Ο Γιάννης της Ελλάδας...

Ο Χρίστος Χαραλαμπόπουλος γράφει στο SportDay.gr για την επιτυχία του Γιάννη Αντετοκούνμπο που επιλέχθηκε από τους Μιλγουόκι Μπακς, στο νούμερο 15 του ντραφτ.
"Αυτή η φωτογραφία. Του Γιάννη Αντετοκούνμπο με την ελληνική σημαία, όταν ανακοινώνεται η επιλογή του από τους Μιλγουόκι Μπακς, στο νούμερο 15 του ντραφτ.
Ψηλότερα από κάθε άλλον Ελληνα

Του Γιάννη που γεννήθηκε στα Σεπόλια και έχει καταγωγή από την Νιγηρία.

Που γεννήθηκε εδώ, που μεγάλωσε εδώ, που πήγε σχολείο εδώ, που έμαθε μπασκετ εδώ.

Για να φθάσει στο ντραφτ του ΝΒΑ ψηλότερα από κάθε Ελληνα.

Του Γιάννη που πήρε την ελληνική υπηκοότητα «λόγω εξαιρετικών υπηρεσιών». Σαν βραβείο, σαν παραχώρηση δηλαδή ενώ έπρεπε να είναι δικαίωμα.

Δικό του άλλα και κάθε άλλου Γιάννη, Γιώργη, Κωνσταντίνου, Μαρίας, Δήμητρας ή Παναγιώτας που γεννιέται εδώ, μεγαλώνει εδώ, πηγαίνει σχολείο εδώ και όταν φθάνει ψηλά, με περηφάνεια δείχνει σε όλους ότι είναι παιδί της Ελλάδας.

Αυτή η φωτογραφία.

Του Γιάννη Αντετοκούμπο που μεγάλωσε, μέσα σε άπειρες δυσκολίες σαν κυνηγημένος, σαν μετέωρος, που δούλευε με το ταλέντο του και το πείσμα του, με στήριγμα τους γονείς και τ΄αδέλφια του αλλά πιο πολύ τον μεγάλο, τον Θανάση, που έφθασε από οτον Φιλαθλητικό στου Ζωγράφου στην πόρτα του μεγαλύτερου πρωτάθληματος μπάσκετ, του κόσμου.

Ψηλότερα από κάθε άλλον Ελληνα.

Αυτή η φωτογραφία του Γιαννη Αντετοκούμπο, είναι ενα χαστούκι αξιοπρέπειας, πολιτισμού και ανθρωπιάς σε όλους εκείνους που φτιάχνουν νόμους ανθρωποφοβικούς και βάρβαρους καθώς συνδέεουν την ιθαγένεια, όχι με το δίκαιο του εδάφους αλλά με το «δικαίωμα του αίματος». Ενα τρόπο διαχωρισμού των ανθρώπων και μόλυνσής τους με το μίσος. Σε όλους αυτούς που ονειρεύονται αποκλεισμούς, φυλακές, απελάσεις και όχι δικαιώματα ένταξης. Σε όλους αυτούς που εχθρεύονται την δημοκρατία.

Αυτή η φωτογραφία του Γιάννη Αντετοκούμπο είναι μία δικαίωση για κάθε αδικημένο που γεννήθηκε εδώ, μεγάλωσε εδώ, πήγε ή πηγαίνει σχολειό εδώ, μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα για τον τόπο που γεννήθηκε αλλά κάποιοι, επιλέγουν να τον τιμωρήσουν επειδή ακριβώς γεννήθηκε εδώ και του αρνούνται ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα.

Αυτή την φωτογραφία του Γιάννη Αντετοκούμπο δεν τολμούν να την αποδεχθούν μόνον εκείνοι οι δειλοί που μπορούν να φθάσουν, χαμηλότερα από κάθε άλλον Ελληνα".
sportday.gr 
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.