gr αναλύοντας όσα είδε στην διάρκεια του τουρνουά.
-Τι γεύση σου αφήνει η Τελική Φάση του 28ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων; 

Καταρχήν θα δώσω τα συγχαρητήρια στους ανθρώπους της Πτολεμαΐδας που είναι μια μπασκετική πόλη και παρά τις όποιες αντιξοότητες προέκυψαν, οι διοργανωτές, τα κατάφεραν άριστα. Από αγωνιστικής πλευράς, τώρα, έγινε ένα δυνατό τουρνουά. Ουσιαστικά 4 ομάδες πάλεψαν για τα μετάλλια και είδαμε αμφίρροπα παιχνίδια και ορισμένα ήταν υπέρ του δέοντος σκληρά. Σε γενικές γραμμές έγιναν καλά παιχνίδια, με πολύ κόσμο στις εξέδρες.


-Αγωνιστικά, ξεχώρισες ατομικά κάποιες παίκτριες;

Δεν θα ήθελα να μπω σε ονοματολογία για ευνόητους λόγους. Από κάθε ομάδα υπήρξαν κάποιες παίκτριες που ξεχώρισαν οι οποίες έδειξαν σημεία βελτίωσης. Μιλάω για νεάνιδες αλλά και πιο μικρές ηλικιακά κορασίδες Και μεγαλύτερες, Νέων Γυναικών, που θέτουν υποψηφιότητα για τις αντίστοιχες Εθνικές Ομάδες.

-Πως σου φάνηκαν οι 6 φιναλίστ του τουρνουά;

Ο Πρωτέας Βούλας παρουσίασε το καλύτερο σύνολο. Πιστεύω ότι δίκαια είναι πρωταθλητής. Είχε μια τριάδα παικτριών τις Παυλοπούλου, Κήτσιου και Φασούλα σαν στυλοβάτριες αυτής της προσπάθειας και γενικά έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ.

Η δεύτερη ομάδα, το Αρκάδι, είναι μια ομάδα πολύ καλά δουλεμένη, με παίκτριες που παίζουμε μαζί αρκετά χρόνια και έχουν τον ίδιο προπονητή. Έδειξε ένα σύνολο που δεν μπορείς να το υποτιμήσεις και πάντα διακρίνεται στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα. 

Για να είμαι ειλικρινής περίμενα περισσότερα πράγματα από τον Παναθηναϊκό. Αν και προσπάθησαν οι παίκτριες, ίσως η απειρία τους, αφού ήταν η πρώτη φορά που φτάνουν σε Τελική Φάση, να τις επηρέασε. Άρα υπάρχει ένα ελαφρυντικό.

Ο Ηρακλής έδειξε ότι είναι μια δυνατή και σκληρή ομάδα που πάλεψε όλα τα παιχνίδια της. Αν μάλιστα είχε λίγη τύχη θα μπορούσε να ήταν πιο ψηλά στην κατάταξη.

Ο Απόλλων Πτολεμαΐδας είναι μια νεανική και άπειρη ομάδα και αυτό φάνηκε στα παιχνίδια. Πιστεύω ότι έχει όλο το μέλλον μπροστά της.

Την Άμιλλα δεν θα ήθελα να την κρίνω λόγω των απουσιών αφού έπαιξε χωρίς 3 βασικά στελέχη της.

-Τέλος ποια είναι συμβουλή που έχεις να δώσεις στις αθλήτριες που βρέθηκαν εδώ στην Πτολεμαΐδα;

Να ασχοληθούν όσο περισσότερο μπορούν με το μπάσκετ Οι αγώνες της Τελικής Φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος πρέπει να είναι μεγάλη ευτυχία για τα κορίτσια. Τώρα ίσως να μην μπορούν να το καταλάβουν ούτε οι ίδιες αλλά ούτε και οι γονείς τους. Μέσα από το μπάσκετ θα μπορέσουν να ενταχθούν πιο εύκολα στην κοινωνία αφού οι ομάδες είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας. Όλα τα αισθήματα που βιώνουν στους αγώνες όπως την χαρά την λύπη την στεναχώρια το πάθος τις γαλουχούν για το μέλλον.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.