4η μέρα στο Chania Basketball Camp | Παρόν και ο Α.Πεδουλάκης.

Την Πέμπτη (4/7) συνεχίστηκαν οι προπονήσεις του Chania Basketball Camp, στο κλειστό γυμναστήριο Χανίων. Τη συγκεκριμένη ημέρα δόθηκε έμφαση στο ένας εναντίον ενός, δύο εναντίον ενός, δύο εναντίον δυο και σε ότι αφορά την επίθεση.
Τα παιδιά για ακόμα μια φορά έδειξαν φοβερή διάθεση στο να αφομοιώσουν αυτά που τους δίδαξαν οι Ανδρέας Γλυνιαδάκης, Μανώλης Παπαμακάριος και Γιώργος Καλαϊτζής αλλά και ολόκληρο το τεχνικό επιτελείο του Καμπ. 

Μάλιστα, όπως έγινε και την Τετάρτη (3/7) με την ομιλία της διατροφολόγου Νίκης Βουλγαράκη, την Πέμπτη (4/7) μίλησε σε γκρουπ στα παιδιά, η αθλητική ψυχολόγος Λίνα Ψούνη, που τόνισε στους μικρούς αθλητές τη σημασία του να έχουν καλή ψυχολογία, την ώρα κάποιου αγώνα ή προπόνησης.

Την Παρασκευή (5/7) συνεχίζεται το Chania Basketball Camp, προτελευταία ημέρα, με προπονήσεις και άλλα events, στο κλειστό γυμναστήριο Χανίων, ενώ το Καμπ ολοκληρώνεται το Σάββατο, στο κλειστό του Κλαδισσού, παρουσία και του Αργύρη Πεδουλάκη.

ΔΗΛΩΣΗ ΨΟΥΝΗ ΓΙΑ Chania Basketball Camp

Είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια που γίνεται στα Χανιά απο τα μεγάλα ονόματα του Ελληνικού μπάσκετ. Η δουλειά των παιδιών είναι άψογα οργανωμένη και καλύπτει σφαιρικά το άθλημα της καλαθοσφαίρισης. Τα Χανιωτάκια είναι πολύ τυχερά γιατί μπορούν να γνωρίσουν απο κοντά τους αθλητές- πρότυπά τους, αλλά και να δουλέψουν μαζί τους στο γήπεδο. Η γνώση αλλά κυρίως η εμπειρία των αθλητών αυτών είναι κάτι που τα παιδιά "ρουφάνε" στην κυριολεξία. Αυτή η προσωπική επαφή μπορεί να καθορίσει θετικά την αθλητική τους εξέλιξη και να αποτελέσει κίνητρο για περισσότερη δουλειά και υψηλότερους στόχους.  

Αναφερθήκαμε εισαγωγικά στο αντικείμενο της Αθλητικής Ψυχολογίας αναλύοντας το άγχος με τα μεγαλύτερα παιδιά και την αποδοχή του λάθους και την ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης με τα μικρότερα. Είναι λανθασμένη η εντύπωση ότι η αθλητική ψυχολογία απευθύνεται μόνο σε αθλητές υψηλού επιπέδου ή σε προβληματικές περιπτώσεις.  Η ανάπτυξη των ψυχολογικών δεξιοτήτων πρέπει να γίνεται παράλληλα με την ανάπτυξη των φυσιολογικών δεξιοτήτων του νέου αθλητή. Οι ψυχολογικές δεξιότητες στον αθλητισμό όπως και οι φυσιολογικές δεξιότητες μπορούν να καλλιεργηθούν έτσι ώστε να βελτιωθεί η αθλητική απόδοση. 

cv: Η Λίνα Ψούνη γεννήθηκε το 1978 στα Χανιά της Κρήτης. Παράλληλα με την ενασχόληση της με τον πρωταθλητισμό, το 2002 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο ΤΕΦΑΑ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το 2006 πήρε το Πτυχίο Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Κατέχει επίσης μεταπτυχιακό δίπλωμα στην  μεγιστοποίηση αθλητικής επίδοσης με αντικείμενο διατριβής στην Αθλητική Ψυχολογία. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. 

ΚΑΙ Ο ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ ΣΤΟ CHANIA BASKETBALL CAMP!!
Ένας ακόμα σπέσιαλ καλεσμένος θα δώσει το παρών στο Chania Basketball Camp που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην πόλη μας. Ο Αργύρης Πεδουλάκης, προπονητής του Παναθηναϊκού που πήρε το φετινό ντάμπλ στην Α1 μπάσκετ θα βρεθεί στα Χανιά το Σάββατο και θα μιλήσει στα παιδιά που συμμετέχουν στο Καμπ, στο κλειστό γυμναστήριο του Κλαδισσού.

Ουσιαστικά, ο Αργύρης Πεδουλάκης θα παραστεί στο Chania Basketball Camp στην τελευταία ημέρα του και η παρουσία του, όπως και εκείνη των Λουκα Μαυροκεφαλίδη και Κώστα Χατζηχρήστου, λαμπρύνει το γεγονός αυτό.


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.