Τουρνουά "Γ.Κολοκυθάς" | Νίκη και θέαμα για την Εθνική μας.

Δυνατό αποδείχτηκε το πρώτο τεστ της Εθνικής μας ομάδας στο τουρνουά «Γιώργος Κολοκυθάς», το οποίο διοργανώνουν στο κλειστό στα Δύο Αοράκια η ΕΟΚ, η ΕΚΑΣΚ, ο Δήμος-ΔΟΠΑΦΜΑΗ και η Περιφέρεια Κρήτης.


Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπροστά σε περίπου 3000 κόσμο επικράτησε με  87-75 του Κολλεγίου της Φλόριντα, αλλά δυσκολεύτηκε αρκετά από τους Αμερικανούς που αποδείχτηκαν σκληρός αντίπαλος. Ο Αντρέα Τρινκιέρι δοκίμασε αρκετά σχήματα, ενώ έδωσε χρόνο συμμετοχής και στους δώδεκα διεθνείς που είχε στη διάθεσή του, συμπεριλαμβανομένου και του νεαρού Μποχωρίδη. 

Η Εθνική μας ξεκίνησε πολύ καλά και προηγήθηκε με 17-3 στο 5’:30’’. Η συνέχεια, ωστόσο, δεν ήταν ανάλογη καθώς τα συνεχόμενα λάθη και η χαλάρωση στην άμυνα έδωσαν τη δυνατότητα στο Κολλέγιο της Φλόριντα να μειώσει σε 23-18 στο 11’. 

Με το τρίποντο του Μπράμου η Ελλάδα βρέθηκε ξανά στο +8 (30-22),αλλά τα λάθη συνεχίστηκαν με τους Αμερικανούς να απαντούν με επιμέρους σερί 5-14 παίρνοντας τα ηνία με 35-36 στο17’:30’’. Με  τρίποντο του Βασιλειάδη και καλάθι του Μαυροκεφαλίδη οι γηπεδούχοι επανέκτησαν το προβάδισμα (41-36), αλλά ως το ημίχρονο η Φλόριντα μείωσε ξανά στον πόντο (41-40). 

Δεν ξεκίνησε καλά το δεύτερο ημίχρονο για την Εθνική μας, η οποία βρέθηκε να χάνει με 47-53 στο 23’. Έκτοτε κυνηγούσε στο σκορ και μόνο στο τελευταίο τρίλεπτο της 3ης περιόδου έδειξε σημάδια ανάκαμψης. Με πενταδάτους τους Σλούκα, Βασιλειάδη, Μπράμο,  Πρίντεζη και Καββαδά ήταν πιο σκληρή στην άμυνα και με τα τρία τρίποντα του Μπράμου βρέθηκε να προηγείται με 64-57 στο 28’:30’’. Από εκεί και πέρα, μάλιστα, προσέφερε και θέαμα ανεβάζοντας την υπέρ της διαφορά στους 10 πόντους, 67-57,  σκορ με το οποίο έληξε το 30λεπτο.

Με τα δύο καλάθια του Παπανικολάου στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου η διαφορά ανέβηκε ξανά  στους 14 πόντους (71-57) στο 32’.

Με το σκορ στο 73-61 κι ενώ απέμεναν 5’:47’’ για τη λήξη του παιχνιδιού σε μία διεκδίκηση της μπάλας με τον Μαυροκεφαλίδης τραυματίστηκε στον αυχένα ο αθλητής της Φλόριντα Τζάρκεζ Σμιθ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Με την επανέναρξη του αγώνα η Εθνική διατήρησε το σοβαρό της πρόσωπο, είχε σταθερά μία διαφορά 8-14 πόντων και έφτασε στη νίκη με 87-75. 

Τα δεκάλεπτα: 23-16, 41-40 (ημίχ.), 67-57, 87-75.

ΕΛΛΑΔΑ (Α. Τρινκιέρι): Βασιλειάδης 11 (1), Σλούκας 4, Ζήσης 4, Καββαδάς 7, Γιάνκοβιτς, Φώτσης 3, Παπανικολάου 9 (1), Μαυροκεφαλίδης 8, Βουγιούκας 14, Μποχωρίδης, Μπράμος 12 (4), Πρίντεζης 15 (1).

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΦΛΟΡΙΝΤΑ (Λ. Χάμιλτον): Γκιλκράιστ 11 (1), Σμιθ 8, Μπούκερτ 8 (2), Τόμας 19 (1), Μίλερ 8 (1), Χόπκινς 6, Ουάιτ 9, Τέρπιν, Χόπκινς , Άλεν, Ότζο, Μπογιανόφσκι 6. 


*Εκτός δωδεκάδας ο Αντρέα Τρινκιέρι κράτησε τους Σπανούλη, Μπουρούση, Καϊμακόγλου, Κατσίβελη προκειμένου να τους προστατεύσει λόγω των τραυματισμών τους, αλλά και τον Περπέρογλου που έφτασε στο Ηράκλειο σήμερα το πρωί καθώς είχε πάρει ειδική άδεια από τον προπονητή του. 

* Αύριο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει στις 9μ.μ. την Εθνική Αγγλίας. 

*Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γιώργου Κολοκυθά στη μνήμη του οποίου ήταν αφιερωμένο και το τουρνουά. Μάλιστα το παρών στο γήπεδο έδωσε η κ. Κολοκυθά μαζί με το γιο της.  

*Λίγο νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των ομάδων των παμπαίδων που μετέχουν στο τουρνουά Φιλία, ενώ υπήρξε και επίδειξη κρητικών χορών από το συγκρότημα του Μαυρόκωστα. 

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.