ΟΦΗ | Κέρδισε εντυπώσεις και χειροκρότημα.

Με ψηλά το κεφάλι, αποχαιρέτισε το θεσμό του Κυπέλλου ο ΟΦΗ, ο οποίος γνώρισε την ήττα με 60-80 από τη ΑΕΝ Κηφισιά στο ΒΑΚ στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της β' φάσης του θεσμού, άλλα για ένα ημίχρονο την "κοίταξε στα μάτια".







Η ομάδα του Φώτη Τακιανού (με το σαφώς χαμηλότερο μπάτζετ της δεκαετίας),  έδειξε πάλι ενθαρρυντικό δείγμα γραφής, παρά την ήττα από την – ανώτερη μια κατηγορία – Κηφισιά παρουσιάζοντας εξαιρετική εικόνα για ένα ημίχρονο.

Στην συνέχεια υπέκυψε φυσιολογικά στην ανωτερότητα των αντιπάλων του αλλά ο κόσμος καταχειροκρότησε τον ΟΦΗ παρά την ήττα αναγνωρίζοντας στο τέλος την προσπάθεια που κατέβαλαν.

Το ρεπορτάζ του "athleticradio.gr",  αναφέρει ότι

 Ξανά “μουδιασμένος” στο πρώτο 10λεπτο

Όπως και μια εβδομάδα νωρίτερα, κόντρα στον Ηρακλή, ο ΟΦΗ μπήκε μουδιασμένα στο παιχνίδι. Η Κηφισιά με τους Αμερικανούς Γκάρετ, Κρόκερ και Λιακόπουλο, Μπάρλο στην 5αδα κατάφερε να επιβάλει γρήγορα τον ρυθμό της και να ξεφύγει με 9-19 στο πρώτο 5λεπτο του παιχνιδιού. Νωρίτερα, ο ΟΦΗ είχε διατηρήσει την επαφή με το σκορ όταν ο Τζόρτζεβιτς με 2 βολές μείωσε σε 7-9. Τελικά, το δεκάλεπτο έληξε στο +11 για την Κηφισιά που προηγήθηκε με 14-25.

Σούπερ ΟΦΗ στην δεύτερη περίοδο

Οι διακυμάνσεις στο σκορ ήταν κάτι απολύτως φυσιολογικό για την περίοδο που βρίσκεται η ομάδα ωστόσο στην δεύτερη περίοδο ο ΟΦΗ έδειξε μια εντελώς διαφορετική εικόνα. Ο Τζόρτζεβιτς συνέχιζε να κάνει εκπληκτικό παιχνίδι βάζοντας μέσα στα καλάθια του ψηλούς της Κηφισιάς που δεν μπορούσαν να τον σταματήσουν με τίποτα. Έτσι, ο ΟΦΗ έκανε ένα φοβερό σερί 10-1 μειώνοντας την διαφορά στον πόντο (25-26). Μάλιστα, με δύο βολές του Σέρβου σέντερ, ο ΟΦΗ πέρασε μπροστά στο σκορ με 33-32 όμως ένα τρίποντο – μαχαιριά του Σιούτη που έδωσε μεγάλες ανάσες στην Κηφισιά – διαμόρφωσε το 35-37 που ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Καταστροφικό 10λεπτο για τον ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ κοίταξε στα μάτια την Κηφισιά για ένα 20λεπτο ωστόσο παρά την μεγάλη προσπάθεια, ο αθηναϊκός σύλλογος ξέφυγε στην 3η περίοδο έχοντας ως πρώτο σκόρερ τον Κρόκερ. Ο Αμερικανός πέτυχε 6 γρήγορους πόντους και έδωσε την ώθηση που έψαχνε ο Παπαθεοδώρου με αποτέλεσμα το 35-37 να γίνει 37-51 και κάπου εκεί να τελειώσει το ματς.

Στην τελευταία περίοδο, η Κηφισιά έκανε απλά συντήρηση δυνάμεων με αποτέλεσμα να έρθει το τελικό 60-80.

Πάντως, το δείγμα γραφής του ΟΦΗ στο σημερινό παιχνίδι ήταν άκρως ενθαρρυντικό με τους παίκτες του Φώτη Τακιανού να δείχνουν ότι αυτή η ομάδα αξίζει στήριξη στο δύσκολο μονοπάτι της Α2.

ΟΦΗ - Κηφισσιά  60-80
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-25,35-37,45-63,60-80

ΟΦΗ (Τακιανός Φ.): Σταθάκης,Μάρτζος 9(2), Ραζής 7, Τραϊανός 5 (1), Δεληγιώργης 7 (1), Πλιούκας, Καραγκιολίδης 5, Γρύλλης, Τόζιος 2, Τζόρτζεβιτς 25.

Κηφισιά (Παπαθεοδώρου Β.): Βασίλιεβιτς, Λιακόπουλος 14 (2), Κρόκερ 29 (1), Κομποδιέτας 3(1), Μενουδάκος, Σιούτης 15 (5), Ψαθάς, Γκάρετ, Πετροδημόπουλος,Γούντς 4, Τσαλδάρης 2, Μπάρλος 2
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.