Α.Ο.Κύδων | Συνεργασία με τον γυμναστή Κώστα Χατζηχρήστο.

Η επιτροπή μπάσκετ του Κύδωνα Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δίνει κατευθύνσεις για το σκεπτικό της συνεργασίας με τον γνωστό γυμναστή Κώστα Χατζηχρήστο.









Η ανακοίνωση του Κύδωνα αναφέρει..

Η προσπάθεια δημιουργίας καλύτερων αθλητών και κατά συνέπεια καλύτερων μπασκετμπολιστών απαιτεί σχεδιασμό και μακροχρόνιο πρόγραμμα. Στα πλαίσια αυτής της φιλοσοφίας, η διοίκηση της ομάδας μπάσκετ του Κύδωνα Χανίων, προχωρώντας σε μια πρωτοποριακή κίνηση,  προσκάλεσε τον Κώστα Χατζηχρήστος και το Performance22 για να αξιολογήσουν τους παίκτες επίλεκτων τμημάτων, αλλά και να διδάξουν βασικές αρχές 
Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν αξιολογήσεις πεδίου, δηλαδή μετρήθηκε η ταχύτητα, η ευκινησία και η αλτικότητα των παικτών. Την επόμενη μέρα, ο Κώστας Χατζηχρήστος δίδαξε στους αθλητές της ομάδας τον σωστό τρόπο κίνησης, δηλαδή την σωστή τεχνική του τρεξίματος, τον σωστό τρόπο αλλαγής κατεύθυνσης και του άλματος, ενώ απάντησε σε πολλές ερωτήσεις των παιδιών, αλλά και των προπονητών τους σχετικά με θέματα που αφορούν την δύναμη, την φυσική κατάσταση και τον σχεδιασμό προγραμμάτων δύναμης.

Θεοδωράκης Λευτέρης (υπεύθυνος αθλητικής βελτίωσης τμημάτων υποδομής):

"‘Είναι μεγάλη χαρά για εμάς, το γεγονός ότι στην προσπάθεια μας για συνεχή και ουσιαστική βελτίωση των αθλητών μας, θα έχουμε ως βασικό συνεργάτη τον κ. Κώστα Χατζηχρήστο, καθώς είναι εξειδικευμένος γυμναστής στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης. 
Το Σαββατοκύριακο που προηγήθηκε, οργανώθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας μας, ένα διήμερο, που και για εμάς τους προπονητές αλλά και για τους αθλητές του συλλόγου μας, αποτέλεσε σημαντική εμπειρία. Πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις, που θα χρησιμοποιηθούν στον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων των τμημάτων κατά την αγωνιστική χρονιά που ακολουθεί. 
Φυσικά, η επικοινωνία μας με τον κ. Κώστα Χατζηχρήστο θα είναι συνεχής ώστε η συνεργασία μας να μπορέσει να αποδώσει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Επιπλέον, περί τα τέλη του Νοεμβρίου, πρόκειται να οργανωθεί ένα δεύτερο διήμερο αξιολόγησης και επιμόρφωσης πάνω στην αθλητική υποδομή. 
Ελπίζουμε τα επόμενα χρόνια, η βελτίωση των αθλητών να είναι σημαντική υπό την συνεχή καθοδήγηση του πολύτιμου συνεργάτη μας."’

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.