Γ΄Εθνική | Δεύτερη νίκη, με ανατροπή στο... δεύτερο.

Σε τροχιά παραμονής μπαίνει ο Ηρόδοτος που σημείωσε την δεύτερη νίκη του, καθώς επικράτησε με 78-65 του Παπάδου Γέρας στο κλειστό της Αλικαρνασσού, με αντεπίθεση διαρκείας, στο δεύτερο ημίχρονο.









Η ομάδα του Μ.Δημητριάδη αιφνιδιάστηκε αρχικά από την ομάδα της Μυτιλήνης που προηγήθηκε αρχικά στο πρώτο δεκάλεπτο με 17-14 και στο ημίχρονο αύξησε την διαφορά τους 13(27-40).

Στην επανάληψη αν και οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυνατά (καθώς προηγήθηκαν με 31-43),  λίγο αργότερα, ξεκίνησε η αντεπίθεση του Ηροδότου με αντεπίθεση που ξεκίνησε αρχικά καταθέτοντας ψυχή ο Τσερκιτζόγλου που μείωσε σε 45-48, ενώ τον ακολούθησε και ο Μαυρόπουλος λίγο αργότερα που με τρίποντο έκανε το 53-50 και έδωσαν στο έναυσμα στους υπόλοιπους για την μεγάλη ανατροπή.

Έχοντας πάρει το προβάδισμα στο σκορ ο Ηρόδοτος στην λήξη της τρίτης περιόδου (58-56), ήταν θέμα χρόνου να πάρει την διαφορά της νίκης εκμεταλευόμενος, πέρα την αλλαγή ψυχολογίας του και της αυτοπεποίθησή του,  δυο πράγματα.

Αρχικά ο Παπάδος Γέρας πλήρωσε πολύ την έλλειψη εναλλακτικών επιλογών από το πάγκο, καθώς το δίδυμο Βογιατζή - Μάγειρα είχε στην διάθεση του μόλις οκτώ παίκτες οι οποίοι δεν άντεξαν και παραδόθηκαν άνευ όρων στο τέλος στους Κρητικούς, ενώ  πλήρωσαν την τεχνική ποινή που δέχθηκε ο Αγγελόπουλος, αφού οι γηπεδούχοι, έτρεξαν ένα επιμέρους σερί 9-2 με αποτέλεσμα να περάσουν με 67-58 και να ολοκληρώσουν με 78-62 και τον Ηρόδοτο να διπλασιάζει τις νίκες του, αφήνοντας την ομάδα της Μυτιλήνης στη μία, ενώ συνάμα κατάφερε να πάρει και μια καλή διαφορά όσο αφορά τις ισοβαθμίες.

Να τονίσουμε ότι κρατήθηκε το δελτίο του Μουτράν από τον Παπάδο Γέρας καθώς έβρισε το διαιτητή και αποβλήθηκε με ντισκαλιφιέ στο 38’.

Ηρόδοτος – Παπάδος Γέρας 78-65
Διαιτητές: Καλογερόπουλος – Σκαλτσής.
Τα δεκάλεπτα: 14-17, 27-40, 58-56, 78-65.

ΗΡΟΔΟΤΟΣ (Δημητριάδης): Βαμβακάς, Μαϊστρέλης 4 (1), Γεωργούτσος 21, Τσερκιτζόγλου 25 (3), Παπασταματάκης 6 (1), Μητρόπαπας, Βαρνάβας 6, Μεντένης, Μαυρόπουλος 16 (2), Χαρατσής.
ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ (Βογιατζής-Μαγειρας): Γκιζέλης 1, Μουτράν 5 (1), Ζεστός Ι. 11 (2), Ζεστός Γ., Πάντζιος 9 (1), Παρδακάς 13, Αγγελόπουλος 12 (3), Οτουντζίδης 14.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.