Η χρυσή βίβλος των Πανελλήνιων μεταλλίων (Μέρος 2ο).


Προς ενημέρωση και σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου  για τις ομάδες που κατέκτησαν μετάλλια σε Πανελλήνια πρωταθλήματα, είχαμε πολλές ερωτήσεις απο Χανιά οτι ο ΟΑΧ ήταν η πρώτη ομάδα που κατέκτησε μετάλλιο σε Πανελλήνια.Σε επικοινωνία που είχαμε με τον "Πατριάρχη του μπάσκετ" κ.Μ.Δασκαλάκη ,αλλά και σε επιβεβαίωση απο Χανιά, αναφέρουμε οτι ο ΟΑΧ το 1983...
*Στους τελικούς  πανελληνίων πρωταθλημάτων ΠΑΙΔΩΝ 1983 είχαμε στον τελικό Γ.Σ.ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 62-50 .Ο ΟΑΧ έπαιξε ημιτελικό (νότος)με το ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ και έχασε με 1 πόντο. (στο ΝΑΥΠΛΙΟ η φάση του ομίλου νότου).

*Στο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (τότε αγωνιζόταν ως παίδας ο αείμνηστος Χανιώτης Ν.Φάσουρας), στο τελικό με τον ΝΕΣΤΟΡΑ στα Τρίκαλα,κέρδισε και ήλθε πρώτο.

*Δεύτερος ο ΝΕΣΤΩΡ και δεν υπήρχε μικρός τελικός τότε.(Δεν προβλεπόταν στην προκήρυξη).

*Στον μικρό τελικό αν γινόταν θα έπαιζαν αντίπαλοι ο ΟΑΧ με τον Νέστορα Θεσσαλονίκης.

*Επίσης να τονίσουμε οτι Ο ΝΕΣΤΟΡΑΣ πήρε την επόμενη χρονιά (1984) το πανελλήνιο παιδικό πρωτάθλημα απο τον ΜΙΛΩΝΑ που αν θυμάται καλά, ο Μ.Δασκαλάκης οι αγώνες είχαν γίνει στα ΧΑΝΙΑ.

**Φωτογραφία 1: Αγώνας μπαράζ για Β΄Εθνική στο Ρέθυμνο 24-3-84 ΓΕΗ-ΟΑΧ 64-54 ΑΝΟΔΟΣ Β'.ΕΘΝΙΚΗ, Μιχαλης Πετρακης, Αλκης Βενερης, Μανος Μπαγακης, Γιαννης Σκαραντωνακης και Κωστας Περαντωνακης.

**Φωτογραφία 2: ΧΑΝΙΑ 3-1-82 ΣΕΜΙΑΡΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΜΕ Μ.ΚΥΡΙΤΣΗ και Α.ΚΟΝΤΟΒΟΥΝΗΣΙΟ.-ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ-ΝΕΩΝ ΧΑΝΙΑ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ

**Από το προσωπικό άλμπουμ του Μ.Δασκαλάκη, που ευχαριστούμε θερμά.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα πως προκύπτει ότι κατέκτησε μεγαλείο χάνοντας στον ημιτελικό με 1 πόντο από το Περιστέρι όόπως αναφέρεται στο άρθρο σας.

kritikobasket είπε...

ΔΕΝ Κατέκτησε μετάλλιο αφού με την τότε προκήρυξη (όπως αναφέρει το άρθρο), δεν έγινε ο μικρός τελικός.
Επομένων ο ΟΑΧ (που είχε χάσει με ένα πόντο διαφορά απο τον μετέπειτα πρωταθλητή Περιστέρι) δεν του επετράπη να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ το χάλκινο μετάλλιο, σε αγώνα κατάταξης με τον Νέστορα.