Γυναικών |Οσα πρότειναν οι ομάδες και όσα συζητήθηκαν στην σύσκεψη με την ΕΟΚ.

Η ιστοσελίδα  wbasket μεταφέρει αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη των σωματείων της Α1 της ΕΟΚ.
1) Μετακινήσεις 
Οι ομάδες ζήτησαν την συμδρομή της Ομοσπονδία στο οικονομικό κομμάτι των μετακινήσεων των ομάδων. Η ομοσπονδία θα εξετάσει το αίτημα και υπάρχει σκέψη για εξολοκλήρου κάλυψη των εξόδων από την ΕΟΚ.

 Επίσης τέθηκε το θέμα των οφειλών των προηγούμενων χρόνων στις ομάδες με την ΕΟΚ να λέει ότι υπάρχει πρόβλημα από την επιχορήγηση της πολιτείας



2) Βιντεοσκοπήσεις
Η Ομοσπονδία είναι σε συνεννόηση με δύο εταιρίες οι οποίες μπορούν να αναλάβουν αυτό το κομμάτι,  ενώ τέθηκε στο τραπέζι στο να αναλάβουν τα σωματεία μόνα τους την βιντεοσκόπηση τον εντός έδρας αγώνων και να στέλνουν τους αγώνες ηλεκτρονικά στην Ομοσπονδία

3) Τηλεοπτικές μεταδόσεις.
Υπάρχει συμβόλαιο με την ΕΡΤ ίσως όμως η Ομοσπονδία ψάξει και για άλλο τηλεοπτικό σταθμό.

4) Ωρα διεξαγωγής των αγώνων
Η Ομοσπονδία πρότεινε 12 το μεσημέρι Κυριακής με Παναθηναϊκό και Ελληνικό να αντιδρούν έντονα. Ο κύριος Τσαγκρώνης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι ομάδες να δηλώσουν συγκεκριμένη ώρα μέσα στο Σαββατοκυρίακο που θέλουν τους αγώνες τους. Ξεχωριστή περίπτωση του Ιπποκράτη Κω λόγω των μετακινήσεων.

5) Τρόπος διεξαγωγής του Πρωταθλήματος
Η Ομοσπονδία πρότεινε να αρχίσει το Πρωτάθλημα στις 12 Οκτωβρίου και να πέσουν απευθείας οι 3 τελευταίες ομάδες.  Τα πλέι οφ να είναι σε σύστημα διεξαγωγής 1-8. Οι δύο πρώτοι γύροι στις 2 νίκες και οι τελικοί στις 3 χωρίς να μεταφέρονται οι νίκες. Με αυτό το σκεπτικό το Πρωτάθλημα μπορεί να τελειώσει στις 20 Μαϊου με τις ομάδες να θέλουν να έχει τελειώσει μέχρι τις 20 Απριλίου.

6) Αριθμός ξένων παικτριών
Και τη νέα σεζόν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής μία ξένη στο Πρωτάθλημα, ενώ από την επόμενη σεζόν θα εξεταστεί να ανέβει ο αριθμός στις 2, εφόσον υπάρχουν ομάδες που έχουν βλέψεις για Ευρώπη.

7) Αξιοπιστία Πρωταθλήματος
Τέθηκε θέμα για μεγαλύτερη αξιοπιστία, και έγινε πρόταση να υπάρξει εγγυητική επιστολή, ολοι συμφώνησαν αλλά πρέπει να υπάρξει διερεύνηση.

8) Χορηγίες
Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε εκστρατεία για εύρεση μεγάλου χορηγού. Έπεσε και το όνομα του ΟΠΑΠ στο τραπέζι και άλλων στοιχηματικών εταιρειών κάτι το οποίο θα εξετάσει το νομικό τμήμα της Ομοσπονδίας.



Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.