Ρέθυμνο Aegean | Ήττα απο Πανιώνιο και...αντίο play off.


Αν και είχε το κίνητρο της νίκης για τα πλέι οφ, το Ρέθυμνο λύγισε στο κλ.Μ.μερκούρη, απο τον...ιστορικό Πανιώνιο με 64-67, για την 24η αγωνιστική της Α1, αφήνοντας το ουσιαστικά, εκτός οκτάδας, που θα του επέτρεπε την συμμετοχή του στα  πλέι οφ, για την φετινή περίοδο.
Σε ένα αμφίρροπο ματς, με αγωνία ως τα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Πανιώνιος κατάφερε να νικήσει 67-64 το Ρέθυμνο στην Κρήτη και να παραμείνει τρίτος στη βαθμολογία.

Λίγο έλειψε να… χάσει ένα δικό του ματς ο Πανιώνιος στο Ρέθυμνο, αφού είχε στο μεγαλύτερο μέρος την πρωτοπορία, όμως, στο τέλος επέτρεψε στους γηπεδούχους να διεκδικήσουν την επιστροφή τους στο παιχνίδι. 

Οι «κυανέρυθροι» στα τελευταία δευτερόλεπτα, με το τελικό 67-64 να έχει διαμορφωθεί, έκαναν άστοχες επιθέσεις, το Ρέθυμνο πήρε την τελευταία επίθεση του παιχνιδιού, όμως, το τρίποντο του Φάνη Κουμπούρα κατέληξε στο σίδερο κι έτσι η ομάδα της Νέας Σμύρνης έφυγε από την Κρήτη με το ροζ φύλλο αγώνα.

Με αυτή του νίκη ο Πανιώνιος επί της ουσίας «κλειδώνει» την 3η θέση της κανονικής περιόδου, ενώ από την πλευρά του το Ρέθυμνο δύσκολα θα προλάβει να μπει τελικά στα πλέι οφ.

Ο Πανιώνιος είχε σε καλή ημέρα τον Γιάννη Αθανασούλα, ενώ ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι και προηγήθηκε 20-16 στην πρώτη περίοδο. 
Το Ρέθυμνο θέλησε να αντιδράσει, γύρισε το ματς στα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου, όμως, οι «κυανέρυθροι» είχαν τις λύσεις και πήγαν με προβάδισμα στο ημίχρονο (37-35). 

Από το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και ως το τέλος του, το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν… χέρι-χέρι στο σκορ. Ο Πανιώνιος κατάφερε στο τέλος να πάρει «αέρα» πέντε πόντων με το τρίποντο του Αθανασούλα στα 23’’ πριν το τέλος, με το τελικό 67-64 να δίνει τη νίκη στην ομάδα του Σφαιρόπουλου.

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 35-37, 57-55, 64-67

Ρέθυμνο (Καλαφατάκης): Χάρτ 19 (2), Καλλινικίδης, Κουμπούρας 3, Αγγελόπουλος 6, Ράιτ, Καλαμπόκης 5, Λάτοβιτς , Εζιούκου 14,Ντρτσα 13 (1), Γκάμπριελ 4

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): ΜακΚόλουμ 8, Ντούβνιακ 6, Κάρτερ 10 (1), Μίλμπουρν 13(1), Αθανασούλας 14(4), Μπατής, Σκορδίλης 2, Λάνγκφορντ 7, Σίμτσακ 5, Κυρίτσης, Σαλούστρος 2

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.