Ρέθυμνο Aegean | Μια ανάσα από Σίνη, τα φιλικά της ομάδας.

Χωρίς πολλά λόγια, αλλά με όρεξη για πολύ δουλειά άρχισε και επίσημα προχθες να «χτίζεται» το νέο Ρέθυμνο Aegean.Με το ένα πόδι ο Σίνης στο Ρέθυμνο. Γιαπλές"Σκληρή δουλειά". Δέκα φιλικά έχουν επισημοποιηθεί.Καταλήγουν στον Αμερικάνο, στις 23 Σεπτεμβρίου η κλήρωση.





Για μία ακόμη ημέρα τα πρόσωπα που βρέθηκαν στο «Μελίνα Μερκούρη» γνωστά, με τις απουσίες να παραμένουν πολλές και σημαντικές. Αμερικάνοι δεν έχουν φτάσει ακόμη και οι προπονήσεις γίνονται μετ’ εμποδίων για τους Θανάση Γιαπλέ, Σταύρο Μυκονιάτη και Βασίλη Μητσόπουλο.

Από χθες είχαμε αναφερθεί πως υπό τις οδηγίες του τεχνικού επιτελείου έχουν τεθεί 10 αθλητές, οι «παλιοί» Αβραάμ Καλλινικίδης, Νταμίρ Λάτοβιτς, Νίκος Αγγελόπουλος, Μάρκος Δουλγεράκης, οι «νέοι» Γιάννης Καλαμπόκης, Φάνης Κουμπούρας, Ανδρέας Κανονίδης, Λάμπρος Αντωνόπουλος αλλά και οι Γιάννης Παναρετάκης, Γιάννης Πατάτας από το εφηβικό τμήμα.

Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν κανονικά με διπλές προπονήσεις, ενώ οι αθλητές υποβάλλονται ανά γκρουπ σε ιατρικές εξετάσεις από τον Αντώνη Παπουτσιδάκη και αύριο Πέμπτη είναι προγραμματισμένο να υποβληθούν σε αιματολογικές εξετάσεις. Σήμερα αναμένεται στο Ρέθυμνο ο Κουάμε Αλεξάντερ, ενώ ο Τζάστιν Χαρτ θα έρθει την ερχόμενη Δευτέρα στις 26 Αυγούστου, με την άφιξη πάντως του Προύιτ να αναμένεται την Τρίτη λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του στις ΗΠΑ. Φυσικά το ρόστερ του Ρέθυμνο Aegean δεν έχει ολοκληρωθεί, με το τεχνικό επιτελείο να βρίσκεται πολύ κοντά στην συμφωνία με δύο ακόμη αθλητές για να ολοκληρωθεί το πάζλ. Ο ένας εξ’ αυτών θα είναι Αμερικανός και θα αγωνίζεται στις θέσεις 3-4 με την περίπτωση του Κάρλετον Σκοτ να ναυαγεί από το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας και το Ρέθυμνο Aegean να στρέφεται αλλού για τον 4ο Αμερικανό.

ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΙΝΗ

Πάντως, οι Ρεθυμνιώτες βρίσκονται μια ανάσα από την απόκτηση του Έλληνα ψηλού Γιάννη Σίνη, ο οποίος από την Δευτέρα βρίσκεται στο Ρέθυμνο και προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα. Γεννημένος στις 4 Σεπτεμβρίου 1991 στο Μόντρεαλ του Καναδά, από Έλληνες γονείς, ο Γιάννης Σίνης έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και βρέθηκε να παίζει στο NCAA, το κολεγιακό πρωτάθλημα των Η.Π.Α.!

Ο 20χρονος γκαρντ, αφού έζησε ένα χρόνο στον Καναδά, ήρθε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Πάτρα, όπου και μεγάλωσε. Δέκα χρονών μεταγράφηκε στον Απόλλωνα Πατρών όπου αγωνίστηκε μέχρι τα 17 του, φορώντας την φανέλα της Εθνικής κάτω των 16, αγωνιζόμενος σε δύο τουρνουά σε Ιταλία και Γαλλία. Τον Σεπτέμβριο του 2009 πήρε μεταγραφή για την Ισπανική ομάδα Β’ κατηγορίας, Οτέρο. Έκανε μια εξαιρετική χρονιά και αμέσως μετά μεταγράφηκε στο Πανεπιστήμιο Σαν Ντιέγκο Τορέρος, όπου με 15’ μ.ό. συμμετοχής, 3.4 πόντους μ.ό. ανά αγώνα στους αγώνες των «ταυρομάχων», ο Σίνης είχε καταφέρει να γίνει ένα πολύτιμο εργαλείο της ομάδας του.
Ο Σίνης όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει την επόμενη μεταγραφή του Ρέθυμνο Aegean, με εναλλακτική λύση την περίπτωση του Γάιου Σκορδίλη.

ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟ AEGEAN

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου: Ίκαρος Χαλκίδας – Ρέθυμνο Aegean
Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου: Αγία Παρασκευή – Ρέθυμνο Aegean
Σαββατοκύριακο 14-15 Σεπτεμβρίου: Τουρνουά Απόλλων Πατρών
(με την συμμετοχή Απόλλωνα, Ολυμπιακού, Μοντεγκρανάρο Ιταλίας)
Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου: Ολυμπιακός – Ρέθυμνο Aegean
Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου: Πανιώνιος – Ρέθυμνο Aegean
Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου: Ηλυσιακός – Ρέθυμνο Aegean
Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου: Πανελευσινιακός – Ρέθυμνο Aegean
Παρασκευή & Σαββατοκύριακο 4-6 Οκτωβρίου: Τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης»
(με την συμμετοχή Παναθηναϊκού, Πανιωνίου, Άρη)

ΓΙΑΠΛΕΣ: ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Μια πρωτόγνωρη, όσο και ξεχωριστή εμπειρία θα είναι η φετινή χρονιά για τον Θανάση Γιαπλέ. Ο Έλληνας τεχνικός για πρώτη φορά στην καριέρα του «χτίζει» ομάδα της Α1 από το «μηδέν» στο ξεκίνημα της χρονιάς. Κάτι σίγουρα πρωτόγνωρό, αλλά όχι έντονο συναισθηματικά, όπως παραδέχεται ο ίδιος. «Δεν μπορώ να πω πως υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο συναίσθημα ή κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Έχεις δουλειά μπροστά σου και δεν σκέφτεσαι τέτοια πράγματα. Σκέφτεσαι να κάνεις όσο το δυνατόν καλύτερα την δουλειά σου και να ετοιμαστεί η ομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Και όταν λέμε από το «μηδέν» το εννοούμε, αναλογιζόμενοι την δομή που είχε η ομάδα τα δύο προηγούμενα χρόνια, έχοντας στο ρόστερ της τον Μπρέντ Πέτγουεϊ. Κάτι πάντως που δεν προβληματίζει έντονα τον Γιαπλέ. «Κάθε απώλεια σημαντικού παίκτη για την ομάδα είναι ένα πρόβλημα που ψάχνει την λύση του. Ο Μπρέντ τα δύο χρόνια ήταν σημαντικότατος παίκτης σε πάρα πολλά κομμάτια του παιχνιδιού της ομάδας. Θυμίζω όμως και την πρώτη χρονιά όταν δύο εξαιρετικοί παίκτες Ευρωλίγκα και NBA, όπως ο Ράιτ και ο Κρίστμας άφησαν την ομάδα, υπήρχε η ίδια αγωνία και ο ίδιος προβληματισμός για την αντικατάσταση τους. Είδατε πως η ομάδα λειτούργησε τουλάχιστον το ίδιο, αν όχι καλύτερα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Ισχύει ως ένα σημείο το, ουδείς αναντικατάστατος, αλλά η αντικατάσταση ενός καλού παίκτη δεν γίνεται απαραίτητα με έναν άλλο εξίσου καλό παίκτη. Μπορεί να γίνει μέσα από ομαδική δουλειά και διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού», θα δηλώσει.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην σταθεί στην έναρξη της προετοιμασίας της ομάδας ενόψει της νέας χρονιάς, αναγνωρίζοντας πως η δουλειά που έχουν, αυτός, οι συνεργάτες του και οι παίκτες είναι πολύ. «Ξεκίνησε η προετοιμασία για μια δύσκολη χρονιά, η οποία είναι γεμάτη προσδοκίες μετά από την πορεία τα δύο τελευταία χρόνια. Οφείλουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ώστε να διατηρήσουμε αυτή την ανοδική πορεία που έχει η ομάδα του Ρεθύμνου και να συνεχίσουμε να είμαστε παράδειγμα λειτουργίας για όλες τις επαρχιακές ομάδες. Μας περιμένει σκληρή δουλειά. Είμαστε ευτυχείς που έχουμε ήδη έτοιμο όλο το πρόγραμμα της προετοιμασίας. Διαλέξαμε να κάνουμε πολλά φιλικά, για να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα και να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία σε όλη την ομάδα και όλα να πάνε καλά».

ΚΟΥΜΠΟΥΡΑΣ: ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΥΨΗΛΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Ιδιαίτερα ευδιάθετος και χαρούμενος εμφανίστηκε ο Φάνης Κουμπούρας μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση. Το νέο απόκτημα της Ρεθυμνιώτικης ομάδας μίλησε για μία χρονιά-πρόκληση που περιμένει αυτόν και τους συμπαίκτες του, μην κρύβοντας την ικανοποίηση του για την ένταξη του σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας.

«Σίγουρα το Ρέθυμνο αποτελεί μια πρόκληση αφού έρχομαι σε μια ομάδα που τα δύο τελευταία χρόνια έχει κάνει δύο πολύ καλές σεζόν, με την περυσινή να είναι η καλύτερη της ιστορίας της ομάδας. Αυτόματα ανεβαίνουν οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις και είναι ωραίο να έχεις τόσο υψηλούς στόχους, ξεκινώντας το πρωτάθλημα. Βέβαια, η ομάδα άλλαξε πολλά, πρώτα από όλα γιατί έφυγε ένας παίκτης «κλειδί» όπως ο Πέτγουεϊ, αφού η ομάδα στήριζε πολλά σε αυτόν. Δεν έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ ακόμη, αλλά σίγουρα οι προπονητές έχουν το σχέδιο τους.
Ήξερα για την έδρα του Ρεθύμνου πως είναι πολύ δυνατή, αφού ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την ομάδα εδώ και χρόνια. Ελπίζω και εγώ με την ομάδα να ζήσω όμορφες στιγμές εδώ.
Από εκεί και πέρα, δεν πιστεύω ότι υπάρχουν προσωπικοί στόχοι σε ένα ομαδικό άθλημα. Όσο καλύτερα πηγαίνει η ομάδα, τόσο περισσότερο φαίνεσαι και εσύ».

ΛΑΤΟΒΙΤΣ: ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Από την πλευρά του ιδιαίτερα ανανεωμένος εμφανίστηκε ο Νταμίρ Λάτοβιτς, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος. Ο λόγος η έλευση της κόρης του πριν από λίγες ημέρες που τον έχει κάνει να αισθάνεται πολύ νεότερος και να είναι πολύ βιαστικός, όπως θα διαπιστώσετε και στις δηλώσεις του. «Ναι είμαι ανανεωμένος και νεότερος. Αφήστε με όμως τρέχω να πάω σπίτι μου να δω την κόρη μου!».

Με δυσκολία τον κρατήσαμε για 5 λεπτά να μας πει δυο λόγια για τη νέα χρονιά, αν και όπως πάντα ήταν λακωνικός και ουσιαστικός. «Έχουμε χρόνο μπροστά μας, καινούριους παίκτες, νέα παιδιά. Θα γνωριστούμε καλύτερα, θα πηγαίνουμε βήμα-βήμα και ελπίζω να κάνουμε κάτι καλό και φέτος. Αυτό που κάναμε τα τελευταία δύο χρόνια είναι κάτι φανταστικό και τη σεζόν θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».


ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΟΝ 4ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ

Μπορεί η περίπτωση του Κάρλετον Σκοτ να ναυάγησε και ενώ ο Αμερικανός βρισκόταν μια ανάσα από το Ρέθυμνο Aegean, όμως οι Ρεθυμνιώτες δεν αγχώνονται. Ούτως ή άλλως είχαν έτοιμη την εναλλακτική λύση για την 4η θέση Αμερικανού και ήδη έχουν ξεχωρίσει 2-3 περιπτώσεις για να συμπληρωθεί το πάζλ των Αμερικανών της φετινής ομάδας. Τεχνικό επιτελείο και διοίκηση της ομάδας κινούνται σε πάσα μυστικότητα για να μπορέσουν να καταλήξουν στην καλύτερη δυνατή λύση. Πάντως στο τραπέζι κάποια στιγμή έπεσε ο Αμερικανός του Πανιωνίου Μάρκ Πέιν, αλλά η περίπτωση του λευκού Αμερικανού ημίψηλου (θέσεις 3-4) σχεδόν άμεσα απορρίφθηκε.

Ο Αμερικανός στον οποίο θα καταλήξουν στο Ρέθυμνο Aegean, ουσιαστικά και θα ολοκληρώσει το ρόστερ, αφού όπως σας ενημερώσαμε από χθες η περίπτωση του Γιάννη Σίνη θα πρέπει να θεωρείται τελειωμένη, με τον Ελληνοκαναδό να έχει συμφωνήσει σε όλα με την Ρεθυμνιώτικη ομάδα.

ΚΛΗΡΩΝΕΙ ΣΤΙΣ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ BASKET LEAGUE

Την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου ορίστηκε να πραγματοποιηθεί η κλήρωση για το νέο πρωτάθλημα της Basket League 2013-2014, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει εδώ και αρκετό καιρό το τζάμπολ του νέου πρωταθλήματος της Α1 έχει οριστεί για το Σαββατοκύριακο 12-13 Οκτωβρίου με την συμμετοχή φυσικά 14 ομάδων. Οι 12 είναι  γνωστές από πέρυσι, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Πανιώνιος, Ρέθυμνο Aegean, ΠΑΟΚ, Άρης, Ίκαρος Χαλκίδας, Απόλλων Πάτρας, ΚΑΟ Δράμας, Κολοσσός, Πανελευσινιακός, Ηλυσιακός, ενώ φέτος προστέθηκαν οι νεοφώτιστοι Νέα Κηφισιά και Τρίκαλα. Αυτές οι 14 ομάδες θα μπουν στην κληρωτίδα στις 23 Σεπτεμβρίου για να καταρτιστεί το αγωνιστικό πρόγραμμα της Basket League 2013-2014.
Πηγη: "goodnet.gr".


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.