Με Μαυρκοκεφαλίδη η τρίτη μέρα του Chania Basketball Camp.

Με τον διεθνή Λουκά Μαυροκεφαλίδη να λαμπρύνει με την παρουσία του το Chania Basketball Camp, συνεχίστηκε για τρίτη μέρα, η προσπάθεια των Ανδρέα Γλυνιαδάκη, Μανώλη Παπαμακάριου και Γιώργου Καλαϊτζή να μάθουν στα μικρά παιδιά, τα μυστικά του μπάσκετ.


Ο πρώην άσσος του Ολυμπιακού και της Μπαρτσελόνα και πιθανότατα, νέο μεταγραφικό απόκτημα της Φενέρμπαχτσέ του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έδειξε στα μικρά παιδιά, κινήσεις κάτω από το καλάθι, που έχουν καταστήσει και τον ίδιο, ως ένα από τα καλύτερα power forward της Ευρώπης.

Ο άσσος από το Κιλκίς είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα παιδιά να λύσει όποιες απορίες είχαν και να τους δώσει συμβουλές που άπτονται του αθλητισμού.  
Ο Μαυροκεφαλίδης έδειξε επίσης κινήσεις με πλάτη στο καλάθι, ραβέρσες και σουτάκια από τα 4-5 μέτρα.

Παράλληλα, τα παιδιά έκαναν ασκήσεις, χωρισμένα σε γκρουπ με όλο το προπονητικό επιτελείο του Chania Basket Ball Camp, έπαιξαν -ως είθισται- παιχνίδια με βραβεία και ανανέωσαν το ραντεβού για την Πέμπτη (4/7) το πρωί.

Λουκάς Μαυροκεφαλίδης: Πολύ καλή πρωτοβουλία. Πρέπει τέτοιες πρωτοβουλίες, όπως των παιδιών εδώ, θα πρέπει να γίνονται σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος, ώστε να βγαίνουν ταλέντα του μπάσκετ. Μακάρι να γινόταν στην πόλη μου, στο Κιλκίς και ίσως κάποια στιγμή να το κάνω εγώ, γιατί μου αρέσει η ενασχόληση με τα παιδιά.

Προσωπικά, ως μικρός δεν είχα την ευκαιρία να συμμετέχω σε τέτοια καμπ και είναι κάτι πολύ καλό για αυτά.

Τα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το μπάσκετ, θα πρέπει πρώτα από όλα να το αγαπάνε. Πρέπει να είναι αφοσιωμένοι και συγκεντρωμένοι και να κάνουν πολλά πράγματα που συνδυάζοντάς τα, να βγει ένα καλό αποτέλεσμα.
Στα Χανιά υπάρχουν καλά ταλέντα, όπως και σε όλη την Ελλάδα.

ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟ CHANIA BASKETBALL CAMP

Στο πρόγραμμα του Chania Basketball Camp την Τετάρτη (3/7) συμπεριελήφθη και ομιλία της εξειδικευμένης Χανιώτισσας διατροφολόγου, Νίκης Βουλγαράκη. Η κ.Βουλγαράκη, μαζί με τον Γιώργο Καλαϊτζή, μίλησαν στα παιδιά, σε ειδικό χώρο του Εθνικού Σταδίου Χανίων, για τον τρόπο που οι αθλητές θα πρέπει να προσέχουν τη διατροφή τους, δίνοντας τους συμβουλές ώστε και η προπόνησή τους να γίνεται πιο παραγωγική και πιο ωφέλιμη για αυτά.



Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.