Εθνική Κορασίδων| Ελλάδα-Κροατία 33-64.


Την ήττα από τη Κροατία με 64-33 γνώρισε η Εθνική Ομάδα των Κορασίδων στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (Α’ Κατηγορίας) στη Βάρνα της Βουλγαρίας. Οι παίκτριες του Ευρυπίδη Μελετιάδη φάνηκαν νευρικές στη τελική προσπάθεια (13/39 διπ., 1/12 τρ.) και υπέκυψαν φυσιολογικά στην αγωνιστική ανωτερότητα των αντιπάλων τους.Αναλυτικά στατιστικά των Τζουγκράκη, Καρλάφτη.

Η Εθνική Κορασίδων προέβαλε αντίσταση μόνο στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης (3-4 στο 4’). Από’ κει και πέρα η Κροατία με δυνατή άμυνα κατάφερε να πάρει διαφορά ασφαλείας (16-4 στο 8’). Το ημίχρονο τελείωσε με 28-18 υπέρ των αντιπάλων μας.
Στην επανάληψη ο ομοσπονδιακός τεχνικός , Ευρυπίδης Μελετιάδης, βλέποντας την εξέλιξη της αναμέτρησης έδωσε χρόνο συμμετοχής και στις 12 παίκτριες που έχει στη διάθεση του. Το σκορ υπέρ της Κροατίας διευρύνθηκε (42-22 στο 29’)και έφτασε και στο 64-33 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Η Καρλάφτη σε 17 λεπτά συμμετοχής, είχε 0/4 βολές, 0/1 δίποντα, 0/3 τρίποντα.Πήρε 2 ριμπάουντ, είχε 1 ασίστ, και τρία κλεψίματα.
Η Τζουγκράκη σε 3 λεπτά συμμετοχής, είχε 0/1 βολές, 0/1 δίποντα, ενώ είχε ένα αιφνιδιασμό.

Τα δεκάλεπτα: 18-8, 28-18,44-24, 64-33
Ελλάδα (Ευρυπίδης Μελετιάδης): Κυλαζίδου 2 , Τσουγκράκη, Τσουκαλά 5, Θεοδώρου 2, Κολλάτου 7 (1), Στεφάνου, Βιντσιλαίου 2, Ντάνου 2, Μαντά , Γεροστεργίου 9, Καρλαύτη , Φασούλα 4.

Στην Αλμπένα θα παίξει η Εθνική Κορασίδων αύριο (3 Αυγούστου, στις 13.45) κόντρα στην Ισπανία. Με τον αγώνα αυτό ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της για τον Α’ Όμιλο της διοργάνωσης. Στον άλλο αγώνα θ’ αναμετρηθούν η Βουλγαρία με τη Κροατία.

«Δεν απογοητευόμαστε. Ξέρουμε τις δυνατότητες μας και θα παλέψουμε» αυτά δήλωσε ο Ευρυπίδης Μελετιάδης μετά την ήττα από την Κροατία και συμπλήρωσε: «Η Κροατία είναι τόσο καλή που μπορούσε άνετα να σταθεί στην Α1 γυναικών στην Ελλάδα και χωρί;ς προσθήκες ξένων παικτριών. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούσαμε στην άμυνα αλλά δεν μπορούσαμε να βάλουμε εύκολα καλάθια.» και καταλήγοντας είπε: «Έχουμε ένα εξίσου δύσκολο ματς μπροστά μας με την Ισπανία αλλά για μας σημασία έχει η επόμενη φάση που θα κρίνει την παραμονή μας στην Α’ Κατηγορία και του χρόνου.»
...
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.