Τα σημεία που δείχνουν ότι η άμυνα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα (του ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΟΥΝΑΡΙΔΗ)

Η επίθεση και η άμυνα στο Μπάσκετ είναι εξίσου σημαντικές. Παρόλα αυτά η άμυνα κάποιες φορές υποτιμάται. Παρακάτω αναφέρονται μερικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην άμυνα και να αποτελεί προτεραιότητα σε κάθε προπόνηση.
1. Είναι κάτι που μπορεί να το ελέγξει ο προπονητήςΗ άμυνα αποτελεί κάτι το οποίο μπορεί ευκολότερα να ελεγχθεί στον αγώνα. Ο προπονητής δεν μπορεί να ελέγξει το ποσοστό ευστοχίας στα 3ποντα, ΑΛΛΑ μπορεί να ελέγξει την ένταση, την προσπάθεια και την εκτέλεση της άμυνας.

2. Ο γρηγορότερος τρόπος για να γίνει η ομάδα πιο ανταγωνιστική

Εκτός από την επιλογή των κατάλληλων παικτών, η ανάπτυξη μιας πολύ καλής άμυνας είναι ο γρηγορότερος τρόπος για τη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί προπονητές δίνουν μεγάλη έμφαση στην άμυνα στην αρχή της χρονιάς και προσπαθούν να την αναπτύξουν όσο γρηγορότερα γίνεται. Γνωρίζουν ότι μπορείς να φτιάξεις μια καλή άμυνα πολύ γρηγορότερα από την ανάπτυξη επιθετικών προσόντων. Όλοι μπορούν να παίξουν άμυνα.

3. Προσφέρει συνέπεια στην ομάδα


Η άμυνα θα κρατήσει την ομάδα στο παιχνίδι, όταν η επίθεση βρίσκεται σε άσχημη μέρα και τα σουτ δεν μπαίνουν.
....
Το πλήρες άρθρο στο oreobasketball.blogspot.gr

( Υ.Γ. :Όποιος Κρητικός προπονητής, η που εργάζεται στο νησί μας , θέλει να δημοσιεύσει αντίστοιχα θέματα, το kritikobasket.gr, θα δίνει την δυνατότητα αυτή).

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.